Vapaaehtoistyöhön ulkomaille

Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Haluaisitko tutustua kohdemaahasi pintaa syvemmältä? Lähde Maailmanvaihdon kautta maailmalle!

Lähetämme nuoria aikuisia vapaaehtoistyöhön 6–12 kuukaudeksi. Vapaaehtoistyöjaksojen tarkoituksena on luoda ruohonjuuritason yhteyksiä ja ymmärrystä eritaustaisten ihmisten välille. Kun sukellat erilaiseen arkeen vapaaehtoistyöntekijänä, opit käytännön kontakteissa.

Tuettua oppimista

Kauttamme voi lähteä Eurooppaan ja etäämmälle. Vapaaehtoiset työskentelevät yleishyödyllisissä yhteisöissä ja järjestöissä, pääasiassa lasten ja nuorten parissa kasvatus- ja sosiaalialalla. Lisäksi vapaaehtoistyöntekijöitä vastaanottavat mm. ympäristö- ja rauhanliikkeet, naisjärjestöt ja kulttuurihankkeet.

”Vapaaehtoistyöjaksoni oli todella antoisa ja upea kokemus, joka kasvatti niin ammatillisia valmiuksiani kuin ymmärrystäni maailmasta ja sen kulttuureista.” – Anu Molarius, Proyecto Horizonte – Ushpa ushpa, Bolivia

Lähetämme vapaaehtoisia Aasiaan, Afrikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan ja Oseaniaan International Cultural Youth Exchange -ohjelman (ICYE) kautta ja Eurooppaan Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelun (ESC) kautta. Kulttuurien välisen oppimisen tukemiseksi vapaaehtoistyöntekijät saavat valmennusta ja koulutusta niin Suomessa kuin kohdemaassa.

Kuka voi lähteä vapaaehtoistyöhön ulkomaille?

Vapaaehtoistyöntekijöiltä edellytetään sopeutumiskykyä, joustavuutta, avoimuutta sekä kiinnostusta erilaisia kulttuureja ja elämäntapoja kohtaan. Kohdemaan kielen osaaminen ennen lähtöä on etu muttei edellytys. Myöskään koulutus- tai työtaustaa ei vaadita.

Vapaaehtoistyöntekijä vanhainkodissa Ecuadorissa

Osallistujien tulee olla vähintään 18-vuotiaita. Yläikäraja on Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelussa 30 vuotta, kun taas ICYE-ohjelman moniin maihin voi lähteä vanhempanakin.

Miksi lähteä Maailmanvaihdon kautta?

Valmennus. Valmennamme lähtijöitä toimimaan vapaaehtoisena maailmalla. Valmennuksissa käsitellään ainakin uuteen kulttuuriympäristöön sopeutumista; vapaaehtoisen roolia, oikeuksia ja velvollisuuksia sekä terveys- ja turvallisuusasioita. Myös tukea ja tietoa ohjelmaan osallistuneilta on tarjolla.

Huolenpito. Pidämme sinusta huolta vapaaehtoisjaksosi aikana. Tukenasi on yhteyshenkilö niin vastaanottavan tahon luona kuin Maailmanvaihdossa. ICYE-ohjelman maissa vapaaehtoisia tukee paikallinen ICYE-järjestö.

Tuki paluun jälkeen. Paluusi jälkeen saat meiltä tukea paluusopeutumiseen ja olet lämpimästi tervetullut mukaan vapaaehtoistoimintaamme Suomessa.

Vastavuoroisuus. Toimintamme perustuu vastavuoroisuuden periaatteelle. Vapaaehtoistyöhön ulkomaille lähettämisen ohella vastaanotamme ulkomaalaisia vapaaehtoisia Suomeen, jotta niin suomalaiset kuin ulkomaalaiset vapaaehtoistyöntekijät ja työyhteisöt saavat oppimiskokemuksia.

Vankka kokemus. Maailmanvaihto on vuonna 1958 perustettu järjestö. Vuosien saatossa meille on rakentunut vankka kokemus kansainvälisten mahdollisuuksien järjestämisestä nuorille.

Lisätietoja

Voit myös ottaa meihin yhteyttä, kerromme mielellämme lisää.