ICYE-vapaaehtoistyöhön Aasiaan tai Oseaniaan

Aasiassa ja Oseaniassa ICYE-vapaaehtoisia vastaanotetaan Etelä-Koreaan, Filippiineille, Indonesiaan, Intiaan, Japaniin, Nepaliin, Taiwaniin, Uuteen-Seelantiin ja Vietnamiin. Tutustu myös yleisiin tietoihin ICYE-ohjelmasta.

>> Hakuohje kaudelle 2019–20

Etelä-Korea

Vapaaehtoiset työskentelevät lasten ja nuorten parissa sosiaalialan järjestöissä ja keskuksissa. Vapaaehtoisia vastaanotetaan myös vammais- ja vanhustyöhön. Joissain työpaikoissa vapaaehtoiset avustavat englannin opetuksessa. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten isäntäperheessä. Perheitä saattaa olla vuoden aikana kaksi tai kolme.

 

Filippiinit

Filippiineillä vapaaehtoiset työskentelevät lähinnä vähävaraisten ja sairaiden lasten tukemisen ja paikallisyhteisöjen vahvistamisen parissa sekä avustavat kouluissa. Vapaaehtoistehtäviä on tarjolla myös GIEDissä. Vapaaehtoiset majoittuvat koordinoivan järjestön majoitustiloissa, vapaaehtoistyöpaikan yhteydessä tai isäntäperheessä.

 

Indonesia

Indonesiassa ICYE-vapaaehtoiset työskentelevät etenkin päiväkodeissa ja kouluissa. Vapaaehtoistyöntekijöitä vastaanottavat mm. erityiskoulut ja vanhainkoti. Suuri osa vapaaehtoistyöpaikoista sijaitsee Jaavan saarella. Vapaaehtoiset majoittuvat isäntäperheessä tai vapaaehtoistyöpaikan yhteydessä.

Intia

Intiassa ICYE-vapaaehtoisia vastaanottavat mm. vammaisalan työyhteisöt, koulut, lastenkodit sekä naisten ja lasten aseman edistämiseksi työskentelevät yhteisöt. Vapaaehtoistyöpaikkoja on niin kaupungeissa kuin maaseudulla. Vapaaehtoiset majoittuvat usein työpaikan yhteydessä, mutta myös isäntäperhe mahdollinen.

Japani

Japanissa vapaaehtoiset työskentelevät kyläyhteisöjen hyväksi sekä avustavat maatila- ja ympäristötyössä. Vapaaehtoistyötä on tarjolla myös lasten ja nuorten erityiskoulussa, vammaisten ja vanhusten parissa sekä eläinten pelastus- ja hoitokeskuksessa. Vapaaehtoiset majoittuvat työpaikan yhteydessä.

Huom! Japanin ohjelmaan osallistuvien maksettavaksi tulee ohjelmamaksun ohella kuluja, joita aiheutuu viisumin uusimisesta.

Nepal

Monet vapaaehtoisista työskentelevät kouluissa, joissa he opettavat englantia ja avustavat koulun arjessa. Vapaaehtoistyötä on tarjolla myös taimitarhalla ja terveydenhoidossa. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten isäntäperheessä, joissain tapauksisa työpaikan yhteydessä.

Huom! Nepaliin voi lähteä 5 kuukaudeksi tammikuussa tai 6/10 kuukaudeksi elokuussa.

Taiwan

Virva vapaaehtoistyössä Taiwanissa.

Taiwanissa ICYE-vapaaehtoisia vastaanottavat etenkin koulut. Lisäksi paikkoja vapaaehtoistyöhön on vammaisten keskuksissa ja vanhainkodissa. Vapaaehtoiset majoittuvat isäntäperheessä tai vapaaehtoistyöpaikan yhteydessä.

 

Uusi-Seelanti

Uudessa-Seelannissa monet ICYE-vapaaehtoisista työskentelevät lasten ja nuorten parissa, esim. koulussa tai leirikeskuksessa. Vapaahtoisia vastaanottaa myös mm. vammaisten asuinyhteisö. Suuri osa vapaaehtoistyöpaikoista sijaitsee maan pohjoissaarella. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten työpaikan yhteydessä.

 

Vietnam

Vietnamissa ICYE-vapaaehtoisia vastaanottaa etenkin koulumaailma – oppilaitokset ala-asteista yliopistoon. Lisäksi vapaaehtoistyötä tehdään vammaisten lasten ja nuorten tukikeskuksissa. Suuri osa vapaaehtoistyöpaikoista sijaitsee Hanoissa. Vapaaehtoiset majoittuvat asuntolassa tai työpaikan yhteydessä.