United Planet etsii oppilaitosta kansainväliseen virtuaalisen oppimisen ohjelmaansa

Virtual Chapters Program – kansainvälinen virtuaalisen oppimisen ohjelma (United Planet)

Yhteisöt, kulttuurit ja maat sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Maailmanvaihdon yhdysvaltalainen yhteistyöjärjestö United Planet etsii Suomesta oppilaitosta mukaan kansainväliseen virtuaalisen oppimisen ohjelmaansa. Aloittakaa kevätlukukausi uuden kansainvälisen yhteistyön kera!

United Planetin ohjelmassa opitaan yhteisöistä, kulttuurista ja maista eri puolilla maailmaa sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteista. Tänä syksynä United Planet toivotti Suomesta tervetulleiksi mukaan ohjelmaansa kaksi oppilaitosta. Toinen oppilaitoksista joutui aikataulusyistä perumaan osallistumisensa, minkä myötä jo alkaneeseen ohjelmaan avautui nyt paikka.

Ohjelma pähkinänkuoressa:

  1. Ohjelmassa opiskellaan kahdeksan viikkoa niin kevät- kuin syyslukukaudella. Kevätlukukaudella teemana on YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja syyslukukaudella yhteisöt, kulttuurit ja maat. Uusi oppilaitos on tervetullut mukaan kevät- ja syyslukukaudeksi 2022.
  2. Kustakin oppilaitoksesta ohjelmaan osallistuu 10–20 oppilaista, jotka iältään 13–18 vuotta, sekä opettaja. Oppilaat voivat olla joko jonkin oppiaineen ryhmä tai muutoin koottu porukka. United Planetin mukaan ohjelma on helposti sidottavissa eri oppiaineiden suunnitelmiin.
  3. Oppimispiiriin osallistuu 3–5 koululuokkaa, todennäköisesti kaikki eri maista.
  4. Joka toinen viikko pidetään Zoom-tapaaminen, tapaamisten välissä työskennellään omien projektien parissa ja viestitään Moodlessa. Viikoittain työskentelyyn kuluu noin 30–45 minuuttia. Zoom-tapaamiset pidetään klo 16–18 välillä paikallista aikaa Suomessa.
  5. Alustoina käytetään siis Zoomia ja Moodlea. United Planet tarjoaa pääsyn näihin. Ohjelmaa on mahdollista toteuttaa myös, jos koronatilanteen takia oppilaat joutuvat opiskelemaan kotoa käsin.
  6. Osallistuminen on oppilaitoksille Suomesta veloituksetonta, sillä United Planet on hakenut rahoituksen näiden osallistumiselle Yhdysvaltojen lähetystöltä Suomessa. Kuluja osallistumisesta aiheutuu oppilaitoksille ainoastaan projektityöskentelyn materiaaleista, mutta materiaalit ovat kuulemma yleensä löytyneet luokkahuoneen perustarvikkeista.

Otattehan pian yhteyttä, jos mahdollisuus kiinnostaa! Paikka täytetään sopivan oppilaitoksen löydyttyä. United Planetin Donna Lubrano (Virtual Exchange Officer) donna@unitedplanet.org kertoo mielellään yhteistyöstä lisää. Myös Maailmanvaihdon kautta tiedottaja@maailmanvaihto.fi voi pyytää lisätietoja.

Maailmanvaihto ei itse osallistu ohjelmaan vaan ainoastaan avustaa kumppanijärjestöään oppilaitosten löytämisessä. United Planet tarjoaa avusta Maailmanvaihdolle pienen korvauksen.

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, joka lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön ulkomaille 6–12 kuukaudeksi ja vastaanottaa vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi.

Lue myös

Bjud in världen till ditt hem! Värdfamilj för en volontärarbetare från Italien sökes i Raseborg

Dagtek Konst & Hantverk ska ta i februari emot en...

Min Dag i Ecuador

Hur ser en volontärs vardag ut i ute i världen?...