Maailmanvaihdon hallitus

Maailmanvaihdon hallitus vastaa toiminnastamme ja yhteistyöstämme muiden järjestöjen kanssa. Hallitus koostuu vapaaehtoisista aktiiveista.

Maailmanvaihdon hallituksen valitsee yleiskokous, järjestön ylin päättävä elin, joka kokoontuu kahdesti vuodessa. Yleiskokouksessa voivat äänestää kaikki Maailmanvaihdon jäsenet. Jäseniä on noin seitsemänsataa.

Hallitus 2021

 1. Miten tulit mukaan Maailmanvaihdon toimintaan?
 2. Millaisissa tehtävissä olet Maailmanvaihdossa toiminut?
 3. Millaisella elämänfilosofialla lähestyt hallituspestiäsi ja elämää yleensä?
 4. Jaa hauska muisto Maailmanvaihdon toiminnan parista.

 

A closeup photo on Lea Absetz.

Lea Absetz

Vapaaehtoistyö ulkomailla

 1. Olin Maailmanvaihdon kautta Intiassa vapaaehtoistöissä 2015–2016.
 2. Olen ennen hallitustyötä toiminut useamman vuoden Maailmanvaihdon kouluvierailijana. Olen myös ollut leirin keittiötiimissä ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa haastattelemassa uusia lähtijöitä.
 3. Intiassa opetettiin, että pitää aina laittaa ruokaa ilman reseptiä. Jos ruuassa onkin sitten liikaa suolaa tai chiliä, niin ensi kerralla vähemmän ja lopulta hyvä tulee.
 4. Ystävystyin ennen omaa vapaaehtoistyötäni Maailmanvaihdon lähtövalmennusleirillä erääseen Meksikolaiseen vapaaehtoiseen. Noin puolitoista vuotta myöhemmin kun lähdin Intiasta sain tietää, että ystäväni pikkusisko tulee koululle töihin ja majoittuu vanhaan huoneeseeni!

 

Mia-Elina Aintila lähikuvassa-

Mia-Elina Aintila

Tiedotustyö: MaailmanVaihtoa-lehti

 1. Olin Maailmanvaihdon kautta Kolumbiassa vapaaehtoistyössä vuoden.
 2. Olen ollut Maailmanvaihdolla harjoittelijana, esitellyt järjestöä tapahtumissa, tehnyt valintahaastatteluja ja valmennusleirejä sekä taittanut jäsenlehteä. Siis vähän kaikenlaista!
 3. Innokkaasti ja uteliaasti: aina on jotain opittavaa, ihmiset ja kohtaamiseen pyrkivä vuorovaikutus edellä.
 4. Maailmalle lähtevien vapaaehtoisten ajatukset jaksavat vuodesta toiseen ilahduttaa ja energisoida. Voimakkaan vaikutuksen tekevät myös vapaaehtoiskokemukseltaan palanneiden kertomukset henkilökohtaisista oivalluksista.

 

Sasu Katajamäki lähikuvassa.

Sasu Katajamäki

Strategiatyö

 1. Lähdin vapaaehtoiseksi Intiaan kuudeksi kuukaudeksi Maailmanvaihdon kautta vuonna 2014–2015. Vapaaehtoistyöjakson jälkeen olen pyrkinyt olemaan mukana järjestön toiminnassa eri tavoin, sillä sen kautta pystyy pysymään itselle tärkeän toiminnan tukijana.
 2. Olen ollut Maailmanvaihdon toiminnassa mukana kouluvierailijana, valintahaastattelijana ja nyt hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana.
 3. Niin kuin elämässä yleensä, pyrin tuomaan hallituspestissä esiin omaa lämminhenkisyyttä ja levittämään hyvää mieltä muille! 😊
 4. Ollessani Maailmanvaihdon lähtövalmennusleirillä tapasin Suomessa olevan japanilaisen vapaaehtoistyöntekijän, joka kertoi minun esitellessäni itseni, että nimeni tarkoittaa japaniksi ilmeisesti eräänlaista tapaa lyödä japanilaisella katanalla. Olin uudella tavalla hyvin vaikuttunut vanhempieni nimenvalinnasta!

 

kasvokuva Roosa Kontiokarista

Roosa Kontiokari

Puheenjohtaja

 1. Lähdin Maailmanvaihdon kautta vapaaehtoiseksi Nepaliin syksyllä 2014. Sieltä palattuani jäin mukaan Maailmanvaihdon toimintaan.
 2. Monenlaisissa! Ainakin hallituksessa, tiedotushommissa, leireillä ja kouluvierailijana.
 3. Elämä on paljon hauskempaa kun osaa nauraa itselleen ja vähän kaikelle muullekin.
 4. Nepalissa vapaaehtoistöissä ollessani törmäsin sattumalta intialaiseen tuttavaani, johon olin tutustunut hänen ollessaan vapaaehtoisena Suomessa.

