ICYE-vapaaehtoistyöhön Afrikkaan

Afrikassa ICYE-vapaaehtoisia vastaanotetaan Etelä-Afrikkaan, Ghanaan, Keniaan, Marokkoon, Mosambikiin, Nigeriaan, Tansaniaan ja Ugandaan.

Etelä-Afrikka 🇿🇦

Etelä-Afrikassa vapaaehtoiset työskentelevät lähinnä lasten ja nuorten parissa, esimerkiksi erityiskouluissa. Vapaaehtoistyötä tehdään myös mm. naisten ja lasten suojakodissa ja Etelä-Afrikan ICYE-järjestössä eli Volunteer Centreissä. Vapaaehtoistyöpaikat sijaitsevat eri puolilla Kapkaupungin ympäristöä. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten isäntäperheessä.

 

Ghana 🇬🇭

Ghanassa ICYE-vapaaehtoisia vastaanottavat lähinnä päiväkodit ja koulut. Lisäksi vapaaehtoistehtäviä on vammaisten henkilöiden tukikeskuksessa ja lastenkodissa. Vapaaehtoiset majoittuvat työpaikan yhteydessä tai isäntäperheessä.

 

Ghana in my Heart

En tiedä, kuinka kauan olin katsellut Afrikkaan päin niin sanotusti...

Kenia 🇰🇪

Keniassa ICYE-vapaaehtoisia vastaanottavat etenkin koulut, mutta paikkoja on myös mm. terveydenhoitoalalle, katulasten tukikeskuksiin ja vanhainkotiin. Vapaaehtoiset majoittuvat työpaikan yhteydessä tai isäntäperheessä.

Terveisiä maailmalta: Suomesta Keniaan ja Intiasta Suomeen

  Mitä kuuluu Maailmanvaihdon vapaaehtoistyöntekijöille? Kaksi heistä jakaa terveisiään. Laura...

Marokko 🇲🇦

Marokossa vapaaehtoiset työskentelevät mm. vanhainkodeissa, naisten aseman parantamiseksi toimivassa yhdistyksessä sekä tukikeskuksessa lapsille, joilla on Downin oireyhtymä. Myös paikallinen ICYE-järjestö eli Chantiers Sociaux Marocains vastaanottaa vapaaehtoisia. Vapaaehtoiset majoittuvat pääasiassa isäntäperheessä, joissakin tapauksissa työpaikan yhteydessä tai vapaaehtoisten yhteisasunnossa. Osallistujien toivotaan osaavan ranskaa.

 

Englantia kaikille Medinan kätköissä

Jannimaija Tuomala vietti vuoden Marokon pääkaupungissa Rabatissa vapaaehtoisena Nahda Center...

Mosambik 🇲🇿

Mosambikissa vapaaehtoiset työskentelevät yleensä lasten ja nuorten parissa, mm. lastenkodeissa, vammaisten lasten tukikeskuksessa ja taidekasvatushankkeessa. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten isäntäperheessä.

Kasvun paikka – vapaaehtoistyössä Mosambikissa

Olin haaveillut vapaaehtoistyöstä Afrikassa lähes kymmenen vuotta. Kesällä 2013 otin...

Nigeria 🇳🇬

Nigeriassa useat ICYE-vapaaehtoisista työskentelevät päiväkodissa tai koulussa. Vapaaehtoistyöntekijöitä vastaanottavat myös mm. näkövammaisjärjestö ja Nigerian Punainen Risti. Suurin osa vapaaehtoistyöpaikoista sijaitsee Lagosin ympäristössä. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten isäntäperheessä, joissakin tapauksissa työpaikan yhteydessä.

Saharan toisella puolen

Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen, kun joku mainitsee Nigerian? Sähköpostihuijaukset,...

Tansania 🇹🇿

Kolme kuvaa, yhdessä kyltti, toisessa ompelukone ja kangasta, kolmannessa ihmisiä kadulla.

Tansaniassa vapaaehtoisia vastaanottaa esim. orgnisaatio, joka järjestää tytöille ja nuorille naisille ohjelmia, joissa he voivat kehittää taitojaan ompelemisesta IT- ja yrittäjyystaitohin. Vapaaehtoiset työskentelevät myös mm. päiväkodeissa, kouluissa sekä vammaisia henkilöitä tukevassa organisaatiossa. Vapaaehtoiset majoittuvat useimmiten isäntäperheessä.

 

Uganda 🇺🇬

Ugandassa ICYE-vapaaehtoisia vastaanottavat etenkin koulut ja päiväkodit, mutta myös mm. terveyskeskukset ja lastenkodit. Suuri osa työpaikoista sijaitsee maaseudulla tai pienemmissä kaupungeissa. Vapaaehtoiset majoittuvat isäntäperheessä tai vapaaehtoistyöpaikan yhteydessä.

 

Terveisiä maailmalta: Ugandasta Suomeen ja Suomesta Ugandaan

Maailmanvaihto lähettää ja vastaanottaa vuosittain kolmisenkymmentä nuorta pitkäkestoiseen vapaaehtoistyöhön. Benson...

Tutustu myös: