ESC: Hakuohjeet 2018

Hae ESC-vapaaehtoistyöhön! Ensiaskel on rekisteröityä Euroopan solidaarisuusjoukkoihin Euroopan nuorisoportaalissa ja etsiä portaalista kiinnostavia vapaaehtoistyöpaikkoja.

Rekisteröidy Euroopan solidaarisuusjoukkoihin Euroopan nuorisoportaalissa. Rekisteröityminen ei vielä sido sinua osallistumaan. Esittele itsesi portaalin My profile -osiossa ja etsi sitten avoimia paikkoja ESC-vapaaehtoistyöhön Placements-osiossa.

Hae sinua kiinnostaviin paikkoihin klikkaamalla niiden tiedoissa ”Hae paikkaan”. Jos saat yhteydenoton vapaaehtoistyöpaikalta, voit kertoa, että Maailmanvaihto – ICYE Finland toimii lähettävänä tukijärjestönäsi Suomessa. Maailmanvaihdon tiedot ovat PIC‐numero 946737364 ja akkreditointikoodi 2016-1-FI101-KA110-026523.

Portaalin kautta myös muut vapaaehtoistyöpaikat voivat tarjota sinulle vapaaehtoistyöjaksoa. Voit joko hyväksyä tarjouksen tai kieltäytyä siitä. Jos haluat vastaanottaa sinulle tarjotun vapaaehtoistyöpaikan siten, että Maailmanvaihto toimii lähettävänä tukijärjestönäsi Suomessa, ota meihin yhteyttä vapaaehtoistyötarjouksen saatuasi.

Jaksoihin haetaan hanketukea Euroopan unionilta. Jos työpaikka haluaa vastaanottaa sinut, avustamme heitä tekemään tukihakemuksen. Tarvittaessa myös avustamme sinua ja vapaaehtoistyöpaikkaasi pitämään yhteyttä toisiinne.

Etsi vapaaehtoismahdollisuuksia myös muista tietokannoista

Voit etsiä avoimia paikkoja myös Euroopan nuorisoportaalin Volunteering projects -tietokannasta sekä tiedustella mahdollisista avoimista paikoista Euroopan nuorisportaalin organisaatiotietokannan vastaanottavilta järjestöiltä.

Hae Maailmanvaidhon yhteistyöjärjestöjen paikkoihin

Lähetämme vapaaehtoisia kansainvälisen ICYE‐verkoston kautta ESC-vapaaehtoistyöhön Islantiin, Isoon‐Britanniaan, Italiaan, Itävaltaan, Saksaan, Slovakiaan, Sveitsiin, Tanskaan ja Venäjälle. Vapaaehtoiset työskentelevät useimmiten vammaisten tai lasten parissa, ja vapaaehtoistyöjakso alkaa tavallisimmin elo–syyskuussa. Hakuajat vaihtelevat maittain, mutta useimpiin paikkoihin haetaan tammikuussa.

>> Katso yhteistyötahojemme avoimet ESC-paikat

Ilmoitamme ICYE-järjestöjen ESC-paikoista myös kuukausittaisen uutiskirjeemme kautta. >> Tilaa uutiskirjeemme (MailChimp)

Hae kansainvälisen ICYEn erillishankkeisiin

Joskus tarjolla on kansainvälisen ICYEn koordinoimia erillishankkeita mm. Aasiaan ja Afrikkaan. Ilmoitamme näistä hankkeista ja niihin hakemisesta kotisivuillamme ja uutiskirjeessämme. Hankkeet alkavat ympäri vuoden, haku 2–6 kk ennen lähtöä.

>> Katso yhteistyötahojemme avoimet ESC-paikat

Vapaaehtoistyöpaikan varmistumisen jälkeen haastattelemme hakijan ja teemme yhdessä vastaanottavan järjestön kanssa rahoitushakemuksen Euroopan Solidaarisuusjoukoista vastaavalle kansalliselle toimistolle kohdemaassa tai Suomessa.