Maailmanvaihdon hallitus

Maailmanvaihdon hallitus vastaa toiminnastamme ja yhteistyöstämme muiden järjestöjen kanssa. Hallitus koostuu vapaaehtoisista aktiiveista.

Maailmanvaihdon hallituksen valitsee yleiskokous, järjestön ylin päättävä elin, joka kokoontuu kahdesti vuodessa. Yleiskokouksessa voivat äänestää kaikki Maailmanvaihdon jäsenet. Jäseniä on noin seitsemänsataa.

Hallitus 2022

 1. Miten tulit mukaan Maailmanvaihdon toimintaan?
 2. Millaisissa tehtävissä olet Maailmanvaihdossa toiminut?
 3. Millaisella elämänfilosofialla lähestyt hallituspestiäsi ja elämää yleensä?
 4. Jaa hauska muisto Maailmanvaihdon toiminnan parista.

 

A closeup photo on Lea Absetz.

Lea Absetz

Vapaaehtoistyö ulkomailla

 1. Olin Maailmanvaihdon kautta Intiassa vapaaehtoistöissä 2015–2016.
 2. Olen nyt toista vuotta mukana Maailmanvaihdon hallituksessa kotimaisten tiimissä, jossa keskityn muun muassa valmennuslerien suunnitteluun ja vetämiseen sekä paluutukimateriaalien työstämiseen. Ennen hallitustyötä toimin useamman vuoden Maailmanvaihdon kouluvierailijana ja minuun on voinut törmätä myös esimerkiksi leirin keittiötiimissä ja maailmalle lähtijöiden haastattelijana.
 3. Intiassa opetettiin, että pitää aina laittaa ruokaa ilman reseptiä. Jos ruuassa onkin sitten liikaa suolaa tai chiliä, niin ensi kerralla vähemmän ja lopulta hyvä tulee.
 4. Ystävystyin ennen omaa vapaaehtoistyötäni Maailmanvaihdon lähtövalmennusleirillä erääseen Meksikolaiseen vapaaehtoiseen. Noin puolitoista vuotta myöhemmin kun lähdin Intiasta sain tietää, että ystäväni pikkusisko tulee koululle töihin ja majoittuu vanhaan huoneeseeni!

 

Mia-Elina Aintila lähikuvassa-

Mia-Elina Aintila

Tiedotustyö: MaailmanVaihtoa-lehti

 1. Olin Maailmanvaihdon kautta Kolumbiassa vapaaehtoistyössä vuoden.
 2. Olen ollut Maailmanvaihdolla harjoittelijana, esitellyt järjestöä tapahtumissa, tehnyt valintahaastatteluja ja valmennusleirejä sekä taittanut jäsenlehteä. Siis vähän kaikenlaista!
 3. Innokkaasti ja uteliaasti: aina on jotain opittavaa, ihmiset ja kohtaamiseen pyrkivä vuorovaikutus edellä.
 4. Maailmalle lähtevien vapaaehtoisten ajatukset jaksavat vuodesta toiseen ilahduttaa ja energisoida. Voimakkaan vaikutuksen tekevät myös vapaaehtoiskokemukseltaan palanneiden kertomukset henkilökohtaisista oivalluksista.

 

Henkilön kasvokuva, taustalla aurinkoinen vuoristomaisema.

Sasu Katajamäki

Vapaaehtoistyö Suomessa

 1. Lähdin vapaaehtoiseksi Intiaan kuudeksi kuukaudeksi Maailmanvaihdon kautta
  vuonna 2014–2015. Vapaaehtoistyöjakson jälkeen olen pyrkinyt olemaan
  mukana järjestön toiminnassa eri tavoin, sillä sen kautta pystyy pysymään itselle
  tärkeän toiminnan tukijana.
 2. Olen ollut Maailmanvaihdon toiminnassa mukana kouluvierailijana,
  valintahaastattelijana ja viime vuonna hallituksen strategiaprosessin vetäjänä ja
  varapuheenjohtajana. Tänä vuonna työskentelen tiimissä, joka vastaa vapaaehtoistyöohjelmista Suomessa.
 3. Niin kuin elämässä yleensä, pyrin tuomaan hallituspestissä esiin omaa
  lämminhenkisyyttä ja levittämään hyvää mieltä muille!
 4. Ollessani Maailmanvaihdon lähtövalmennusleirillä tapasin Suomessa olevan
  japanilaisen vapaaehtoistyöntekijän, joka kertoi minun esitellessäni itseni, että
  nimeni tarkoittaa japaniksi ilmeisesti eräänlaista tapaa lyödä japanilaisella
  katanalla. Olin uudella tavalla hyvin vaikuttunut vanhempieni nimenvalinnasta!

 

Hannele Kivelä

Tiedotustyö: sosiaalinen media

 1. Opiskelukaverini, ja myöskin Maailmanvaihdon hallituksen jäsen Anna vinkkasi, että toimintaan ja hallitukseen haetaan uutta verta. Kalenterissani näytti olevan tilaa, ja Maailmanvaihdon missio puhutteli, joten päätin hakea mukaan!
 2. Aloitan vasta matkani Maailmanvaihdossa, joten tämä on ensimmäinen tehtäväni.
 3. Odotan innolla tilaisuutta oppia ja kokea uutta.
 4. Muistoreppuni on vielä kovin kevyt, koska matkani on vasta alkamassa, mutta uskon, että pian minulla on jo monta muistoa jaettavana!

 

kasvokuva Roosa Kontiokarista

Roosa Kontiokari

Tiedotustyö: MaailmanVaihtoa-lehti

 1. Lähdin Maailmanvaihdon kautta vapaaehtoiseksi Nepaliin syksyllä 2014. Sieltä palattuani jäin mukaan Maailmanvaihdon toimintaan.
 2. Monenlaisissa! Ainakin hallituksessa, tiedotushommissa, leireillä ja kouluvierailijana.
 3. Elämä on paljon hauskempaa kun osaa nauraa itselleen ja vähän kaikelle muullekin.
 4. Nepalissa vapaaehtoistöissä ollessani törmäsin sattumalta intialaiseen tuttavaani, johon olin tutustunut hänen ollessaan vapaaehtoisena Suomessa.

 

kasvokuva Anna Mäkisestä

Anna Mäkinen

Yhdenvertaisuus

 1. Tulin mukaan Maailmanvaihdon toimintaan harjoittelijana. Ilmapiiri toimistolla oli innostava, työtehtävät mielenkiintoisia ja järjestön visio omiin arvoihini istuva, joten päätin kokeilla siipiäni myös hallituksen jäsenenä!
 2. Työharjoittelun aikana olin mukana kaikissa Suomeen saapuvien vapaaehtoisten ohjelman järjestelyissä ja pääsin vetämään tulovalmennusleiriä. Leiritoiminnassa olen ollut mukana vapaaehtoisena sittemminkin.
 3. Klisee, mutta totta: avoimin mielin kohti uusia haasteita!
 4. Olen päässyt Maailmanvaihdon kautta kansainvälistymään ihan urakalla edustamalla koulutuksissa, yhteistyöhankkeissa ja leireillä. Olen tutustunut huipputyyppeihin, joihin edelleen pidän yhteyttä ja joita tapaan suunnitellusti ja sattumalta!

 

Hanna Sainio

Vapaaehtoistyö Suomessa

 1. Olin Maailmanvaihdon kautta Brasiliassa 2005–2006.
 2. Olen ollut koulutusinfoillassa kertomassa vapaaehtoisvuodestani.
 3. Uteliaalla mielellä uutta kohti.
 4. Pari vuotta vaihtoni jälkeen palasin Brasiliaan. Siellä paikallisen ICYE-järjestön koordinaattori oli kutsunut koolle ICYE-ystäväni ravintolaillalliselle. Illan päätteeksi pöytään tuotiin täytekakku onnittelulaulun kera – vietettiin yllättäin synttäreitäni, puoli vuotta etu/jälkikäteen.

 

kasvokuva Siiri Sandbergista

Siiri Sandberg

Talous

 1. Lähdin Maailmanvaihdon kautta Keniaan vapaaehtoiseksi syksyllä 2018.
 2. Olen ollut valmentamassa ulkomaille lähteviä suomalaisia ja toivottamassa tervetulleiksi Suomeen saapuvia ulkomaalaisia vapaaehtoisia.
 3. Tuulta purjeisiin ja kohti uusia haasteita!

 

Kasvokuva henkilöstä.

Henna Sarkkinen

Kouluvierailut

 1. Ystäväni vinkkasi minulle Maailmanvaihdon vapaaehtoistyöohjelmista ja näin päädyinkin lähtemään Maailmanvaihdon kautta vapaaehtoistöihin Boliviaan 2018.
 2. Olen ollut mukana tekemässä valintahaastatteluja ja kertonut vapaaehtoistyökokemuksestani ja Maailmanvaihdon toiminnasta erilaisissa tapahtumissa.
 3. On oltava valmis tarttumaan sellaisiinkin tilaisuuksiin, jotka voivat viedä sinut odottamattomiin paikkoihin. Hienoimmat kokemukset ja merkittävimmät kohtaamiset voivat löytyä yllättävistä tilanteista, jos on tarpeeksi avoin erilaisille vaihtoehdoille ja uusille kokemuksille.
 4. Näitä muistoja onkin paljon, mutta hauskinta ja merkittävintä minulle on ollut se, että vapaaehtoistyötoiminnan kautta olen löytänyt uuden suunnan opinnoilleni sekä saanut ystäviä ja kontakteja maailman eri kolkista. Kerran olimme telttailemassa eräällä kuumien lähteiden leirintäalueella Boliviassa, lähellä Brasilian rajaa. Kahlasimme yön pimeinä tunteina vedessä ja brasilialainen ystäväni Amanda alkoi kertoa meille tarinoita valtavista anakondista, joita oli nähty hänen kotikylänsä lähellä. Yhtäkkiä huomioni kiinnittyi kahteen vedessä kiiluvaan silmään, jotka alkoivat lähestyä uhkaavasti. Tökkäsin ystäviäni kylkeen ja osoitin silmien suuntaan. Lähdimme juoksemaan kohti rantaa, kunnes silmät paljastuivatkin kahdeksi limutölkiksi, joista kuunvalo heijastui ja joita tuuli heilutteli veden pinnalla.

 

Henkilö kasvokuvassa aurinkoisessa metsämaisemassa.

Alma Smolander

Puheenjohtaja

 1. Tutustuin Maailmanvaihdon toimintaan, kun vietin välivuoteni lukion jälkeen vapaaehtoisena Vietnamissa.
 2. Tällä hetkellä on käynnissä kuudes vuoteni hallituksessa, joten olen päässyt osallistumaan monenlaiseen toimintaan. Tällä kaudella toimin puheenjohtajana. Aiempina vuosina olen ollut tiedotustiimissä ja kouluvierailuvastaavana sekä osallistunut erilaisiin projekteihin ja tapahtumiin.
 3. Positiivisella asenteella pärjää!
 4. Olen jakanut ihania hetkiä monien ihanien ihmisten kanssa. Esimerkiksi Vietnamissa tapaamieni vapaaehtoisten kanssa olemme kokoontuneet useamman kerran viettämään uuttavuotta yhdessä, vaikka asumme nykyään useassa eri maassa.

 

Elina Villberg lähikuvassa.

Elina Villberg

Vapaaehtoistyö ulkomailla

 1. Suoritin korkeakouluharjoitteluni Maailmanvaihdon toimistolla syksyllä 2019.
 2. Olen toiminut leireillä ruokavastaavana, Maailmanvaihdon edustajana erilaisissa tapahtumissa sekä viime hallituskauden kotimaisten tiimissä valmentamassa kansainväliseen vapaaehtoistyöhön lähtijöitä.
 3. Suhtaudun elämään ilolla ja uteliaisuudella. Ihmiset ovat loputtoman mielenkiintoisia ja uskon, että jokaiselta voi oppia jotain uutta.
 4. Viime hallituskaudesta jäi mieleen lähtövalmennukset kansainväliseen vapaaehtoistyöhön lähteville. Valmentaminen oli etenkin aluksi jännittävää, koska se oli uutta. Opin paljon, ja innokkaana lähden uuteen hallituskauteen oppimaan lisää!