ICYE: Hakuohjeet

Ensiaskel ICYE-vapaaehtoistyöhön hakemisessa on täyttää hakulomake, jonka voit ladata tämän sivun alaosasta. Kutsumme kaikki hakijat valintahaastatteluun.

Valintaperusteet

Osallistujat valitaan International Cultural Youth Exchange -vapaaehtoistyöohjelmaan (ICYE) hakemuksen ja haastattelun perusteella. Valinnassa pääpaino on henkilökohtaisessa soveltuvuudessa. Hakijoilta edellytetään kiinnostusta erilaisia kulttuureja ja ihmisiä kohtaan sekä motivoituneisuutta vapaaehtoistyöhön. Lisäksi avoimuus, joustavuus, sopeutuvaisuus sekä halu oppia uutta ovat tärkeitä vapaaehtoistyöjakson aikana.

Tullaksesi valituksi sinulla tulee olla kohtalaisen hyvä käsitys ICYE-vapaaehtoistyöohjelmasta sekä vallitsevista elinolosuhteista maassa, johon haet. Muutoin sinun ei tarvitse tuntea maata laajasti. >> Lue lisää valintaperusteista sekä haku- ja valintaprosessista

Alaikäraja ICYE-ohjelmaan on 18 vuotta. Yläikäraja vaihtelee kohdemaittain. Ikärajoista kerrotaan tarkemmin maakohtaisissa esittelyissä.

Haku- ja aloitusajat sekä kohdemaat

Vuosittain ensimmäinen haku ICYE-vapaaehtoistyöhön päättyy 31.10. ja toinen 31.1. Ensimmäisessä haussa voi hakea kaikkiin kohteisiin ja toisessa haussa niihin kohteisiin, joihin jää avoimia paikkoja ensimmäisestä hausta.

Hae nyt vapaaehtoiskaudelle 2024–45! 31.10.2023 ja 31.1.2024 päättyvissä hauissa voi hakea niin elo–syyskuun 2024 lähtöön kuin tammi–helmikuun 2025 lähtöön.

Osallistumismaksut

Osallistumismaksu sisältää täyden ylläpidon, vakuutuksen, koulutukset (valmennus Suomessa ennen lähtöä, kieleen ja kulttuuriin valmentava koulutus kohdemaassa sekä kaksi arviointikoulutusta (6 kk ohjelmassa yksi arviointitapaaminen)), päivittäiset työmatkat, ICYE-toimistojen tuen niin Suomessa kuin kohdemaassa, pienen taskurahan ja palanneiden leirin Suomeen paluun jälkeen.

Huom! Osallistujan maksettavaksi tulevat lisäksi lennot ja viisumi kohdemaahan. Osallistuja on itse vastuussa matkansa järjestämisestä.

ICYEn ryhmävakuutus kattaa vain alle 40-vuotiaat osallistujat. 40-vuotta täyttäneiden osallistujien tulee maksaa noin 400–500 € ICYEn järjestämästä vakuutuksesta.

Jos koronatilanteesta aiheutuu lisäkuluja, kuten karanteenikuluja kohdemaahan saapumisen yhteydessä, nämä tulevat osallistujan maksettavaksi.

Maailmanvaihto myöntää enintään 500 euron suuruisia stipendejä vapaaehtoistyöohjelmaan osallistuville taloudellisin perustein.

Hae näin

1) Lataa hakulomake ICYE-ohjelmaan:

Lataa hakulomake (pdf).

Lataa hakulomake (docx)

2) Täytä hakulomake ja kokoa liitteeet. Hakemuksen tulee sisältää:

3) Lähetä hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi tai postitse osoitteeseen Maailmanvaihto ry – ICYE Finland, Oikokatu 3, 00170 Helsinki.

4) Otamme sinuun yhteyttä ja kutsumme sinut valintahaastatteluun.

Lisätietoja

Kysyttävää hakemisesta? Katso Usein kysytyt kysymykset vapaaehtoistyöstä ulkomailla. Voit myös ottaa meihin yhteyttä: maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi, 050 452 5660