ICYE: Hakuohjeet

Ensiaskel ICYE-vapaaehtoistyöhön hakemisessa on täyttää hakulomake, jonka voit ladata tämän sivun alaosasta. Kutsumme kaikki hakijat valintahaastatteluun.

Valintaperusteet

Osallistujat valitaan International Cultural Youth Exchange -vapaaehtoistyöohjelmaan (ICYE) hakemuksen ja haastattelun perusteella. Valinnassa pääpaino on henkilökohtaisessa soveltuvuudessa. Hakijoilta edellytetään kiinnostusta erilaisia kulttuureja ja ihmisiä kohtaan sekä motivoituneisuutta vapaaehtoistyöhön. Lisäksi avoimuus, joustavuus, sopeutuvaisuus sekä halu oppia uutta ovat tärkeitä vapaaehtoistyöjakson aikana.

Tullaksesi valituksi sinulla tulee olla kohtalaisen hyvä käsitys ICYE-vapaaehtoistyöohjelmasta sekä jonkinlainen käsitys vallitsevista elinolosuhteista maasta, johon haet. Muutoin sinun ei tarvitse tuntea maata laajasti. Tarkemmin valintaperusteista sekä haku- ja valintaprosessista voit lukea täältä.

Alaikäraja ICYE-ohjelmaan on 18 vuotta. Yläikäraja vaihtelee kohdemaittain. Ikärajoista kerrotaan tarkemmin maakohtaisissa esittelyissä.

Haku- ja aloitusajat sekä kohdemaat

Vuosittain ensimmäinen haku ICYE-vapaaehtoistyöhön päättyy 31.10. ja toinen 31.1.

Lisähaku elo–syyskuussa 2023 alkavaan ICYE-vapaaehtoistyöhön: Brasiliaan, Ghanaan ja Indonesiaan. Täytämme paikat sitä mukaa, kun sopivia hakijoita löytyy. Haastattelemme hakijat. Lisähaussa voit myös hakea myös tammi–helmikuussa 2024 alkavaan vapaaehtoistyöhön, samoihin kohteisiin. Voimme vastaanottaa hakemuksia 17.4.2023 loppuun saakka.

Mikäli koronatilanteen vuoksi et voi lähteä kohdemaahan, voit vaihtaa kohdemaata, lykätä lähtöäsi tai peruuttaa osallistumisesi (peruutus ennen lähtövalmennusta kuluitta), ks. peruutusehdot tarkemmin.

Osallistumismaksut

Osallistumismaksu sisältää täyden ylläpidon, vakuutuksen, koulutukset (valmennus Suomessa ennen lähtöä, kieleen ja kulttuuriin valmentava koulutus kohdemaassa sekä kaksi arviointikoulutusta (6 kk ohjelmassa yksi arviointitapaaminen)), päivittäiset työmatkat, ICYE-toimistojen tuen niin Suomessa kuin kohdemaassa, pienen taskurahan ja palanneiden leirin Suomeen paluun jälkeen.

Huom! Osallistujan maksettavaksi tulevat lisäksi lennot ja viisumi kohdemaahan. Osallistuja on itse vastuussa matkansa järjestämisestä.

Jos koronatilanteesta aiheutuu lisäkuluja, kuten karanteenikuluja kohdemaahan saapumisen yhteydessä, nämä tulevat osallistujan maksettavaksi.

Maailmanvaihto myöntää enintään 500 euron suuruisia stipendejä vapaaehtoistyöohjelmaan osallistuville taloudellisin perustein.

Hae näin

1) Lataa hakulomake ICYE-ohjelmaan:

Lataa hakulomake (pdf).

Lataa hakulomake (docx)

2) Täytä hakulomake ja kokoa liitteeet. Hakemuksen tulee sisältää:

3) Lähetä hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi tai postitse osoitteeseen Maailmanvaihto ry – ICYE Finland, Oikokatu 3, 00170 Helsinki.

4) Otamme sinuun yhteyttä ja kutsumme sinut valintahaastatteluun.

Lisätietoja

Kysyttävää hakemisesta? Katso Usein kysytyt kysymykset vapaaehtoistyöstä ulkomailla. Voit myös ottaa meihin yhteyttä: maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi, 050 452 5660