 

kasvokuva Anna Mäkisestä

Anna Mäkinen

Vapaaehtoistyö Suomessa: valmennusleiritoiminta

 1. Tulin mukaan Maailmanvaihdon toimintaan harjoittelijana. Ilmapiiri toimistolla oli innostava, työtehtävät mielenkiintoisia ja järjestön visio omiin arvoihini istuva, joten päätin kokeilla siipiäni myös hallituksen jäsenenä!
 2. Työharjoittelun aikana olin mukana kaikissa Suomeen saapuvien vapaaehtoisten ohjelman järjestelyissä ja pääsin vetämään tulovalmennusleiriä. Leiritoiminnassa olen ollut mukana vapaaehtoisena sittemminkin.
 3. Klisee, mutta totta: avoimin mielin kohti uusia haasteita!
 4. Olen päässyt Maailmanvaihdon kautta kansainvälistymään ihan urakalla edustamalla koulutuksissa, yhteistyöhankkeissa ja leireillä. Olen tutustunut huipputyyppeihin, joihin edelleen pidän yhteyttä ja joita tapaan suunnitellusti ja sattumalta!

 

Venla Ristolainen lähikuvassa.

Venla Ristolainen

Vapaaehtoistyö Suomessa: tukihenkilötoiminta

 1. Lähdin EVS-vapaaehtoiseksi Puolaan syksyllä 2017 ja jaksoni jälkeen olen ollut mukana Maailmanvaihdon toiminnassa.
 2. Olen tehnyt kouluvierailuja toisen asteen oppilaitoksissa ja osallistunut erilaisiin tapahtumiin Maailmanvaihdon edustajana.
 3. Aina kohti uusia haasteita, kokemaan ja oppimaan! Parasta elämässä on ihmiset ja kohtaamiset, heiltä parhaan kokemuksen ja opin löytää.
 4. Päädyin mukaan Maailmanvaihdon toimintaan oikeastaan ihan vahingossa. Aloitin hakuprosessin vapaaehtoistöihin itsenäisesti, kunnes huomasin tarvitsevani lähettävän järjestön. Pikaisen googlailun myötä löytyi Maailmanvaihto, johon otin yhteyttä. En olisi uskonut, että tähän yhteisöön jää mukaan näinkin tiiviisti. On ollut todella antoisaa osallistua ja innolla odotan yhteistyön tulevia vuosia!

 

kasvokuva Siiri Sandbergista

Siiri Sandberg

Tiedotustyö: sosiaalinen media

 1. Lähdin Maailmanvaihdon kautta Keniaan vapaaehtoiseksi syksyllä 2018.
 2. Olen ollut valmentamassa ulkomaille lähteviä suomalaisia ja toivottamassa tervetulleiksi Suomeen saapuvia ulkomaalaisia vapaaehtoisia.
 3. Tuulta purjeisiin ja kohti uusia haasteita!

 

kasvokuva Alma Smolanderista

Alma Smolander

Tiedotustyö: kouluvierailutoiminta

 1. Tutustuin Maailmanvaihdon toimintaan, kun vietin välivuoteni lukion jälkeen vapaaehtoisena Vietnamissa.
 2. Olen mukana tiedotustiimissä ja vastuualueeni on kouluvierailutoiminta. Olen myös osallistunut Maailmanvaihdon esittelijänä erilaisiin tapahtumiin sekä ollut mukana Standing Together Against Racism in Europe -hankkeessa.
 3. Positiivisella asenteella pärjää!
 4. Olen jakanut ihania hetkiä monien ihanien ihmisten kanssa. Vietnamissa tapaamieni vapaaehtoisten kanssa olemme kokoontuneet useamman kerran viettämään uuttavuotta yhdessä, vaikka asumme useassa eri maassa.

 

Elina Villberg lähikuvassa.

Elina Villberg

Vapaaehtoistyö ulkomailla

 1. Suoritin korkeakouluharjoitteluni Maailmanvaihdon toimistolla syksyllä 2019.
 2. Olen toiminut mm. leirillä ruokavastaavana ja Maailmanvaihdon edustajana erilaisissa tapahtumissa.
 3. Suhtaudun asioihin ja ihmisiin ilolla ja uteliaisuudella – kaikesta ja kaikilta voi oppia jotain uutta.
 4. Minulle on jäänyt erityisesti mieleen se, kun muuten vähälumisena talvena leirille sattui ihanan talviset säät. Teimme lumiveistoksia ja kävimme porukalla saunassa ja avannossa. Monet olivat avannon suhteen ensikertalaisia, mikä oli tietysti jännittävää. Oli mukavaa olla osa sitä itsensä ylittämisen meininkiä.

 

Fabienne Zogg

Fabienne Zogg

Tiedotustyö

 1. Olin Maailmanvaihdon kautta puoli vuotta vapaaehtoistöissä Ghanassa 2014–2015. Suomeen palattuani jäin mukaan Maailmanvaihdon toimintaan.
 2. Olen esitellyt Maailmanvaihtoa messuilla ja haastattelut vapaaehtoistyöhön lähtijöitä. Olen myös toiminut MaailmanVaihtoa-lehden toisena vastaavana päätoimittajana.
 3. Jokainen kokemus on mahdollisuus oppia ja kasvaa.
 4. Kun kerran majoitin erästä ulkomaalaista vapaaehtoista luonani muutaman päivän, meistä tuli nopeasti todella hyvät ystävät. Pidämme edelleen tiiviisti yhteyttä.