Maailmanvaihdon hallitus

Järjestömme hallitus vastaa toiminnastamme ja yhteistyöstämme muiden järjestöjen kanssa. Hallitus koostuu vapaaehtoisista aktiiveista.

Maailmanvaihdon hallituksen valitsee yleiskokous, järjestön ylin päättävä elin, joka kokoontuu kahdesti vuodessa. Yleiskokouksessa voivat äänestää kaikki Maailmanvaihdon jäsenet. Jäseniä on noin seitsemänsataa.

Hallitus 2017

 1. Miten tulit mukaan Maailmanvaihdon toimintaan?
 2. Millaisissa tehtävissä olet Maailmanvaihdossa toiminut?
 3. Millaisella elämänfilosofialla lähestyt hallituspestiäsi ja elämää yleensä?

 

Maiju Alakurtti, isäntäperheet ja vapaaehtoistyöpaikat

 1. Aloitin Maailmanvaihdon harjoittelijana keväällä 2016.
 2. Sittemmin aloin toimimaan tukihenkilönä ja nyt olen myös hallituksessa mukana.
 3. Positiivisella asenteella pärjää aina!

 

Ella Heikkinen, tukihenkilöt ja -perheet

 1. Tulin Maailmanvaihdon toimintaan mukaan lähtiessäni ICYE-ohjelman kautta vapaaehtoistöihin Boliviaan kaudella 2015–2016.
 2. Palattuani Boliviasta olen ollut mukana valintahaastatteluissa ja messuilla kertomassa. Nyt olen mukana hallituksessa ulkomaalaisten vapaaehtoistyöntekijöiden tiimissä.
 3. Lähestyn hallituspestiä ja elämää yleensäkin innokkaana oppimaan uusia asioita sekä toimimaan osana mahtavaa Maailmanvaihdon porukkaa.

 

Suvi Heikkinen, vapaaehtoistyöhön ulkomaille lähtevien ohjelmat

 1. Tulin mukaan toimintaan kesällä 2015, kun pääsin harjoitteluun Maailmanvaihdon toimistolle.
 2. Harjoittelun lisäksi olen ollut leirinvetäjänä, esitellyt Maailmanvaihtoa erilaisissa tapahtumissa ja aiemmin toiminut hallituksen tukihenkilövastaavana, eli kouluttanut tukihenkilöitä ja ollut heidän tukenaan.
 3. Elämääni kuuluu keskeisesti ajatus siitä, että omien tekojen kautta voi oikeasti vaikuttaa. Hallitustyössä pääsen lisäämään kulttuurien välistä ymmärrystä, jota mielestäni tarvitaan yhä enemmän tässä maailmassa.

 

Roosa Kontiokari, sosiaalinen media

 1. Lähdin Maailmanvaihdon kautta vapaaehtoiseksi Nepaliin syksyllä 2014. Sieltä palattuani jäin mukaan Maailmanvaihdon toimintaan.
 2. Monenlaisissa! Ainakin hallituksessa, tiedotushommissa, leireillä ja kouluvierailijana.
 3. Elämä on paljon hauskempaa kun osaa nauraa itselleen ja vähän kaikelle muullekin.

 

Silja Lehtonen, ulkomaalaisten vapaaehtoistyöntekijöiden koulutusleirit

 1. Ensimmäinen kosketukseni Maailmanvaihtoon oli vuonna 2013, kun olin kesäharjoittelijana toimistolla.
 2. Harjoitteluni jälkeen olin avustavasti mukana toiminnassa, kunnes tammikuussa 2016 lähdin itse vuodeksi vapaaehtoistöihin Costa Ricaan. Palattuani sain paikan hallituksesta leirivastaavana.
 3. Lähden hallitustyöhön hyvillä mielin, kun tiedän, että on hyvä porukka mukana. Siksi siis yleinen elämänasenteenikin ”Kaikki asiat suttaantuu tavalla tai toisella” sopii myös lähtöasetelmiksi hallitustyöhön.

 

Anna Lemström, MaailmanVaihtoa-lehti

 1. Aloitin Maailmanvaihdon hallituksessa alkuvuodesta 2015. Sitä ennen olin ollut vapaaehtoisena Ghanassa.
 2. Olen toiminut aina tiedotustiimissä. Kokemusta on kertynyt mm. sometiedotuksesta, tapahtumaesittelystä ja markkinoinnin suunnittelemisesta. Lisäksi toimin Maailmanvaihtoa-lehden päätoimittajana.
 3. Oikeassa porukassa asioilla on tapana järjestyä.

Mikko Lipsanen, puheenjohtaja

 1. Löysin Maailmanvaihdon ensi kerran etsiessäni siviilipalveluspaikkaa, ja päädyinkin suorittamaan palvelukseni järjestön toimistolle vuonna 2008.
 2. Siviilipalveluksen jälkeen halusin tietysti itsekin päästä kokeilemaan vapaaehtoistyötä ulkomailla, ja päädyin EVS-vapaaehtoiseksi Venäjälle vuonna 2009. Sen jälkeen pääsin mukaan hallituksen toimintaan Suomessa, ja toimin aluksi ulkomaalaistiimissä leirivastaavana ja sittemmin hallituksen puheenjohtajana.
 3. Uskon, että elämässä ja spesifimmin järjestöelämässä olemme aina matkalla kohti sitä, miksi haluamme tulla, ja olemalla avoimia oppimaan synnytämme uutta vanhan pohjalle. Tämän viisauden Bob Dylan on osuvasti kiteyttänyt sanoihin ”He not busy being born is busy dying.”

 

Suvi Niemelä, vapaaehtoistyöhön ulkomaille lähtevien ohjelmat

 1. Tulin kesällä 2012 harjoittelijaksi toimistoon.
 2. Olen ollut harjoittelija, leiriohjaaja, tukihenkilö ja hallituslainen.
 3. Pienin askelin kohti suuria tavoitteita.

 

Kaisa Rahko, MaailmanVaihtoa-lehti

 1. Lähdin elokuussa 2014 vapaaehtoistöihin Peruun ja sieltä palattuani hyppäsin mukaan kotimaan vapaaehtoistyötoimintaan.
 2. Parin vuoden aikana olen toiminut muun muassa kouluttajana, kouluvierailijana ja järjestöesittelijänä. Vuonna 2017 olen osana tiedotustiimiä toisena Maailmanvaihtoa -lehden vastaavana.
 3. Tekemällä ja rohkeasti kokeilemalla oppii mielestäni parhaiten, niin Maailmanvaihdon hallituksessa kuin elämässä yleensäkin.

 

Alma Smolander, kouluvierailut

 1. Tutustuin Maailmanvaihdon toimintaan, kun itse vietin välivuoteni lukion jälkeen vapaaehtoisena Vietnamissa. Työskentelin kehitysvammaisten lasten koulussa. Työ oli todella antoisaa.
 2. Suomeen palattuani olen tehnyt kouluvierailuja pääosin lukioissa ja kertonut kokemuksistani arjesta globaalin Etelän maassa. Hallituksessa toiminkin nyt kouluvierailuvastaavana.
 3. Positiivisella asenteella pärjää.

 

 

Anna Ylitalo, sosiaalinen media

 1. Lähdin Maailmanvaihdon kautta Costa Ricaan elokuussa 2014 ja Suomeen palattua tunsin tarvetta vertaistuelle, sympatialle ja hyville kokouseväille. Tästäkin huolimatta päädyin hallitukseen sattuman kautta: osallistuin vahingossa yhdistyksen syyskokoukseen, jossa uusi hallitus valittiin. Siitä se ajatus sitten lähti.
 2. Olen toiminut Maailmanvaihdon kouluvierailijana, haastatellut tulevia vapaaehtoisia, vieraillut Kansainvälisen Vapaaehtoistyön Verkoston kokouksissa, ständeillyt messuilla ja applikoinut viestintäkuvioiden parissa tiedotustiimissä.
 3. Innostun helposti uusista asioista ja suuntaan mielelläni katseen tuntemattomaan – jokaisen kulman takana voi odottaa uusi seikkailu!