Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyö

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Euroopassa? Hae EU:n tukemaan vapaaehtoistyöhön 6–12 kuukaudeksi!

>> Katso yhteistyötahojemme avoimet vapaaehtoistyöpaikat

Aiempi Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu (European Voluntary Service, EVS) on nyt nimeltään Euroopan Solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelu (European Solidarity Corps Volunteering). Solidaarisuusjoukkojen kautta on mahdollisuus tehdä EU-tuettua vapaaehtoistyötä ulkomailla.

Hae mukaan! Vapaaehtoistyöjakso tarjoaa mainion tilaisuuden tutustua uuteen ympäristöön ja oppia uusia taitoja. Vapaaehtoistyötä tehdään paikallisen yhteisön hyväksi.

”Kun ympärillä kaikki oli uutta ja monin tavoin erilaista, oppi tuntemaan itseäänkin paremmin. Uusiin ihmisiin ja kulttuuriympäristöön tutustuminen oli antoisa kokemus, joka jää varmasti vaikuttamaan loppuelämäksi. Matkalta mukaan tarttui ystäviä sekä paikka, joka tuntuu toiselta kodilta.” – Venla Ristolainen, EVS-vapaaehtoistyössä päiväkodissa Puolassa

Vapaaehtoisia vastaanottavat monenlaiset yleishyödylliset työyhteisöt. Vapaaehtoistehtäviä on tarjolla esimerkiksi nuoriso-, vammais-, kulttuuri- ja ympäristötyön parissa. Vapaaehtoiset asuvat vapaaehtoistyöpaikkansa yhteydessä asuntolassa tai soluasunnossa tai paikallisessa isäntäperheessä.

Vapaaehtoistyö Euroopassa – Minne?

Maavaihtoehtoja ovat Belgia, Bulgaria, Espanja, Hollanti, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Makedonia, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Tsekin tasavalta, Turkki, Unkari ja Viro. Lisäksi EU-tuettuja vapaaehtoistyöhankkeita voidaan järjestää Itä-Euroopan, Kaukasuksen, Länsi-Balkanin ja Välimeren eteläpuolisissa maissa.

Oman kansainvälisen ICYE-verkostomme kautta lähetämme vapaaehtoisia EU-tuettuun vapaaehtoispalveluun Islantiin, Isoon-Britanniaan, Italiaan, Itävaltaan, Saksaan, Slovakiaan, Sveitsiin, Tanskaan ja Venäjälle. Toisinaan ICYE-verkostossa on lisäksi tarjolla kansainvälisen ICYE-toimiston koordinoimia EU-tuetun vapaaehtoispalvelun hankkeita, joissa vapaaehtoistyömahdollisuuksia on tarjolla mm. Aasiassa ja Afrikassa. Maailmanvaihdon kautta on mahdollista hakea myös niihin.

”Vajaaseen vuoteen EVS-vapaaehtoistyössä Saksassa mahtui lukemattomia mahtavia ja jännittäviä muistoja, joita muistelen yhä jatkuvasti.” – Vilma-Riikka Tiittanen, EVS-vapaaehtoistyössä kansanopistossa Saksassa

Kuka voi lähteä?

EU-tuettu vapaaehtoispalvelu on tarkoitettu 18–30-vuotiaille. Osallistujiksi toivotaan ensisijaisesti nuoria, joilla on esimerkiksi työttömyyden takia toisia nuoria heikommat mahdollisuudet saada kansainvälistä kokemusta. Osallistujilta ei edellytetä koulutus- tai työtaustaa, eikä kohdemaan kieltä tarvitse osata etukäteen.

EVS-vapaaehtoistyöntekijöitä CEEDCVssä Espanjassa

Vapaaehtoispalvelun hinta ja mitä siihen sisältyy

Vapaaehtoispalvelun rahoituksesta vastaa Euroopan unioni. Osallistujan maksettavaksi voi jäädä pieni osa matkakustannuksista.

Vapaaehtoispalvelujaksoon sisältyy:

Milloin ja miten hakea?

Vapaaehtoispalveluun voi hakea ympäri vuoden, kuitenkin mielellään vähintään kuusi kuukautta ennen suunniteltua vapaaehtoistyöjakson alkamista. Katso hakuohjeet.

Lisätietoja