ESC: Hakuohjeet

Hae ESC-vapaaehtoistyöhön! Ensiaskel on rekisteröityä Euroopan solidaarisuusjoukkoihin Euroopan nuorisoportaalissa.

Rekisteröidy Euroopan solidaarisuusjoukkoihin. Sitten vain etsimään sopivaa avointa paikkaa! Sinun kannattaa hakea ESC-vapaaehtoistyöhön viimeistään noin puolta vuotta ennen kaavailemaasi aloitusajankohtaa.

1) Selaa vapaaehtoistyöpaikkoja Euroopan nuorisoportaalissa

Etsi avoimia ESC-vapaaehtoistyöpaikkoja portaalin Placements-osiossa ja hae klikkaamalla avoimen paikan tiedoissa ”Hae paikkaan”. Jos työpaikka olisi kiinnostunut vastaanottamaan sinut vapaaehtoiseksi, voit kertoa, että lähettävänä tukijärjestönäsi toimii Suomessa Maailmanvaihto – ICYE Finland (PIC‐numero 946737364 ja akkreditointikoodi 2016-1-FI101-KA110-026523).

Portaalin kautta vapaaehtoistyöpaikat voivat myös ottaa sinuun yhteyttä tarjota vapaaehtoistyöjaksoa. Jos haluat vastaanottaa sinulle tarjotun vapaaehtoistyöpaikan siten, että Maailmanvaihto toimii lähettävänä tukijärjestönäsi, ota meihin yhteyttä vapaaehtoistyötarjouksen saatuasi.

2) Hae Maailmanvaidhon yhteistyöjärjestöjen paikkoihin

Lähetämme vapaaehtoisia kansainvälisen ICYE‐verkoston kautta ESC-vapaaehtoistyöhön Islantiin, Isoon‐Britanniaan, Italiaan, Itävaltaan, Saksaan, Slovakiaan, Sveitsiin, Tanskaan ja Venäjälle.

Vapaaehtoiset työskentelevät useimmiten vammaisten tai lasten parissa, ja vapaaehtoistyöjakso alkaa tavallisimmin elo–syyskuussa. Hakuajat ja -tavat vaihtelevat, mutta useimpiin paikkoihin haetaan tammikuussa.

>> Katso yhteistyötahojemme avoimet ESC-paikat

Ilmoitamme ICYE-järjestöjen ESC-paikoista myös kuukausittaisen uutiskirjeemme kautta. >> Tilaa uutiskirjeemme (MailChimp)

3) Etsi vapaaehtoismahdollisuuksia muista tietokannoista

Voit myös etsiä avoimia paikkoja Euroopan nuorisoportaalin Volunteering projects -tietokannasta sekä tiedustella mahdollisista avoimista paikoista Euroopan nuorisportaalin organisaatiotietokannan vastaanottavilta järjestöiltä.

Miten tapahtuu vapaaehtoistyöpaikan varmistuttua?

Vapaaehtoistyöpaikan varmistumisen jälkeen haastattelemme sinut ja teemme yhdessä vastaanottavan järjestösi kanssa rahoitushakemuksen Euroopan Solidaarisuusjoukoista vastaavalle kansalliselle toimistolle kohdemaassa tai Suomessa. Tarvittaessa myös avustamme sinua ja vapaaehtoistyöpaikkaasi pitämään yhteyttä toisiinne.