Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelu

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Euroopassa? Hae EU-tuettuun vapaaehtoispalveluun 6–12 kuukaudeksi!

>> Katso Maailmanvaihdon yhteistyötahojen avoimet paikat vapaaehtoispalveluun.

EU-tuettu vapaaehtoispalvelu on nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen (European Solidarity Corps, ESC) vapaaehtoispalvelu! Aiemmin jaksoja järjestettiin Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun (European Voluntary Service, EVS) puitteissa.

Hae mukaan! Vapaaehtoispalvelussa saat mainion tilaisuuden tutustua uuteen ympäristöön ja oppia uusia taitoja. Vapaaehtoistyötä tehdään paikallisen yhteisön hyväksi.

Vapaaehtoisia vastaanottavat monenlaiset yleishyödylliset työyhteisöt. Vapaaehtoistehtäviä on tarjolla esimerkiksi nuoriso-, vammais-, kulttuuri- ja ympäristötyön parissa. Vapaaehtoiset asuvat vapaaehtoistyöpaikkansa yhteydessä asuntolassa tai soluasunnossa tai paikallisessa isäntäperheessä.

Vapaaehtoistyö Euroopassa – Minne?

Belgia, Bulgaria, Espanja, Hollanti, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Makedonia, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Tshekin tasavalta, Turkki, Unkari, Viro. Lisäksi EU-tuettuja vapaaehtoistyöhankkeita voidaan järjestää Itä-Euroopan, Kaukasuksen, Länsi-Balkanin ja Välimeren eteläpuolisissa maissa.

”Vajaaseen vuoteen EVS-vapaaehtoistyössä Saksassa mahtui lukemattomia mahtavia ja jännittäviä muistoja, joita muistelen yhä jatkuvasti”, – Vilma-Riikka Tiittanen, EVS-vapaaehtoistyössä kansanopistossa Saksassa

Kansainvälisen ICYE-verkoston kautta lähetämme vapaaehtoisia EU-tuettuun vapaaehtoispalveluun Islantiin, Isoon-Britanniaan, Italiaan, Itävaltaan, Ruotsiin, Saksaan, Sveitsiin, Tanskaan ja Venäjälle. Toisinaan ICYE-verkostossa on lisäksi tarjolla kansainvälisen ICYE-toimiston koordinoimia EU-tuetun vapaaehtoispalvelun hankkeita, joissa vapaaehtoistyömahdollisuuksia on tarjolla mm. Aasiassa ja Afrikassa.

Kuka voi lähteä?

EU-tuettu vapaaehtoispalvelu on tarkoitettu 18–30-vuotiaille. Osallistujiksi toivotaan ensisijaisesti nuoria, joilla on esimerkiksi työttömyyden takia toisia nuoria heikommat mahdollisuudet saada kansainvälistä kokemusta. Osallistujilta ei edellytetä koulutus- tai työtaustaa, eikä kohdemaan kieltä tarvitse osata etukäteen.

EVS-vapaaehtoistyöntekijöitä CEEDCVssä Espanjassa

Vapaaehtoispalvelun hinta ja mitä siihen sisältyy

Vapaaehtoispalvelun rahoituksesta vastaa Euroopan unioni. Osallistujan maksettavaksi voi jäädä pieni osa matkakustannuksista.

Vapaaehtoispalvelujaksoon sisältyy:

Milloin ja miten hakea?

Vapaaehtoispalveluun voi hakea ympäri vuoden, kuitenkin mielellään vähintään kuusi kuukautta ennen suunniteltua vapaaehtoistyöjakson alkamista. Katso hakuohjeet.

Lisätietoja