ICYE-vapaaehtoistyöhön Latinalaiseen Amerikkaan tai Yhdysvaltoihin

ICYE-vapaaehtoistyöhön Latinalaiseen Amerikkaan! Osallistujia vastaanotetaan Argentiinaan, Boliviaan, Brasiliaan, Costa Ricaan, Ecuadoriin, Hondurasiin, Kolumbiaan,  Meksikoon ja Peruun. Lisäksi vapaaehtoistyöhön voi hakea Yhdysvaltoihin.

Argentiina 🇦🇷

Argentiinassa vapaaehtoiset työskentelevät lasten ja nuorten parissa, mm. koulunkäyntiä tukevissa tehtävissä sekä lastensairaalassa. Mahdollista on myös sijoittua avustamaan kansainvälisen vapaaehtoistyön koordinoinnissa. Argentiinaan vapaaehtoistyöhön lähtevien tulee osata espanjaa. Vapaaehtoiset majoittuvat vapaaehtoistyöntekijöiden yhteismajoituksessa.

 

Bolivia 🇧🇴

Boliviassa ICYE-vapaaehtoiset työskentelevät etenkin lasten ja nuorten parissa, mm. katulapsia ja -nuoria tukevissa keskuksissa. Vapaaehtoistyöntekijöitä vastaanotetaan myös mm. vammaistyöalalle, ihmisoikeusjärjestöihin sekä ympäristökasvatustyöhön. Suuri osa vapaaehtoistyöpaikoista sijaitsee La Pazin, Cochabamban, Santa Cruzin ja Sucren alueella. Boliviassa osallistujan vapaaehtoistyöpaikka päätetään yleensä vasta maahan saapumisen jälkeen, kun vapaaehtoinen on keskustellut toiveistaan henkilökohtaisesti Bolivian ICYE-järjestön kanssa. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten isäntäperheessä, toisinaan myös vapaaehtoistyöpaikkansa yhteydessä.

 

Terveisiä maailmalta: Ammattikoulussa avustamista ja futistreenien ohjaamista

Mitä kuuluu Maailmanvaihdon vapaaehtoistyöntekijöille? Kaksi heistä jakaa terveisiään. Joya Ferrinini...

Brasilia 🇧🇷

 

Brasiliassa ICYE-vapaaehtoistyötä tehdään etenkin lasten ja nuorten parissa. Vapaaehtoisia vastaanottavat esimerkiksi päiväkoti vähävaraisten perheiden lapsille sekä lasten ja nuorten sosiaalikeskus. Vapaaehtoisena voi työskennellä myös taidekeskuksessa, joka edistää vammaisten lasten ja nuorten inkluusiota musiikin, tanssin ja teatterin kautta. Vapaaehtoistyöpaikat sijaitsevat Porto Alegressa ja sen lähettyvillä. Vapaaehtoiset majoittuvat lähes poikkeuksetta isäntäperheessä.

 

Askel tuntemattomaan ja elämäni parhaat seitsemän kuukautta

Lähtöni taustalla oli suuri kiinnostus muita kulttuureja sekä kansainvälistä vapaaehtoistyötä...

Costa Rica 🇨🇷

Kahden kuvan kollaasi: henkilöitä ryhmäkuvassa ja kilpikonnia rannalla matkalla kohti merta.

Costa Ricassa vapaaehtoiset työskentelevät mm. kouluissa, vanhainkodeissa, sosiaalialan laitoksissa ja hankkeissa sekä ympäristöalalla, esimerkiksi merikilpikonnien suojelutyössä. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten isäntäperheessä, mutta ympäristösuojeluhankkeissa usein työpaikan yhteydessä.

”Seuraan nykyään maailmanpolitiikkaa ja uutisia Costa Ricasta laajemmasta näkökulmasta kuin ennen vapaaehtoisvuottani. Espanjan kielen taidosta on ollut hyötyä Suomessakin, ja koen, että kompetenssini kohdata eritaustaisia ihmisiä parantui vapaaehtoiskokemukseni kautta.” – Vilma Nihti

Volunteering around the world: Unique experiences and connections in Costa Rica

What kind of organisations welcome volunteers on different sides of...

