ESC: Hakuohjeet 2018

Hae ESC-vapaaehtoistyöhön! Ensiaskel on rekisteröityä Euroopan solidaarisuusjoukkoihin Euroopan nuorisoportaalissa ja etsiä sieltä kiinnostavia vapaaehtoistyöpaikkoja.

1. Etsi avoimia paikkoja Euroopan nuorisoportaalista

Rekisteröidy Euroopan solidaarisuusjoukkoihin Euroopan nuorisoportaalissa. Rekisteröityminen ei vielä sido sinua osallistumaan.

Jaksoihin haetaan hanketukea Euroopan unionilta. Jos työpaikka haluaa vastaanottaa sinut, avustamme heitä tekemään tukihakemuksen. Tarvittaessa avustamme myös sinua ja vapaaehtoistyöpaikkaasi pitämään yhteyttä toisiinne.

2. Etsi vapaaehtoismahdollisuuksia myös muista tietokannoista

Voit etsiä avoimia paikkoja myös EU:n Volunteering projects information -tietokannasta sekä tiedustella mahdollisista avoimista paikoista EVS Accredited Organisations -tietokannan vastaanottavilta järjestöiltä.

3. Hae Maailmanvaidhon yhteistyöjärjestöjen paikkoihin

Lähetämme vapaaehtoisia kansainvälisen ICYE‐verkoston kautta ESC-vapaaehtoistyöhön Islantiin, Isoon‐Britanniaan, Italiaan, Itävaltaan, Saksaan, Slovakiaan, Sveitsiin, Tanskaan ja Venäjälle. Vapaaehtoiset työskentelevät useimmiten vammaisten tai lasten parissa, ja vapaaehtoistyöjakso alkaa tavallisimmin elo–syyskuussa. Hakuajat vaihtelevat maittain, mutta useimpiin paikkoihin haetaan tammikuussa.

>> Katso yhteistyötahojemme avoimet ESC-paikat

Ilmoitamme ICYE-järjestöjen ESC-paikoista myös uutiskirjeemme kautta.

4. Hae kansainvälisen ICYEn erillishankkeisiin

Joskus tarjolla on kansainvälisen ICYEn koordinoimia erillishankkeita mm. Aasiaan ja Afrikkaan. Ilmoitamme näistä hankkeista ja niihin hakemisesta kotisivuillamme ja uutiskirjeessämme. Hankkeet alkavat ympäri vuoden, haku 2–6 kk ennen lähtöä.

>> Katso yhteistyötahojemme avoimet ESC-paikat

Vapaaehtoistyöpaikan varmistumisen jälkeen haastattelemme hakijan ja teemme yhdessä vastaanottavan järjestön kanssa rahoitushakemuksen Euroopan Solidaarisuusjoukoista vastaavalle kansalliselle toimistolle kohdemaassa tai Suomessa.