ICYE: Hakuohjeet 2020–21

Ensiaskel ICYE-vapaaehtoistyöhön hakemisessa on täyttää hakulomake, jonka voit ladata tämän sivun alareunasta. Kaikki hakijat kutsutaan valintahaastatteluun.

Valintaperusteet

Osallistujat valitaan International Cultural Youth Exchange -vapaaehtoistyöohjelmaan (ICYE) hakemuksen ja haastattelun perusteella. Valinnassa pääpaino on henkilökohtaisessa soveltuvuudessa. Hakijoilta edellytetään kiinnostusta erilaisia kulttuureja ja ihmisiä kohtaan sekä motivoituneisuutta vapaaehtoistyöhön. Lisäksi avoimuus, joustavuus, sopeutuvaisuus sekä halu oppia uutta ovat tärkeitä ominaisuuksia vapaaehtoistyöjakson aikana.

Tullakseen valituksi hakijalla on oltava kohtalaisen hyvä käsitys siitä, millaiseen ohjelmaan ja millaisiin oloihin hän on hakemassa. Kohdemaata ei tarvitse tuntea laajasti, mutta vallitsevista elinolosuhteista tulee olla jonkinlainen käsitys. Tarkemmin valintaperusteista sekä haku- ja valintaprosessista voit lukea täältä.

Alaikäraja ICYE-ohjelmaan on 18 vuotta. Yläikäraja vaihtelee kohdemaittain. Ikärajoista kerrotaan tarkemmin maakohtaisissa esittelyissä.

Haku- ja aloitusajat sekä kohdemaat

Elo–syyskuun 2020 lähdön kohdemaat ovat Argentiina, Bolivia, Brasilia, Costa Rica, Ecuador, Etelä-Afrikka, Ghana, Honduras, Indonesia (vain 6 kk), Intia, Japani (vain 6 kk), Kenia, Kolumbia, Marokko, Mosambik, Nepal, Nigeria, Taiwan, Uganda, Uusi-Seelanti ja Vietnam. 

Haku elo–syyskuun 2020 lähtöön päättyy 31.1.2020. Samassa haussa voi hakea alkuvuonna 2021 alkavaan vapaaehtoistyöhön. Hakijoille järjestetään valintapäivä Helsingissä 8.2.2020.

Osallistumismaksut

Osallistumismaksu sisältää täyden ylläpidon, vakuutuksen, koulutukset (valmennus Suomessa ennen lähtöä, kieleen ja kulttuuriin valmentava koulutus kohdemaassa sekä kaksi arviointikoulutusta (6 kk ohjelmassa yksi arviointitapaaminen)), päivittäiset työmatkat, ICYE-toimistojen tuen niin Suomessa kuin kohdemaassa, pienen taskurahan ja palanneiden leirin Suomeen paluun jälkeen.

Huom! Osallistujan maksettavaksi tulevat lisäksi lennot ja viisumi kohdemaahan. Osallistuja on itse vastuussa matkansa järjestämisestä.

Maailmanvaihto myöntää enintään 500 euron suuruisia stipendejä vapaaehtoistyöohjelmaan osallistuville taloudellisin perustein.

Hakemus

Lataa hakulomake ICYE-ohjelmaan: hakulomake (pdf) tai hakulomake (docx).

Hakemuksen tulee sisältää seuraavat asiakirjat:

Toimita hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen maailmanvaihto(at)maailmanvaihto.fi tai postitse osoitteeseen Maailmanvaihto ry – ICYE Finland, Oikokatu 3, 00170 Helsinki.