ICYE: Hakuohjeet

Ensiaskel ICYE-vapaaehtoistyöhön hakemisessa on täyttää hakulomake, jonka voit ladata tämän sivun alaosasta. Kutsumme kaikki hakijat valintahaastatteluun.

Valintaperusteet
Haku- ja aloitusajankohdat sekä kohdemaat
Osallistumismaksut
Hae näin (hakulomake)
Lisätietoja

Valintaperusteet

Osallistujat valitaan International Cultural Youth Exchange (ICYE) -ohjelmaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Valinnassa pääpaino on henkilökohtaisessa soveltuvuudessa. Hakijoilta edellytetään kiinnostusta erilaisia kulttuureja ja ihmisiä kohtaan sekä motivoituneisuutta vapaaehtoistyöhön. Lisäksi avoimuus, joustavuus, sopeutuvaisuus sekä halu oppia uutta ovat tärkeitä vapaaehtoistyöjakson aikana.

Tullaksesi valituksi sinulla tulee olla kohtalaisen hyvä käsitys ICYE-ohjelmasta sekä vallitsevista elinolosuhteista maassa, johon haet. Muutoin sinun ei tarvitse tuntea maata laajasti. >> Lue lisää valintaperusteista sekä haku- ja valintaprosessista

Alaikäraja ICYE-ohjelmaan on 18 vuotta. Yläikäraja vaihtelee kohdemaittain. Ikärajoista kerrotaan tarkemmin maakohtaisissa esittelyissä.

Haku- ja aloitusajat sekä kohdemaat

Vuosittain ensimmäinen haku ICYE-vapaaehtoistyöhön päättyy 31.10. ja toinen 31.1. Toisessa haussa niihin kohteisiin, joihin jää avoimia paikkoja ensimmäisestä hausta.

Alkuvuonna 2025 alkavaan jaksoon voi vielä hakea näihin: Ecuador (vain 6 kk), Filippiinit, Ghana, Indonesia, Marokko, Meksiko, Peru (vain 6 kk), Tansania, Thaimaa ja Uusi-Seelanti. Täytämme paikkoja sitä mukaa, kun sopivia hakjoita löytyy. Viimeinen hakupäivä on 1.9.2024. Jos sinua kiinnostava ohjelmamaa ei ole listassa, ota yhteyttä toimistoomme. Selvitämme mielellämme mahdollisuutta saada paikka vapaaehtoistyöhön toivomassasi maassa.

Osallistumismaksut

Osallistumismaksu sisältää täyden ylläpidon, vakuutuksen, koulutusta, päivittäiset työmatkat, ICYE-toimistojen tuen Suomessa ja kohdemaassa, pienen taskurahan ja palanneiden leirin Suomeen paluun jälkeen. ICYE-ohjelmaan sisältyvät koulutukset: lähtövalmennus Suomessa, kieleen ja kulttuuriin valmentava koulutus kohdemaassa sekä kaksi arviointikoulutusta (6 kuukauden ohjelmassa yksi arviointitapaaminen).

Huom! Osallistujan maksettavaksi tulevat lisäksi lennot ja viisumi kohdemaahan. Osallistuja on itse vastuussa matkansa järjestämisestä.

ICYEn ryhmävakuutus kattaa vain alle 40-vuotiaat osallistujat. 40-vuotta täyttäneiden osallistujien tulee maksaa noin 400–500 € ICYEn järjestämästä vakuutuksesta.

Jos koronatilanteesta aiheutuu lisäkuluja, kuten karanteenikuluja kohdemaahan saapumisen yhteydessä, nämä tulevat osallistujan maksettavaksi.

Maailmanvaihto myöntää ICYE-ohjelman osallistujille taloudellisin perustein enintään 500 euron suuruisia stipendejä.

Hae näin

1) Lataa hakulomake ICYE-ohjelmaan:

 

2) Täytä hakulomake ja kokoa liitteet. Hakemuksen tulee sisältää:

3) Lähetä hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi tai postitse osoitteeseen Maailmanvaihto ry – ICYE Finland, Oikokatu 3, 00170 Helsinki.

4) Otamme sinuun yhteyttä ja kutsumme sinut valintahaastatteluun.

Lisätietoja

Kysyttävää hakemisesta? Katso Usein kysytyt kysymykset vapaaehtoistyöstä ulkomailla. Voit myös ottaa meihin yhteyttä: maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi, 050 452 5660