ICYE: Hakuohjeet 2020–21

Ensiaskel ICYE-vapaaehtoistyöhön hakemisessa on täyttää hakulomake, jonka voit ladata tämän sivun alaosasta. Kutsumme kaikki hakijat valintahaastatteluun.

Valintaperusteet

Osallistujat valitaan International Cultural Youth Exchange -vapaaehtoistyöohjelmaan (ICYE) hakemuksen ja haastattelun perusteella. Valinnassa pääpaino on henkilökohtaisessa soveltuvuudessa. Hakijoilta edellytetään kiinnostusta erilaisia kulttuureja ja ihmisiä kohtaan sekä motivoituneisuutta vapaaehtoistyöhön. Lisäksi avoimuus, joustavuus, sopeutuvaisuus sekä halu oppia uutta ovat tärkeitä vapaaehtoistyöjakson aikana.

Tullakseen valituksi hakijalla on oltava kohtalaisen hyvä käsitys siitä, millaiseen ohjelmaan ja oloihin hän on hakemassa. Kohdemaata ei tarvitse tuntea laajasti, mutta vallitsevista elinolosuhteista tulee olla jonkinlainen käsitys. Tarkemmin valintaperusteista sekä haku- ja valintaprosessista voit lukea täältä.

Alaikäraja ICYE-ohjelmaan on 18 vuotta. Yläikäraja vaihtelee kohdemaittain. Ikärajoista kerrotaan tarkemmin maakohtaisissa esittelyissä.

Haku- ja aloitusajat sekä kohdemaat

Alkuvuonna 2021 alkaviin ICYE-vapaaehtoistyöjaksoihin voi hakea Argentiinaan, Boliviaan, Brasiliaan, Etelä-Afrikkaan, Etelä-Koreaan, Ghanaan, Hondurasiin, Indonesiaan (vain 6 kk), Keniaan, Marokkoon, Taiwaniin, Ugandaan, Vietnamiin ja Yhdysvaltoihin. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, ja viimeinen päivä hakea on on 1.9.2020. Sivun alareunasta löydät peruutusehdot koronavirustilanteessa.

Ensimmäinen haku elo–syyskuussa 2021 alkavaan ICYE-vapaaehtoistyöhön päättyy 1.11.2020 ja toinen 1.2.2021.

Osallistumismaksut

Osallistumismaksu sisältää täyden ylläpidon, vakuutuksen, koulutukset (valmennus Suomessa ennen lähtöä, kieleen ja kulttuuriin valmentava koulutus kohdemaassa sekä kaksi arviointikoulutusta (6 kk ohjelmassa yksi arviointitapaaminen)), päivittäiset työmatkat, ICYE-toimistojen tuen niin Suomessa kuin kohdemaassa, pienen taskurahan ja palanneiden leirin Suomeen paluun jälkeen.

Huom! Osallistujan maksettavaksi tulevat lisäksi lennot ja viisumi kohdemaahan. Osallistuja on itse vastuussa matkansa järjestämisestä.

Maailmanvaihto myöntää enintään 500 euron suuruisia stipendejä vapaaehtoistyöohjelmaan osallistuville taloudellisin perustein.

Hakemus

Lataa hakulomake ICYE-ohjelmaan: hakulomake (pdf) tai hakulomake (docx).

Hakemuksen tulee sisältää seuraavat asiakirjat:

Toimita hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen maailmanvaihto(at)maailmanvaihto.fi tai postitse osoitteeseen Maailmanvaihto ry – ICYE Finland, Oikokatu 3, 00170 Helsinki.

Lisätietoja

Peruutusehdot koronavirustilanteessa / ICYE-vapaaehtoistyöohjelmaan lähtevät

Jos ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista kohdemaahasi:

  1. Voit lykätä lähtöäsi tai pyytää kohdemaan vaihtoa.
  2. Jos peruutat lähtösi ennen lähtövalmennusta, palautamme maksusi kokonaisuudessaan, jos sinun ei ole pätevistä syistä mahdollista lykätä lähtöäsi.
  3. Jos peruutat lähtösi lähtövalmennuksen jälkeen, perimme 500 € valmennus- ja hallinnointikuluihin. Vähennämme maksamasi 500 € osallistumismaksustasi, jos päätät myöhemmin osallistua ICYE-vapeehtoistyöhön.

Jos tilanne kohdemaassasi on huolestuttava, mutta ulkoministeriö ei kehota välttämään matkustamista maahan, voit

  1. lykätä lähtöäsi myöhempään ajankohtaan tai
  2. pyytää kohdemaan vaihtoa (ei voida etukäteen luvata) tai
  3. hakea osallistumismaksun osittaista palautusta Maailmanvaihdon hallitukselta.

Lisäksi kannattaa selvittää lentoyhtiöstä, millaisin kustannuksin lennot olisi tarvittaessa mahdollista siirtää tai peruuttaa.