Maailmanvaihto – ICYE Finland

Maailmanvaihto on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, jonka perustehtävä on rakentaa kulttuurien välistä ymmärrystä.

Toteutamme perustehtäväämme lähettämällä ulkomaille vuosittain 30–40 suomalaista nuorta 6–12 kuukauden vapaaehtoistyöohjelmiin ja vastaanottamalla vastaavan määrän ulkomaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen.

Lähetämme vapaaehtoistyöntekijöitä Aasiaan, Afrikkaan, Eurooppaan, Latinalaiseen Amerikkaan ja Oseaniaan. Suomeen vastaanotamme vapaaehtoisia niin Euroopasta kuin kauempaa. Vapaaehtoistyöntekijät työskentelevät yleishyödyllisissä yhteisöissä ja asuvat työpaikkansa yhteydessä tai isäntäperheessä.

Maailmanvaihdon ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä tulovalmennusleirillä

Maailmanvaihto kuuluu jäsenenä kansainväliseen International Cultural Youth Exchange -järjestöön, joka on yksi maailman vanhimmista nuorisovaihtojärjestöistä. ICYE on voittoa tavoittelematon ja nuorten rakentama. Se tarjoaa vapaaehtoistyömahdollisuuksia paikallisissa yhteisöissä noin neljässäkymmenessä maassa eri puolilla maailmaa. Maailmanvaihto on myös Fingon, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry:n ja Kansalaisareena ry:n jäsen.

Jäseniä Maailmanvaihdolla on noin seitsemänsataa, liity sinäkin jäseneksi!