Hakuohje Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalveluun

Jos olet 18–30-vuotias, hae Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalveluun ulkomaille! Voit hakea niin Maailmanvaihdon yhteistyötahojen paikkoihin kuin Euroopan nuorisoportaalissa ilmoitettuihin paikkoihin.

 

Katso videosta yltä, mikä on Euroopan solidaarisuusjoukot ja miten hakea mukaan Maailmanvaihdon kautta! Lisää hakuohjeita alla.

1) Hae Maailmanvaihdon yhteistyötahojen paikkoihin Euroopan solidaarisuusjoukkoihin

Monet nuoret ovat osallistuneet Maailmanvaihdon kautta Euroopan solidaarisuusjoukkoihin tai sitä aiempaan EU-tuettuun vapaaehtoistyöohjelmaan. Tämän myötä tunnemme monia Euroopan solidaarisuusjoukkojen organisaatioita. Joihinkin niistä on vuosien varrella matkannut kauttamme useita vapaaehtoisia.

Kuulumme jäsenenä kansainväliseen International Cultural Youth Exchange (ICYE) -federaatioon. Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisjaksoja ICYE-federaatiossa koordinoivat kumppanimme Islannissa, Iso-Britanniassa, Italiassa, Itävallassa, Saksassa, Slovakiassa, Tanskassa ja Venäjällä. Lisäksi Sveitsin ICYE-järjestö koordinoi solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelun kaltaista European Voluntary Service -vaihtoa.

2) Hae vapaaehtoistyöhön Euroopan solidaarisuusjoukkoihin Euroopan nuorisoportaalin kautta

Euroopan nuorisoportaali sisältää tietokannan paikoista Euroopan solidaarisuusjoukoikoihin. Voit selailla tietokannan avoimia paikkoja vapaaehtoistyöhön rekisteröitymättä.

Hakeaksesi avoimiin paikkoihin sinun tulee rekisteröityä portaalissa Euroopan solidaarisuusjoukkoihin. Rekisteröityminen ei sido mihinkään. Rekisteröitymisen jälkeen:

Kun olet rekisteröitynyt Euroopan solidaarisuusjoukkoihin, vapaaehtoistyöpaikat voivat ottaa sinuun yhteyttä ehdokkaakseen yhteistyötä myös, vaikka et olisi hakenut heidän paikkaansa. Voit vapaasti valita, tartutko tilaisuuteen.

Milloin kannattaa hakea vapaaehtoistyöhön? Mitä tapahtuu yhteistyön varmistuttua?

Kun vapaaehtoistyöpaikkasi on varmistanut ja olemme sopineet, että toimimme lähettävänä tukijärjestönäsi Suomessa, haemme yhdessä sinun ja vastaanottavan tahosi kanssa rahoitusta vapaaehtoisjaksollesi. Haemme rahoitusta kansalliselta toimistolta, joka vastaa Euroopan solidaarisuusjoukoista kohdemaassasi tai Suomessa. Tarvittaessa avustamme sinua ja vapaaehtoistyöpaikkaasi pitämään yhteyttä toisiinne.

Vapaaehtoiseksi kannattaa hakea viimeistään noin puolta vuotta ennen kaavailemaasi aloitusajankohtaa.