Hakuohje Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyöhön

Jos olet 18–30-vuotias, hae Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyöhön ulkomaille! Voit hakea Maailmanvaihdon yhteistyötahojen paikkoihin tai Euroopan nuorisoportaalissa ilmoitettuihin paikkoihin.

Katso video hakuohjeista ja lue lisää alta. Vapaaehtoisjaksoja alkaa ympäri vuoden – tutustu ajankohtaisiin mahdollisuuksiin!

 

1) Hae Maailmanvaihdon yhteistyötahojen paikkoihin Euroopan solidaarisuusjoukkoihin

Maailmanvaihdolla on monia kumppaneita eri puolilla Eurooppaa. Joihinkin Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyöpaikoista on vuosien varrella matkannut kauttamme useita vapaaehtoisia EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön.

Kuulumme jäsenenä kansainväliseen International Cultural Youth Exchange (ICYE) -federaatioon (https://icye.org). Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisjaksoja ICYE-federaatiossa koordinoivat kumppanimme Espanjassa, Islannissa, Italiassa, Itävallassa, Puolassa, Saksassa, Tanskassa ja Turkissa.

 

Ilmoitamme yhteistyötahojemme paikoista Euroopan solidaarisuusjoukkoihin myös uutiskirjeessämme. Tilaa uutiskirjeemme (MailChimp)

2) Hae vapaaehtoistyöhön Euroopan nuorisoportaalin kautta

Lisää avoimia paikkoja Euroopan solidaarisuusjoukkoihin löydät Euroopan nuorisoportaalin tietokannasta. Hakeaksesi tietokannan paikkoihin sinun tulee rekisteröityä portaalissa Euroopan solidaarisuusjoukkoihin. Rekisteröityminen ei sido mihinkään.

Rekisteröidyttyäsi:

Kun olet rekisteröitynyt Euroopan solidaarisuusjoukkoihin, vapaaehtoistyöpaikat voivat myös ottaa sinuun yhteyttä ehdokkaakseen yhteistyötä. Voit vapaasti valita, tartutko tilaisuuteen.

Milloin hakea vapaaehtoistyöhön?

Suosittelemme hakemaan viimeistään noin puolta vuotta ennen kaavailemaasi lähtöä, sillä usein vapaaehtoistyöjaksot alkavat aikaisintaan noin kuuden kuukauden kuluttua haun päättymisestä. Toisinaan matkaan saattaa kuitenkin päästä nopeamminkin.

Kun paikka Euroopan solidaarisuusjoukkoihin on avoinna, tyypillisesti kohdemaan koordinoiva organisaatio jo hakenut ja saanut vapaaehtoisjaksolle rahoituksen Euroopan unionilta. Voi kuitenkin olla, että rahoitus varmistuu vasta, kun vapaaehtoinen on valittu. EU:lla on vuosittain muutamia päivämääriä, joina organisaatiot voivat hakea rahoitusavustusta.

Lisätietoja

Haluatko kysyä hakemisesta? Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää. 😊

 

Logo, jossa Euroopan unionin lippu ja ja teksti "Euroopan unionin osarahoittama".

Euroopan komissio ei vastaa sivuston sisällöstä.