Ecuador 🇪🇨

Kaksi kuvaa, yhdessä aita, johon maalattu lapsia, toisessa kaupunkimaisema. Two photos, in one a wall on which pictures of children, and in the other a city view.

Ecuadorissa vapaaehtoistyöhön voi päästä esimerkiksi päiväkotiin, kouluun, erityisoppilaitokseen, nuorten turvakotiin, ympäristöjärjestöön tai Ecuadorin ICYE-järjestöön. Useimmissa vapaaehtoistyöpaikoissa vapaaehtoiset majoittuvat isäntäperheessä, mutta toisinaan vapaaehtoistyöpaikan yhteydessä tai vapaaehtoisten yhteismajoituksessa.

 

Uudesta arkipäiväistä Ecuadorissa

Työskentelin vapaaehtoisena… … 12 kuukautta Ecuadorissa vuosina 2013–2014. Asuin tunnin...

Honduras 🇭🇳

Hondurasissa vapaaehtoiset työskentelevät etenkin lasten parissa, esim. päiväkodissa ja vammaisten lasten ja nuorten keskuksessa. Vapaaehtoisia vastaanotetaan myös mm. ihmisoikeuksia, maaseudun kehittymistä, yleisterveyttä sekä naisten ja alkuperäiskansojen asemaa edistäviin työyhteisöihin. Vapaaehtoiset majoittuvat isäntäperheessä tai vapaaehtoistyöpaikan yhteydessä.

 

Honduras – Unelma, josta tuli totta

Olin aina haaveillut vuodesta Etelä‐Amerikassa, mutta korkeakouluopintojen vaihto‐oppilasunelmat lipuivat ohi...

Kolumbia 🇨🇴

Kolumbiassa vapaaehtoiset työskentelevät lähinnä lasten ja nuorten parissa, esimerkiksi päiväkodeissa ja kouluissa sekä vammaisten lasten ja nuorten tukikeskuksissa. Vapaaehtoistyötä on tarjolla myös maan ICYE-järjestössä. Suuri osa vapaaehtoistyöpaikoista sijaitsee Bogotássa tai sen läheisyydessä. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten isäntäperheessä.

 

Meksiko 🇲🇽

Talon seinä, jossa lukee "hay muchas formas de discapabilidad, la unica poligrosa es no tener", lisäksi nuoli osoittamassa sydämeen.

Meksikossa ICYE-vapaaehtoisia vastaanottavat mm. päiväkodit, koulut, katulasten tukikeskukset ja vanhainkoti. Vapaaehtoistyötä tehdään myös esim. ympäristö- ja taidekasvatustyön parissa. Vapaaehtoistyöpaikat sijaitsevat Meksikon eri osissa, kuten Chiapasissa, Mexico Cityssä, Pueblassa ja Tolucassa. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten isäntäperheessä, mutta toisinaan myös vapaaehtoistyöpaikan yhteydessä.

 

Terveisiä Meksikosta

Terveisiä lämpimästä Tuxtla Gutierrezista, joka sijaitsee Chiapaksessa, Meksikossa. Työskentelen täällä...

Peru 🇵🇪

Perussa vapaaehtoiset työskentelevät mm. ikäihmisten kodissa, erityisoppilaitoksessa sekä organisaatioissa, jotka tarjoavat toimintaa ja tukea sairaalahoidossa oleville lapsille ja nuorille. Vapaaehtoiset majoittuvat vapaaehtoistyöpaikasta riippuen isäntäperheessä, vapaaehtoisten yhteisasunnossa tai vapaaehtoistyöpaikan yhteydessä.

 

Yhdysvallat 🇺🇸

Yhdysvalloissa vapaaehtoiset työskentelevät vammaisten henkilöiden asuinyhteisöissä New Hampshiressa ja Virginiassa. Vapaaehtoiset asuvat vapaaehtoistyöpaikkansa yhteydessä.

 

Tutustu myös: