ICYE-vapaaehtoistyöhön Latinalaiseen Amerikkaan

ICYE-vapaaehtoistyöhön Latinalaiseen Amerikkaan! Osallistujia vastaanotetaan Argentiinaan, Boliviaan, Brasiliaan, Costa Ricaan, Ecuadoriin, Hondurasiin, Kolumbiaan ja Meksikoon. Lisäksi vapaaehtoistyöhön voi hakea Yhdysvaltoihin.

Argentiina

Argentiinassa vapaaehtoiset työskentelevät lasten ja nuorten parissa, mm. koulunkäyntiä tukevissa tehtävissä. Mahdollista on myös sijoittua avustamaan kansainvälisen vapaaehtoistyön koordinoinnissa. Argentiinaan vapaaehtoistyöhön lähtevien tulee osata espanjaa. Vapaaehtoiset majoittuvat vapaaehtoistyöntekijöiden yhteismajoituksessa.

Bolivia

Antti vapaaehtoistyössä Boliviassa

Boliviassa ICYE-vapaaehtoiset työskentelevät etenkin lasten ja nuorten parissa, mm. katulapsia ja -nuoria tukevissa keskuksissa. Vapaaehtoistyöntekijöitä vastaanotetaan myös mm. ihmisoikeusjärjestöihin sekä vammaisalalle.
Suuri osa vapaaehtoistyöpaikoista sijaitsee La Pazin, Cochabamban, Santa Cruzin ja Sucren alueella. Boliviassa osallistujan vapaaehtoistyöpaikka päätetään yleensä vasta maahan saapumisen jälkeen, kun vapaaehtoinen on keskustellut toiveistaan henkilökohtaisesti Bolivian ICYEn kanssa. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten isäntäperheessä, toisinaan myös vapaaehtoistyöpaikkansa yhteydessä.

Brasilia

Brasiliassa ICYE-vapaaehtoistyötä tehdään etenkin lasten ja nuorten parissa. Vapaaehtoisia vastaanottavat esim. katulasten tukikeskus, vähävaraisten perheiden lasten päiväkoti sekä vammaisten lasten ja nuorten koulutuskeskus. Useimmat vapaaehtoistyöpaikat sijaitsevat Porto Alegressa. Vapaaehtoiset majoittuvat lähes poikkeuksetta isäntäperheessä. Brasiliassa vapaaehtoisvuosi sisältää 90 h portugalin kielen opetusta (norm. paikalliskielen opetusta väh. 30 h).

Costa Rica

Costa Ricassa vapaaehtoiset työskentelevät mm. lastenkodeissa, päiväkodeissa, ympäristökasvatushankkeissa, alkperäiskansojen yhteisöissä, kouluissa, nuorisojärjestöissä sekä sosiaalialan laitoksissa ja hankkeissa. Vapaaehtoisten on mahdollista sijoittua myös toimisto- tai tiedotustöihin erilaisiin kansalaisjärjestöihin ja kulttuurijärjestöihin. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten isäntäperheessä, mutta ympäristönhoitohankkeissa usein työpaikan yhteydessä.

Ecuador

Ecuadorissa vapaaehtoistyöntekijät ovat sijoittuneet työhön päiväkoteihin, esikouluihin, kouluihin, vammaisten hoitolaitoksiin, ympäristöjärjestöihin, turvakoteihin, katulapsityöhön ja terveyskeskuksiin. Vapaaehtoiset majoittuvat usein isäntäperheessä, mutta toisinaan myös vapaaehtoistyöpaikan yhteydessä tai vapaaehtoisten yhteismajoituksessa.

Honduras

Hondurasissa vapaaehtoiset työskentelevät etenkin lasten parissa, esim. päiväkodissa ja vammaisten lasten ja nuorten keskuksessa. Vapaaehtoisia vastaanotetaan myös mm. ihmisoikeuksia, maaseudun kehittymistä, yleisterveyttä sekä naisten ja alkuperäiskansojen asemaa edistäviin työyhteisöihin. Vapaaehtoiset majoittuvat isäntäperheessä tai vapaaehtoistyöpaikan yhteydessä.

 

Kolumbia

Kolumbiassa vapaaehtoiset työskentelevät lähinnä lasten ja nuorten parissa, esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa sekä katulasten ja seksuaalisesti hyväksikäytettyjen lasten tukikeskuksissa. Osa vapaaehtoisista työskentelee vammaisten lasten ja nuorten keskuksissa. Vapaaehtoistyötä on tarjolla myös mm. kodittomien vanhusten parissa sekä maan ICYE-toimistossa. Suuri osa vapaaehtoistyöpaikoista sijaitsee Bogotassa tai sen läheisyydessä. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten isäntäperheessä.

Meksiko

Meksikossa ICYE-vapaaehtoisia vastaanottavat mm. päiväkodit, koulut, katulasten tukikeskukset ja vanhainkoti. Vapaaehtoistyötä tehdään myös esim. ympäristö- ja taidekasvatustyön parissa. Vapaaehtoistyöpaikat sijaitsevat Meksikon eri osissa, kuten Chiapasissa, Mexico Cityssä, Pueblassa ja Tolucassa. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten isäntäperheessä, mutta toisinaan myös vapaaehtoistyöpaikan yhteydessä.

Yhdysvallat

Yhdysvalloissa vapaaehtoiset työskentelevät lähinnä kodittomien ja vammaisten parissa. Vapaaehtoistyöpaikkoja on eri puolilla Yhdysvaltoja, mm. New Hampshiren, Oklahoman ja Massachusettsin alueella. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten vapaaehtoistyöpaikan yhteydessä.