ICYE-vapaaehtoistyöhön Aasiaan tai Oseaniaan

Lähde ICYE-vapaaehtoistyöhön Aasiaan tai Oseaniaan! Vapaaehtoisia vastaanotetaan Etelä-Koreaan, Filippiineille, Indonesiaan, Intiaan, Japaniin, Nepaliin, Taiwaniin, Thaimaahan, Uuteen-Seelantiin ja Vietnamiin.

Etelä-Korea 🇰🇷

Kaksi kuvaa: yhdessä käsiä askartelemassa, toisessa kaupunkimaisema.

Etelä-Koreassa vapaaehtoiset työskentelevät lasten, nuorten ja vanhusten parissa hyvinvointi- ja toimintakeskuksissa. Keskuksissa he osallistuvat esimerkiksi liikunta-, taide- ja käsityötoiminnan järjestämiseen sekä englannin kielen opetukseen. Ainakin yhdessä keskuksista toimintaan osallistuu vammattomien henkilöiden ohella vammaisia henkilöitä. Vapaaehtoiset majoittuvat YMCA:n hotellissa.

 

Ilon hetkiä Etelä-Koreassa

Kun lähdin vapaaehtoistyöhön ulkomaille elämäntilanteeni oli sekava. Minun oli ollut...

Filippiinit 🇵🇭

Kuusi henkilöä seisoo ulkosalla ja hymyilee kameralle, taustalla kasveja ja rakennus.

Filippiineillä vapaaehtoiset työskentelevät muun muassa vähävaraisten perheiden ja sairaiden lasten tukemisen sekä paikallisyhteisöjen vahvistamisen parissa sekä avustavat kouluissa. Vapaaehtoistyötä voi tehdä myös sateenkaari-ihmisten ihmisoikeuksien ja hyvinvoinnin edistämisen parissa. Lisäksi vapaaehtoistehtäviä on tarjolla paikallisessa ICYE-järjestössä eli Global Initiative for Exchange and Developmentissa. Vapaaehtoiset majoittuvat vapaaehtoistyöpaikan yhteydessä tai isäntäperheessä.

 

Terveisiä maailmalta: Suomesta Filippiineille ja Georgiasta Suomeen

Mitä kuuluu Maailmanvaihdon vapaaehtoistyöntekijöille? Kaksi heistä jakaa terveisiään. Mariam Darbaidze...

Indonesia 🇮🇩

Neljä henkilöä seisoo vihreän seinän edessä ja hymyilee kameralle, yhdellä on kädessään kännykkä.

Indonesiassa ICYE-vapaaehtoiset työskentelevät etenkin päiväkodeissa ja oppilaitoksissa eri koulutusasteilla, minkä ohella vapaaehtoisia vastaanottaa myös esimerkiksi vanhainkoti. Suuri osa vapaaehtoistyöpaikoista sijaitsee Jaavan saarella. Vapaaehtoiset majoittuvat isäntäperheessä tai vapaaehtoistyöpaikan yhteydessä.

Kouluarkea vapaaehtoistyössä Indonesiassa

Ajatus vapaaehtoistyöstä oli muhinut päässäni jo kauan ennen abivuotta. Kirjoitusten...

Intia 🇮🇳

Intiassa ICYE-vapaaehtoisia vastaanottavat mm. vammaisalan työyhteisöt, koulut, lastenkodit sekä naisten ja lasten aseman edistämiseksi työskentelevät yhteisöt. Vapaaehtoistyöpaikkoja on niin kaupungeissa kuin maaseudulla. Vapaaehtoiset majoittuvat usein työpaikan yhteydessä, mutta myös isäntäperhe mahdollinen.

Intia ja nuoruuteni tärkeimmät kuusi kuukautta

Jo vapaaehtoiseksi lähtöä suunnitellessani minulla oli selkeänä mielessäni ajatus siitä,...

