Hallitustyö

Haluaisitko mukaan luotsaamaan Maailmanvaihdon toimintaa? Asetu ehdolle Maailmanvaihdon hallitukseen! Hallitus koostuu vapaaehtoisista aktiiveista.

Maailmanvaihdon hallitus vastaa järjestön toiminnan suunnittelusta ja järjestön taloudesta. Hallituksen vastuulla on myös seurata, että toiminta toteutuu toimintasuunnitelman mukaisesti. Hallituksen tukena toimivat työntekijät, jotka koordinoivat toiminnan suunnittelua ja vastaavat sen käytännön toteuttamisesta.

Kullakin Maailmanvaihdon jäsenellä on vastuualueensa, jonka toimintaa he ovat aktiivisesti mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa toimintaa hallitustiimeissä. Hallituksen jäsenet ovat mm. ideoineet sosiaalisen median kampanjoita, järjestäneet infotilaisuuksia, esitelleet järjestön toimintaa messuilla, vetäneet koulutuksia vapaaehtoistyöntekijöille sekä edustaneet Maailmanvaihtoa kansainvälisissä seminaareissa.

Hallituksen jäsenten tehtävät vaihtelevat vastuualueen mukaan. Työhön hallitustiimeissä kuluu aikaa vaihtelevasti, noin muutamia tunteja kuukaudessa. Vastuualueita voidaan muokata jonkin verran hallituksen jäsenten kiinnostusten ja aikaresurssien mukaan. Hallituksen jäsenenä pääset oppimaan järjestötyön lisäksi monenlaista esimerkiksi tiedottamisesta tai kouluttamisesta sekä syventämään kulttuurienvälistä ymmärrystäsi.

Hallitus kokoontuu 8–10 kertaa vuodessa. Kokoukset pidetään yleensä Maailmanvaihdon toimistolla Helsingissä, mutta niihin voi osallistua myös etänä. Maailmanvaihto korvaa kotimaanmatkat hallituksen kokouksiin lentoja lukuun ottamatta. Syys- ja kevätkokouksiin matkakuluja ei korvata.

Hedelmällistä vuorovaikutusta hallitustyössä

  Viime syksystä lähtien Taru Itälinna on ollut mukana Maailmanvaihdon...

Kenelle?

Hae ehdolle Maailmanvaihdon hallitukseen, jos olet kiinnostunut tutustumaan järjestötyöhön ja antamaan siihen panoksesi. Hallituksen jäsenet sitoutuvat tehtävään vähintään vuodeksi: hallituksen varsinaiset jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan ja varajäsenet vuodeksi.

Hallituksen jäseniltä edellytetään osallistumista hallituksen kokouksiin ja oman vastuualueen hoitamista. Hallituksen kokoukset pidetään suomeksi tai tarvittaessa englanniksi. Hallitustyön asiakirjat ovat suomenkielisiä, minkä myötä suomea on hyvä osata vähintään kohtalaisesti.

Maailmanvaihdon arvot ovat globaalivastuu, kulttuurien välinen oppiminen ja yhdenvertaisuus. Toiminnassamme tärkeitä periaatteita ovat välittäminen ja inklusiivisuus, luotettavuus ja vastuullisuus sekä avoimuus. Hallitustyö soveltuu kaikille, jotka haluavat sitoutua Maailmanvaihdon arvopohjaan ja toimintaperiaatteisiin. Lue lisää Maailmanvaihdon arvoista ja toimintaperiaatteista.

Perehdytys?

Hallituksen jäsenille järjestetään koulutus, jossa käydään läpi yhdistyksen säännöt ja talousasioita sekä suunnitellaan työryhmien tulevan vuoden toimintaa.

Miten mukaan?

Hallituksen jäsenet valitaan vuosittain Maailmanvaihdon syyskokouksessa. Tiedotamme syyskokouksesta jäsenistöllemme MaailmanVaihtoa-lehdessä. Lisäksi nostamme syyskokousta esiin kotisivujemme ajankohtaispalstalla sekä somekanavissamme. Tänä vuonna syyskokous järjestetään 2.11.2023.

Näin voit asettua ehdolle:

Lisätiedot

Haluatko kysyä lisää hallitustyöstä? Ota rohkeasti yhteyttä! Lisätietoja antaa pääsihteeri Anni Koskela: maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi, 050 452 5660

Maailmanvaihdon säännöt
Maailmanvaihdon nykyinen hallitus

Hallituksen jäsenten kokemuksia:

 

”Jos hallitustyö kiinnostaa, Maailmanvaihdolla on ihana porukka, joka työskentelee tärkeän asian parissa. Hallitustyön kautta pääsee oppimaan paljon uutta järjestö- ja kansainvälisestä toiminnasta. Uskon, että sekä Maailmanvaihto että hallitustyöstä kiinnostunut saavat toisiltaan paljon yhteistyön myötä. Rohkeasti mukaan!” – hallituksen jäsen Venla