ICYE: Hakuohjeet 2022–23

Ensiaskel ICYE-vapaaehtoistyöhön hakemisessa on täyttää hakulomake, jonka voit ladata tämän sivun alaosasta. Kutsumme kaikki hakijat valintahaastatteluun.

Valintaperusteet

Osallistujat valitaan International Cultural Youth Exchange -vapaaehtoistyöohjelmaan (ICYE) hakemuksen ja haastattelun perusteella. Valinnassa pääpaino on henkilökohtaisessa soveltuvuudessa. Hakijoilta edellytetään kiinnostusta erilaisia kulttuureja ja ihmisiä kohtaan sekä motivoituneisuutta vapaaehtoistyöhön. Lisäksi avoimuus, joustavuus, sopeutuvaisuus sekä halu oppia uutta ovat tärkeitä vapaaehtoistyöjakson aikana.

Tullakseen valituksi hakijalla on oltava kohtalaisen hyvä käsitys siitä, millaiseen ohjelmaan ja oloihin hän on hakemassa. Kohdemaata ei tarvitse tuntea laajasti, mutta vallitsevista elinolosuhteista tulee olla jonkinlainen käsitys. Tarkemmin valintaperusteista sekä haku- ja valintaprosessista voit lukea täältä.

Alaikäraja ICYE-ohjelmaan on 18 vuotta. Yläikäraja vaihtelee kohdemaittain. Ikärajoista kerrotaan tarkemmin maakohtaisissa esittelyissä.

Haku- ja aloitusajat sekä kohdemaat

Ensimmäinen haku elo–syyskuussa 2022 alkavaan vapaaehtoistyöhön on käynnissä 31.1.2022 loppuun saakka.

Marraskuussa 2021 pidämme todennäköisenä, että elo–syyskuussa 2022 ICYE-vapaaehtoisjakson voi aloittaa ainakin näissä kohteissa, joihin on jäljellä paikkoja: Argentiina, Bolivia, Ecuador, Etelä-Korea, Filippiinit, Indonesia, Intia, Marokko, Meksiko, Nepal, Taiwan ja Vietnam. Näihin voi hakea 31.1.2021 päättyvässä haussa.

Koronatilanne muuttuu jatkuvasti. Seuraamme tilannetta ja päivitämme tarvittaessa tietoja (lista kohdemaista voi siis muuttua). Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä muussa ICYE-ohjelman maassa kuin yllä, konsultoimme mielellämme kyseisen maan ICYE-järjestöä hakemuksesi vastaanotettuamme, pian hakuajan päättymisen jälkeen.

Mikäli koronatilanteen vuoksi et voi lähteä suunnittelemaasi kohdemaahan, voit vaihtaa kohdemaata, lykätä lähtöäsi tai peruuttaa osallistumisesi (peruutus ennen lähtövalmennusta kuluitta), ks. peruutusehdot tarkemmin.

Osallistumismaksut

Osallistumismaksu sisältää täyden ylläpidon, vakuutuksen, koulutukset (valmennus Suomessa ennen lähtöä, kieleen ja kulttuuriin valmentava koulutus kohdemaassa sekä kaksi arviointikoulutusta (6 kk ohjelmassa yksi arviointitapaaminen)), päivittäiset työmatkat, ICYE-toimistojen tuen niin Suomessa kuin kohdemaassa, pienen taskurahan ja palanneiden leirin Suomeen paluun jälkeen.

Huom! Osallistujan maksettavaksi tulevat lisäksi lennot ja viisumi kohdemaahan. Osallistuja on itse vastuussa matkansa järjestämisestä.

Jos koronatilanteesta aiheutuu lisäkuluja, kuten karanteenikuluja kohdemaahan saapumisen yhteydessä, nämä tulevat osallistujan maksettavaksi.

Maailmanvaihto myöntää enintään 500 euron suuruisia stipendejä vapaaehtoistyöohjelmaan osallistuville taloudellisin perustein.

Hakemus

Lataa hakulomake ICYE-ohjelmaan: hakulomake (pdf) tai hakulomake (docx).

Hakemuksen tulee sisältää seuraavat asiakirjat:

Toimita hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen maailmanvaihto(at)maailmanvaihto.fi tai postitse osoitteeseen Maailmanvaihto ry – ICYE Finland, Oikokatu 3, 00170 Helsinki.

Peruutusehdot koronavirustilanteessa

Jos koronavirusepidemian vuoksi Maailmanvaihto ei voi järjestää sinulle suunniteltua ICYE-vapaaehtoistyöohjelmaa (esim. jos kohdemaa rajoittaa pääsyä maahan tai ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista maahan):

Jos tilanne kohdemaassasi on huolestuttava, mutta pääsyä maahan ei rajoiteta eikä ulkoministeriö kehota välttämään matkustamista maahan, voit

Lisäksi kannattaa selvittää lentoyhtiöstä, millaisin kustannuksin lennot olisi tarvittaessa mahdollista siirtää tai peruuttaa.

Lisätietoja

Kysyttävää hakemisesta? Katso Usein kysytyt kysymykset vapaaehtoistyöstä ulkomailla. Voit myös ottaa meihin yhteyttä: maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi, 050 452 5660