Japani 🇯🇵

Kaksi kuvaa, yhdessä askarteluja ja toisessa aikuinen ja lapsia leikkimässä puulelulla.

Japanissa vapaaehtoiset työskentelevät etenkin lasten parissa, esimerkiksi päiväkodeissa. Vapaaehtoistehtäviä on tarjolla myös nuorten ja vanhusten parissa sekä eläinten pelastus- ja hoitokeskuksessa. Vapaaehtoiset majoittuvat työpaikkansa yhteydessä tai isäntäperheessä.

Huom! Japanin ohjelmaan osallistuvien maksettavaksi tulee ohjelmamaksun ohella kuluja, joita aiheutuu viisumin uusimisesta.

Seikkailuja nousevan auringon maassa

Aloitin seikkailuni nousevan auringon maassa helmikuun viimeisenä päivänä. Noin kahden...

Nepal 🇳🇵

Nepalissa monet vapaaehtoisista työskentelevät kouluissa, joissa he osallistuvat englannin opetukseen ja avustavat muutoinkin koulun arjessa. Vapaaehtoistyötä on tarjolla myös taimitarhalla. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten isäntäperheessä, joissain tapauksissa työpaikan yhteydessä.

Huom! Nepaliin voi lähteä 5 kuukaudeksi tammikuussa tai 6/10 kuukaudeksi elokuussa.

Oppimista Nepalissa puolin ja toisin

Vaikka omasta vapaaehtoiskokemuksestani on vierähtänyt jo tovi, viipyvät ajatukseni usein...

Taiwan 🇹🇼

Taiwanissa ICYE-vapaaehtoisia vastaanottavat etenkin koulut. Lisäksi vapaaehtoisia vastaanottavat vammaisten henkilöiden tukikeskus sekä haavoittuvassa asemassa olevien nuorten tukijärjestö. Vapaaehtoiset majoittuvat isäntäperheessä tai vapaaehtoistyöpaikan yhteydessä.

 

Terveisiä maailmalta! Taiwanista Suomeen ja Suomesta Taiwaniin

Maailmanvaihto lähettää ja vastaanottaa vuosittain kolmisenkymmentä nuorta pitkäkestoiseen vapaaehtoistyöhön. Tiestään...

Thaimaa 🇹🇭

Thaimaassa vapaaehtoiset esimerkiksi avustavat englannin kielen opetuksessa maalaiskouluissa. Luovan oppimiskeskuksessa vapaaehtoiset pääsevät lisäksi mukaan puutarha- ja kunnostustöihin. Ensiaputaitoiset osallistujat voivat työskennellä pelastustiimissä.

Uusi-Seelanti 🇳🇿

Uudessa-Seelannissa monet ICYE-vapaaehtoisista työskentelevät lasten ja nuorten parissa, esim. koulussa tai leirikeskuksessa. Vapaaehtoisia vastaanottaa myös mm. vammaisten henkilöiden asuinyhteisö. Suuri osa vapaaehtoistyöpaikoista sijaitsee maan pohjoissaarella. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten työpaikan yhteydessä.

 

Kia Ora! Vapaaehtoisvuosi Uudessa-Seelannissa

Halusin muutosta elämääni, haaveilin ulkomailla asumisesta ja mietin reppureissaamisesta Australiassa....

Vietnam 🇻🇳

Vietnamissa ICYE-vapaaehtoisia vastaanottaa etenkin koulumaailma – oppilaitokset ala-asteista yliopistoon. Lisäksi vapaaehtoistyötä tehdään vammaisten lasten ja nuorten tukikeskuksissa. Suuri osa vapaaehtoistyöpaikoista sijaitsee Hanoissa. Vapaaehtoiset majoittuvat asuntolassa tai työpaikan yhteydessä.

Vapaaehtoisen päivä Hanoissa

Herätyskelloni pirahtaa soimaan 6.45. “Suomessa on vasta aamuyö”, ajattelen unisena....

Tutustu myös: