Haku käynnissä (DL 31.1.): Ensi syksynä ICYE-vapaaehtoistyöhön Eurooppan ulkopuolelle

Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Haluaisitko viettää vapaaehtoisena vähintään puoli vuotta kulttuurien väliseen oppimiseen perehtyen? Olisiko ensi elo–syyskuu sopiva aika lähteä matkaan? Hae 6 tai 12 kuukaudeksi ICYE-vapaaehtoistyöhön!

International Cultural Youth Exchange -vapaaehtoisohjelmassa rakennetaan kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta. Tule mukaan! Elo–syyskuussa 2021 vapaaehtoistyöhön voi lähteä, jos vain koronatilanne sallii, Bolivian, Costa Ricaan, Ecuadoriin, Ghanaan, Meksikoon ja Taiwaniin.

Osallistujat työskentelevät yleishyödyllisissä organisaatioissa. Vapaaehtoisia vastaanotetaan mm. ympäristö-, kasvatus- ja sosiaalialalle sekä ihmisoikeusjärjestöihin. Suuntaa vapaaehtoiseksi esim. kouluun Ghanaan tai Boliviaan järjestöön, joka työskentelee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen aseman parantamiseksi.

Tavallisesti Maailmanvaihdon kautta voi lähteä ICYE-vapaaehtoistyöhön myös Argentiinaan, Brasiliaan, Etelä-Koreaan, Hondurasiin, Indonesiaan, Intiaan, Keniaan, Marokkoon, Nepaliin, Ugandaan ja Uuteen-Seelantiin. Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä näissä maissa, mainitse tästä hakemuksessasi, niin keskustelemme yhteistyökumppaneidemme kanssa heidän mahdollisuuksistaan vastaanottaa vapaaehtoisia ensi elo–syyskuussa.

ICYE-vapaaehtoisilta odotetaan kiinnostusta erilaisia kulttuureja kohtaan, motivoituneisuutta vapaaehtoistyöhön sekä englannin kielen taitoa, minkä ohella jotkut vapaaehtoistyöpaikoista edellyttävät osallistujilta tiettyä osaamista. Alaikäraja osallistumiseen on 18 vuotta, yläikäraja puolestaan on joustava useimmissa kohdemaissa.

Maailmanvaihto valmentaa ja tukee osallistujia Suomessa ennen lähtöä ja paluun jälkeen, ja kussakin kohdemaassa heitä tukee paikallinen ICYE-järjestö. Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla osallistujat saavat valmennuksen ohella mm. ylläpidon ja vakuutuksen.

Jos suunniteltuun kohdemaahan ei voi lähteä koronatilanteen vuoksi, osallistuja voi lykätä lähtöään, pyytää kohdemaan vaihtoa tai peruuttaa osallistumisensa kuluitta (ks. peruutusehdot koronatilanteessa tarkemmin).

Hae elo–syyskuun 2021 lähtöön viimeistään 31.1.2021. Samassa haussa voi hakea myös tammi–helmikuun 2022 lähtöön. Hakijoille järjestetään valintapäivä 13.2.2021.

Ohjelmatiedot
Hakuohjeet ja -lomake
Peruutusehdot koronatilanteessa