Osallistu

Kiinnostaako kansainvälinen kansalaisjärjestötoiminta? Suurin osa Maailmanvaihdon toiminnasta toteutetaan vapaaehtoisvoimin, tule mukaan!

Mukaan toimintaamme ovat lämpimästi tervetulleita kaikki kulttuurienvälisestä oppimisesta kiinnostuneet. Vapaaehtoistoiminta tarjoaa mahdollisuuksia saada uusia kokemuksia, taitoja ja ystäviä.

Monet tehtävistä edellyttävät pidempiaikaista sitoutumista ja osa myös, vastuullisuutensa vuoksi, osallistumista koulutuksiin. Meillä on kuitenkin myös vapaaehtoistehtäviä, joihin voit tulla mukaan lyhemmäksikin aikaa. Osallistumisesta saa halutessaan todistuksen.

Vapaaehtoistoimintaa moneen makuun

Olisitko kiinnostunut ryhtymään tukihenkilöksi ulkomaalaiselle nuorelle? Tukihenkilö on ihminen, joka auttaa ulkomaalaista vapaaehtoista verkostoitumaan ja tutustumaan paikalliseen elämään. Vapaaehtoisen tueksi voivat ryhtyä myös perheet.

Haluaisitko osallistua tulevien vapaaehtoistyöntekijöiden valintatyöhön? Tule mukaan haastattelemaan vapaaehtoistyöhön ulkomaille hakevia nuoria! Haastattelijat ovat tärkeässä roolissa, sillä Maailmanvaihdolle on keskeistä löytää vapaaehtoistyöntekijöiksi motivoituneita henkilöitä, jotka sitoutuvat tehtäviinsä.

Vapaaehtoisena voi osallistua myös koulutusleirien tiimeihin. Tule ohjaamaan toimintaa tai auttamaan ruoanlaitossa! Maailmanvaihto järjestää leirejä niin vapaaehtoistyöhön ulkomaille lähteville kuin vapaaehtoiseksi Suomeen saapuville nuorille.

Maailmanvaihdon nuoria ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä ja tukihenkilö

Lehtemme toimitustyöhön voit osallistua esimerkiksi kirjoittamalla lehteen, ottamalla siihen kuvia tai tekemällä lehteen grafiikkaa.

Maailmanvaihdon tiedotustyöryhmä puolestaan tiedottaa ajankohtaisista tapahtumista sekä esittelee järjestöä. Tervetuloa mukaan harjoittamaan ja kehittämään viestintätaitojasi!

Maailmanvaihdon kouluvierailuja tekevät kauttamme vapaaehtoistyössä ulkomailla olleet nuoret sekä Suomessa vapaaehotisena työskentelevät ulkomaalaiset.

Maailmanvaihdolla on puheenjohtaja luotsaama hallitus, joka koostuu vapaaehtoisista aktiiveista. Hallituksen jäsenet toimivat työryhmien vetäjinä tai heillä on jokin muu vastuualue.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Pääset tutustumaan kuhunkin vapaaehtoistehtävään yllä olevien linkkien kautta. Jos kiinnostuksesi herää, otathan yhteyttä! Yhteystiedot löydät kunkin vapaaehtoistehtävän sivulta.