Maailmanvaihto – ICYE Finland

Maailmanvaihto on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, jonka toiminnan tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä ja rauhaa.

Harjoitamme kansainvälistä nuorisovaihtoa, koska uskomme, että kulttuurien välinen ymmärrys lisääntyy, kun ihmiset eri maista toimivat yhdessä ja tutustuvat toistensa näkökulmiin pintaa syvemmältä.

Lähetämme vuosittain yhteensä 30–40 nuorta eri maanosiin ja vastaanotamme vastaavan määrän vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen Euroopasta ja kauempaa. Vapaaehtoistyöntekijät työskentelevät yleishyödyllisissä yhteisöissä ja asuvat työpaikkansa yhteydessä tai isäntäperheessä. Tutustu vapaaehtoistyöhön ulkomaille kauttamme lähtemiseen. Vapaaehtoistyöhön Suomeen saapumisesta löydät tietoa englanninkieliseltä sivustoltamme.

Maailmanvaihdon ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä tulovalmennusleirillä

Toimintaansa Maailmanvaihto rahoittaa pääosin vapaaehtoistyöjaksoihin osallistuvien suomalaisten osallistumismaksuilla, Euroopan unionin Euroopan solidaarisuusjoukkojen tuella sekä opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksella.

Maailmanvaihdon toimintaperiaatteeet on esitelty Toimintaperiaatteet-sivulla. Maailmanvaihto edustaa Suomessa kansainvälistä International Cultural Youth Exchange -verkostoa. Jäseniä Maailmanvaihdolla on noin seitsemänsataa, liity sinäkin jäseneksi! Maailmanvaihto on Fingon, Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry:n, Kansalaisareena ry:n ja Moniheli ry:n jäsen.