Maailmanvaihto – ICYE Finland

Maailmanvaihto on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, jonka toiminnan tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä ja rauhaa.

Harjoitamme kansainvälistä nuorisovaihtoa. Uskomme, että kulttuurien välinen ymmärrys lisääntyy, kun ihmiset eri maista toimivat yhdessä ja tutustuvat toistensa näkökulmiin pintaa syvemmältä.

18 henkilöä asettautuneina ryhmäkuvaan, taustalla puita ja oikealla rakennus.

Lähetämme vuosittain yhteensä 30–40 nuorta Suomesta vapaaehtoistyöhön eri puolille maailmaaa ja vastaanotamme vastaavan määrän vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen Euroopasta ja kauempaa. Vapaaehtoistyöntekijät työskentelevät yleishyödyllisissä yhteisöissä ja asuvat työpaikkansa yhteydessä tai isäntäperheessä.

Maailmanvaihdon toimintaperiaatteet on esitelty Toimintaperiaatteet-sivulla. Maailmanvaihto edustaa Suomessa kansainvälistä International Cultural Youth Exchange -verkostoa.

Järjestömme rahoittaa toimintaansa pääosin vapaaehtoistyöhön Suomesta ulkomaille lähtevien osallistujiejn osallistumismaksuilla, Euroopan unionin Euroopan solidaarisuusjoukkojen tuella sekä opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksella.

Jäseniä Maailmanvaihdolla on noin seitsemänsataa, liity sinäkin jäseneksi!

Maailmanvaihto on Fingon, Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry:n, Kansalaisareena ry:n ja Moniheli ry:n jäsen.