Ensi syksynä ICYE-vapaaehtoistyöhön ulkomaille? Hae 1.2.2018 mennessä!

Kiinnostaako pitkäkestoinen vapaaehtoistyö ulkomailla? Olisiko ensi syksy sopiva aika lähteä matkaan? Hae 6 tai 12 kuukaudeksi vapaaehtoistyöhön Aasiaan, Afrikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan tai Oseaniaan International Cultural Youth Exchange -ohjelman (ICYE) kautta.

Syksyn 2018 kohdemaat ovat Argentiina, Bolivia, Brasilia, Costa Rica, Filippiinit, Ghana, Honduras, Indonesia, Intia, Kenia, Kolumbia, Meksiko, Nepal, Nigeria, Taiwan, Uganda, Uusi-Seelanti ja Vietnam. Jaksot alkavat elo–syyskuussa.

ICYE-vapaaehtoisena pääset tutustumaan paikalliseen arkielämään ja mukaan rakentamaan yhteyksiä ja ymmärrystä eritaustaisten ihmisten välille. Samalla saat tilaisuuden harjoittaa kielitaitoasi ja kartuttaa uutta osaamista.

Vapaaehtoiset työskentelevät yleishyödyllisissä työyhteisöissä. Osallistujia vastaanotetaan etenkin kasvatus- ja sosiaalialalle – esimerkiksi kouluihin Ghanaan ja katulasten tukikeskuksiin Boliviaan. Myös vammaistyö-, terveydenhoito-, ympäristö- ja kulttuurialan tehtäviä sekä ihmisoikeustyötä on tarjolla. Kussakin kohdemaassa vapaaehtoisia tukee ja valmentaa paikallinen ICYE-järjestö.

ICYE-ohjelma on suunnattu 18–30-vuotiaille, joskin yläikäraja on joustava monissa maissa. Vapaaehtoistyöntekijöiltä edellytetään sopeutumiskykyä, joustavuutta, avoimuutta ja kiinnostusta erilaisia elämäntapoja kohtaan sekä käytännön englannin kielen taitoa. Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla lähtijä saa mm. majoituksen, päivittäiset ateriat ja vakuutuksen.  Järjestämme hakijoille valintapäivän 10.2.2018 Helsingissä.

Hae 1.2.2018 mennessä!

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, joka lähettää nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kk) vapaaehtoistyöhön ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Järjestö toimii kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi.