28.3. etäinfo: Vapaaehtoistyöpaikaksi Euroopan solidaarisuusjoukkojen nuorelle

Hei voittoa tavoittelemattomien organisaatioiden väki ympäri Suomen: Voisiko nuori vapaaehtoinen ulkomailta olla avuksi organisaationne arjessa ja tuoda toimintaan uusia näkökulmia ja virikkeitä? Haluaisitteko kotikansainvälistymistä ja uusia kulttuurienvälisiä oppimismahdollisuuksia työyhteisönne arkeen? Voisitteko tukea nuorta vapaaehtoista osaamisensa kehittämisessä?

Tervetuloa mukaan Maailmanvaihdon etäinfoon tutustumaan kansainväliseen vapaaehtoisyhteistyöhön ja erityisesti Euroopan solidaarisuusjoukkojen mahdollisuuksiin!

Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan unionin rahoittama ohjelma 18–30-vuotiaille nuorille ja organisaatioille, jotka haluavat rakentaa solidaarisempaa maailmaa. Vapaahtoisyhteistyötä voidaan tehdä esimerkiksi nuoriso-, vanhus- ja vammaistyön sekä ympäristönsuojelun äärellä. Maailmanvaihdon kautta nuoret voivat työskennellä vapaaehtoisena Euroopan solidaarisuusjoukoissa 6–12 kuukautta.

Vapaaehtoisia voivat vastaanottaa kauttamme voittoa tavoittelemattomat organisaatiot, joiden toiminta sopii Euroopan solidaarisuusjoukkojen tavoitteisiin ja periaatteisiin, kautta Suomen. Tavoitteena on yhteinen kulttuurien välinen oppimiskokemus arjen yhteistyön kautta. Vapaaehtoisjaksolla maailmankuva avartuu ja uusista kasvoista tulee ystäviä.

EU:n hanketuki kattaa vapaaehtoisen matkakulut Suomeen ja takaisin kotimaahan, työmatkakulut, kielenopetuksen ja kuukausittaisen taskurahan. Etsimme yhteistyötahoiksi erityisesti sellaisia vapaaehtoistyöpaikkoja, jotka voivat tarjota vapaaehtoiselle asumisen ja ateriat. Muussa tapauksessa suunnittelemme yhdessä majoituksen esim. isäntäperheessä.

Maailmanvaihto koordinoi vapaaehtoisjaksoja perehdyttäen ja tukien niin vapaaehtoisia kuin vapaaehtoistyöpaikkoja. Meillä on ollut yhteistyötä esim. erityisoppilaitosten, vammaisten aikuisten työpajojen sekä kansallispuiston kanssa. Etäinfossa saat tietoa käytännön järjestelyistä ja Maailmanvaihdon tuesta vapaaehtoisille ja organisaatioille. Kuulet myös vapaaehtoistyöpaikkojen kokemuksia.

Etäinfo pidetään pääosin suomeksi ja osin englanniksi.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu etäinfoon Zoomin ilmoittautumislomakkeen kautta. Saat automaattisesti linkin tapaamiseen. Lähetämme ilmoittautuneille muistutuksen tilaisuudesta sekä jälkikäteen palautelomakkeen ja tilaisuuden materiaalia.

Turvallisempi tila ja saavutettavuus

Haluamme rakentaa kaikessa Maailmanvaihdon toiminnassa ilmapiiriä, jossa jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi omana itsenään. Tämän tukemiseksi etäinfossa noudatamme Maailmanvaihdon turvallisemman tilan periaatteita.  Zoomin saavutettavuustiedot löytyvät osoitteesta https://zoom.us/accessibility. Jos sinulla on kysyttävää tai toiveita saavutettavuuteen liittyen, otathan meihin yhteyttä: tiedottaja@maailmanvaihto.fi.

Lue myös

Ensi syksynä ICYE-vapaaehtoistyöhön Costa Ricaan, Meksikoon tai Peruun – vielä ehdit hakea!

Onko haaveissasi lähteä tänä vuonna vapaaehtoistyöhön ulkomaille? Hyviä uutisia, vielä...

Toukokuussa vapaaehtoistyöhön kirjastoon puolaan – hae viim. 23.3.2024!

Gdynian kaupunginkirjasto Puolassa etsii vapaaehtoista! Tässä tilaisuus päästä kansainvälisiin vapaahtoispuuhiin...

Syyskuussa vapaaehtoistyöhön Islantiin – hae viim. 22.3.2024!

Etsitkö mahdollisuuksia osallistua Euroopan solidaarisuusjoukkoihin tänä vuonna? Islannissa kehitysvammaisten henkilöiden...