ICYE-vapaaehtoistyöhön Aasiaan tai Oseaniaan

Lähde ICYE-vapaaehtoistyöhön Aasiaan tai Oseaniaan! Vapaaehtoisia vastaanotetaan Etelä-Koreaan, Filippiineille, Indonesiaan, Intiaan, Japaniin, Nepaliin, Taiwaniin, Uuteen-Seelantiin ja Vietnamiin.

Etelä-Korea

Etelä-Koreassa vapaaehtoiset työskentelevät lasten, nuorten ja vanhusten parissa hyvinvointi- ja toimintakeskuksissa, joissa he osallistuvat esimerkiksi liikunta-, taide- ja käsityötoiminnan järjestämiseen sekä englannin kielen opetukseen. Ainakin yhdessä keskuksista toimintaan osallistuu niin vammattomia kuin vammaisia henkilöitä. Vapaaehtoiset majoittuvat YMCA:n hotellissa.

 

Filippiinit

Filippiineillä vapaaehtoiset työskentelevät lähinnä vähävaraisten perheiden ja sairaiden lasten tukemisen sekä paikallisyhteisöjen vahvistamisen parissa ja avustavat kouluissa. Vapaaehtoistehtäviä on tarjolla myös paikallisessa ICYE-järjestössä eli Global Initiative for Exchange and Developmentissa. Vapaaehtoiset majoittuvat vapaaehtoistyöpaikan yhteydessä tai isäntäperheessä.

 

Indonesia

Indonesiassa ICYE-vapaaehtoiset työskentelevät etenkin päiväkodeissa ja oppilaitoksissa, mutta vapaaehtoistyöntekijöitä vastaanottaa myös esim. vanhainkoti. Suuri osa vapaaehtoistyöpaikoista sijaitsee Jaavan saarella. Vapaaehtoiset majoittuvat isäntäperheessä tai vapaaehtoistyöpaikan yhteydessä.

”Vapaaehtoistyöjakso indonesialaisessa koulussa oli unohtumaton kokemus. Näin kahden vuoden jälkeenkin koen sen edelleen olevan minua eniten kasvattanut ajanjakso elämässäni.” – Kiira Eerola

Intia

Intiassa ICYE-vapaaehtoisia vastaanottavat mm. vammaisalan työyhteisöt, koulut, lastenkodit sekä naisten ja lasten aseman edistämiseksi työskentelevät yhteisöt. Vapaaehtoistyöpaikkoja on niin kaupungeissa kuin maaseudulla. Vapaaehtoiset majoittuvat usein työpaikan yhteydessä, mutta myös isäntäperhe mahdollinen.

Japani

Japanissa vapaaehtoiset työskentelevät etenkin lasten parissa, esimerkiksi päiväkodeissa. Vapaaehtoistehtäviä on tarjolla myös nuorten ja vanhusten parissa sekä eläinten pelastus- ja hoitokeskuksessa. Vapaaehtoiset majoittuvat työpaikkansa yhteydessä tai isäntäperheessä.

Huom! Japanin ohjelmaan osallistuvien maksettavaksi tulee ohjelmamaksun ohella kuluja, joita aiheutuu viisumin uusimisesta.

Nepal

Monet vapaaehtoisista työskentelevät kouluissa, joissa he osallistuvat englannin opetukseen ja avustavat muutoinkin koulun arjessa. Vapaaehtoistyötä on tarjolla myös taimitarhalla. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten isäntäperheessä, joissain tapauksisa työpaikan yhteydessä.

Huom! Nepaliin voi lähteä 5 kuukaudeksi tammikuussa tai 6/10 kuukaudeksi elokuussa.

Taiwan

Virva vapaaehtoistyössä Taiwanissa.

Taiwanissa ICYE-vapaaehtoisia vastaanottavat etenkin koulut. Lisäksi paikkoja vapaaehtoistyöhön on vammaisten keskuksissa. Vapaaehtoiset majoittuvat isäntäperheessä tai vapaaehtoistyöpaikan yhteydessä.

 

Uusi-Seelanti

Uudessa-Seelannissa monet ICYE-vapaaehtoisista työskentelevät lasten ja nuorten parissa, esim. koulussa tai leirikeskuksessa. Vapaahtoisia vastaanottaa myös mm. vammaisten asuinyhteisö. Suuri osa vapaaehtoistyöpaikoista sijaitsee maan pohjoissaarella. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten työpaikan yhteydessä.

 

Vietnam

Vietnamissa ICYE-vapaaehtoisia vastaanottaa etenkin koulumaailma – oppilaitokset ala-asteista yliopistoon. Lisäksi vapaaehtoistyötä tehdään vammaisten lasten ja nuorten tukikeskuksissa. Suuri osa vapaaehtoistyöpaikoista sijaitsee Hanoissa. Vapaaehtoiset majoittuvat asuntolassa tai työpaikan yhteydessä.