ICYE: Hakuohjeet 2022–23

Ensiaskel ICYE-vapaaehtoistyöhön hakemisessa on täyttää hakulomake, jonka voit ladata tämän sivun alaosasta. Kutsumme kaikki hakijat valintahaastatteluun.

Valintaperusteet

Osallistujat valitaan International Cultural Youth Exchange -vapaaehtoistyöohjelmaan (ICYE) hakemuksen ja haastattelun perusteella. Valinnassa pääpaino on henkilökohtaisessa soveltuvuudessa. Hakijoilta edellytetään kiinnostusta erilaisia kulttuureja ja ihmisiä kohtaan sekä motivoituneisuutta vapaaehtoistyöhön. Lisäksi avoimuus, joustavuus, sopeutuvaisuus sekä halu oppia uutta ovat tärkeitä vapaaehtoistyöjakson aikana.

Tullaksesi valituksi sinulla tulee olla kohtalaisen hyvä käsitys ICYE-vapaaehtoistyöohjelmasta sekä jonkinlainen käsitys vallitsevista elinolosuhteista maasta, johon haet. Muutoin sinun ei tarvitse tuntea maata laajasti. Tarkemmin valintaperusteista sekä haku- ja valintaprosessista voit lukea täältä.

Alaikäraja ICYE-ohjelmaan on 18 vuotta. Yläikäraja vaihtelee kohdemaittain. Ikärajoista kerrotaan tarkemmin maakohtaisissa esittelyissä.

Haku- ja aloitusajat sekä kohdemaat

Elo–syyskuun 2022 voi vielä hakea Boliviaan ja Ecuadoriin. Paikat täytetään sopivien hakijoiden löydyttyä, ja hakemusten viimeinen vastaanottopäivä on 20.5.2022. Huom! Hakeaksesi Boliviaan tai Ecuadoriin, lataa ja täytä suomenkielisen hakulomakkeen sijasta englanninkielinen hakulomake (pdf). Liitä hakemuksesi oheen alla mainitut liitteet.

Mikäli koronatilanteen vuoksi et voi lähteä kohdemaahan, voit vaihtaa kohdemaata, lykätä lähtöäsi tai peruuttaa osallistumisesi (peruutus ennen lähtövalmennusta kuluitta), ks. peruutusehdot tarkemmin.

Ensimmäinen haku elo–syyskuussa 2023 alkavaan vapaaehtoistyöhön tulee päättymään 31.10.2022 ja toinen haku 1.2.2023. Julkaisemme listan kohdemaista alkusyksystä 2022.

Osallistumismaksut

Osallistumismaksu sisältää täyden ylläpidon, vakuutuksen, koulutukset (valmennus Suomessa ennen lähtöä, kieleen ja kulttuuriin valmentava koulutus kohdemaassa sekä kaksi arviointikoulutusta (6 kk ohjelmassa yksi arviointitapaaminen)), päivittäiset työmatkat, ICYE-toimistojen tuen niin Suomessa kuin kohdemaassa, pienen taskurahan ja palanneiden leirin Suomeen paluun jälkeen.

Huom! Osallistujan maksettavaksi tulevat lisäksi lennot ja viisumi kohdemaahan. Osallistuja on itse vastuussa matkansa järjestämisestä.

Jos koronatilanteesta aiheutuu lisäkuluja, kuten karanteenikuluja kohdemaahan saapumisen yhteydessä, nämä tulevat osallistujan maksettavaksi.

Maailmanvaihto myöntää enintään 500 euron suuruisia stipendejä vapaaehtoistyöohjelmaan osallistuville taloudellisin perustein.

Hakemus

***Huom! Jos haet elo–syyskuun 2022 lähtöön Boliviaan tai Ecuadoriin, lataa ja täytä suomenkielisen hakulomakkeen sijasta englanninkielinen hakulomake (pdf).***

Lataa hakulomake ICYE-ohjelmaan: hakulomake (pdf) tai hakulomake (docx).

Hakemuksen tulee sisältää seuraavat asiakirjat:

Toimita hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen maailmanvaihto(at)maailmanvaihto.fi tai postitse osoitteeseen Maailmanvaihto ry – ICYE Finland, Oikokatu 3, 00170 Helsinki.

Peruutusehdot koronavirustilanteessa

Jos koronavirusepidemian vuoksi Maailmanvaihto ei voi järjestää sinulle suunniteltua ICYE-vapaaehtoistyöohjelmaa (esim. jos kohdemaa rajoittaa pääsyä maahan tai ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista maahan):

Jos tilanne kohdemaassasi on huolestuttava, mutta pääsyä maahan ei rajoiteta eikä ulkoministeriö kehota välttämään matkustamista maahan, voit

Lisäksi kannattaa selvittää lentoyhtiöstä, millaisin kustannuksin lennot olisi tarvittaessa mahdollista siirtää tai peruuttaa.

Lisätietoja

Kysyttävää hakemisesta? Katso Usein kysytyt kysymykset vapaaehtoistyöstä ulkomailla. Voit myös ottaa meihin yhteyttä: maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi, 050 452 5660