Ensi syksynä ICYE-vapaaehtoistyöhön ulkomaille? Hae 1.11. mennessä!

Vaihda arkea! Lähde 6 tai 12 kuukaudeksi vapaaehtoistyöhön Aasiaan, Afrikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan tai Oseaniaan International Cultural Youth Exchange -ohjelman (ICYE) kautta.

ICYE-vapaaehtoisena pääset tutustumaan paikalliseen arkielämään ja mukaan rakentamaan siltoja eritaustaisten ihmisten välille. Samalla saat tilaisuuden harjoittaa kielitaitoasi ja kartuttaa uutta osaamista.

Syksyn 2018 kohdemaat ovat Bolivia, Brasilia, Costa Rica, Ecuador, Etelä-Korea, Ghana, Honduras, Indonesia, Intia, Kenia, Kolumbia, Meksiko, Nigeria, Taiwan, Uganda, Uusi-Seelanti ja Vietnam.

Vapaaehtoiset työskentelevät yleishyödyllisissä työyhteisöissä. Vapaaehtoisia vastaanotetaan etenkin kasvatus- ja sosiaalialalle – esimerkiksi kouluihin Ghanaan ja katulasten tukikeskuksiin Boliviaan. Myös vammaistyö-, terveydenhoito-, ympäristö- ja kulttuurialan tehtäviä sekä ihmisoikeustyötä on tarjolla.

ICYE-ohjelma on suunnattu 18–30 vuotiaille ja omakustanteinen. Jokaisessa kohdemaassa on vapaaehtoiset vastaanottaa paikallinen ICYE-järjestö, joka tukee ja valmentaa osallistujia. Jaksot alkavat elo–syyskuussa.

Vapaaehtoistyöntekijöiltä edellytetään sopeutumiskykyä, joustavuutta, avoimuutta sekä kiinnostusta erilaisia elämäntapoja kohtaan. On hyödyksi osata kohdemaan kieltä jo ennen lähtöä, mutta tämä ei ole edellytys. Myöskään aiempaa koulutus- tai työtaustaa ei vaadita.

Hae 1.11.2017 mennessä!

Lisätiedot ja hakuohjeet

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, joka lähettää nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kk) vapaaehtoistyöhön ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Järjestö toimii kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi.