ESC: Hakuohjeet 2018

Hae Maailmanvaihdon kautta EU-tuettuun vapaaehtoispalveluun 6–12 kuukaudeksi! Ensiaskel on rekisteröityä Euroopan solidaarisuusjoukkoihin.

1. Rekisteröidy Euroopan solidaarisuusjoukkoihin

Rekisteröidy Euroopan solidaarisuusjoukkoihin Euroopan nuorisoportaalissa. EU-tuettuun vapaaehtoispalveluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä.

Kun olet rekisteröitynyt, solidaarisuusjoukkojen organisaatiot voivat ottaa sinuun yhteyttä ja ehdottaa vapaaehtoistyöjaksoa. Jos saat yhteydenoton, voit joko hyväksyä ehdotuksen tai kieltäytyä siitä.

EU-tuetut vapaaehtoispalvelujaksot ovat 18–30‐vuotiaille tarkoitettuja. Ensisijaista kohderyhmää ovat nuoret, joilla on toisia nuoria vähäisemmät mahdollisuudet saada kansainvälistä kokemusta esimerkiksi työttömyyden takia.

Jaksoihin haetaan hanketukea Euroopan unionilta. Euroopan solidaarisuusjoukkojen vuoden 2018 tukihakemuksen jättöpäivämäärä on 16.10.2018. Seuraavina vuosina hakuaikoja on kolme kertaa vuodessa.

2. Etsi vapaaehtoistyömahdollisuuksia tietokannoista

Rekisteröidyttyäsi Euroopan solidaarisuusjoukkoihin pääset selaamaan solidaarisuusjoukkojen portaalissa avoimia vapaaehtoistyöpaikkoja. Lisäksi voit etsiä avoimia paikkoja EU:n Volunteering projects information -tietokannasta sekä tiedustella mahdollisista avoimista paikoista nuoria EU-tuettuun vapaaehtoispalveluun vastaanottavilta tahoilta, jotka löydät EVS Accredited Organisations -tietokannasta.

Jos työpaikka hyväksyy sinut, avustamme vastaanottavaa järjestöäsi tekemään tukihakemuksen EU:lle. Tarvittaessa avustamme myös sinua ja vapaaehtoistyöpaikkaasi pitämään yhteyttä toisiinne.

3. Yhteistyöjärjestöjemme paikat

Lähetämme vapaaehtoisia kansainvälisen ICYE‐verkoston kautta EU-tuettuun vapaaehtoispalveluun Islantiin, Isoon‐Britanniaan, Italiaan, Itävaltaan, Ruotsiin, Saksaan, Sveitsiin, Tanskaan ja Venäjälle. Vapaaehtoiset työskentelevät useimmiten vammaisten tai lasten parissa, ja vapaaehtoistyöjakso alkaa tavallisimmin elo–syyskuussa. Hakuajat vaihtelevat maittain, mutta useimpiin paikkoihin haetaan tammikuussa.

>> Katso ICYE-järjestöjen ja muiden yhteistyötahojemme avoimet paikat vapaaehtoispalveluun.

Ilmoitamme ICYE-järjestöjen EU-tuetun vapaaehtoispalvelun paikoista myös uutiskirjeemme kautta.

4. Kansainvälisen ICYEn erillishankkeet

Joskus tarjolla on kansainvälisen ICYEn koordinoimia erillishankkeita mm. Aasiaan ja Afrikkaan. Ilmoitamme näistä hankkeista ja niihin hakemisesta kotisivuillamme ja uutiskirjeessämme. Hankkeet alkavat ympäri vuoden, haku 2–6 kk ennen lähtöä.

Vapaaehtoistyöpaikan varmistumisen jälkeen haastattelemme hakijan ja teemme yhdessä vastaanottavan järjestön kanssa rahoitushakemuksen EU-tuetusta vapaaehtoispalvelusta vastaavalle toimistolle kohdemaassa tai Suomessa.