Leirinvetäjäksi Maailmanvaihdon vapaehtoisnuorten tulovalmennusleirille 21.–27.8.2023

Haluaisitko mukaan suunnittelemaan ja ohjaamaan leiriä, joka orientoi nuoria vapaaehtoistyövuoteen Suomessa? Hae leirinvetäjäksi Maailmanvaihdon tulovalmennusleirille!

Maailmanvaihdon kautta tulee Suomeen jälleen elokuussa 20–25 nuorta vapaaehtoistyöhön 6–12 kuukauden jaksolle. Järjestämme uusille vapaaehtoistyöntekijöille tulovalmennusleirin 21.–27.8.2023 Tuusulassa.

Leirinvetäjänä pääset toteuttamaan kansainvälistä leiriä ja harjoittamaan ryhmänohjaus- ja organisointitaitojasi.

Leirinvetäjän tärkeimmät vastuut ovat:

  • leirin ohjelman suunnittelu ja toteutus yhteistyössä järjestösihteerin ja leiritiimin kanssa
  • leiritiimin koordinointi ja suunnittelutapaamisten vetäminen
  • leirin aikana huolehtia leirin sujumisesta, hyvästä ilmapiiristä ja tiimien vuorovaikutuksesta

Leirin keskeisiä teemoja ovat mm. vapaaehtoistyöhön perehtyminen, kulttuurien välinen oppiminen ja konfliktinratkaisu. Leirillä perehdytään myös kulttuuriympäristöön ja yhteiskuntaan Suomessa. Leiri pidetään Kesärinteen leirikeskuksessa Tuusulassa. Leirin järjestelyihin osallistuu leirinvetäjän ohella myös Maailmanvaihdon järjestösihteeri, kesäharjoittelija sekä 3–5 vapaaehtoista leiriohjaajaa.

Toivomme leirinvetäjältä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä vastuullisuutta. Aiempi kokemus kouluttamisesta ja ryhmien ohjaamisesta sekä henkilökohtainen kokemus ulkomailla asumisesta ovat eduksi. Leirikieli on englanti. Leirinvetäjän pesti sopii erityisen hyvin esimerkiksi yhteisöpedagogian opiskelijoille.

Leirinvetäjälle ei makseta palkkaa, mutta leirin ajalta maksetaan puolipäivärahaa ja matkakulut leirille korvataan.

Leiriä ryhdytään suunnittelemaan kesän alussa, ja tiimi kokoontuu noin 3–4 kertaa ennen leiriä. Leirinvetäjä työskentelee pääosin etänä, mutta pidämme joitain yhteisiä suunnittelupäiviä järjestön toimistolla Helsingin Kruununhaassa. Leirinvetäjälle korvataan matkakulut kokouksiin edullisimman julkisen mukaan. Toivomm, että leirinvetäjä sitoutuu osallistumaan suunnittelukokouksiin sekä leirin jälkeen pidettävään arviointitapaamiseen.

Turvallisempi tila ja esteettömyys

Haluamme rakentaa kaikessa Maailmanvaihdon toiminnassa ilmapiiriä, jossa jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi omana itsenään. Tämän tukemiseksi noudatamme leirillä Maailmanvaihdon turvallisemman tilan periaatteita. Jos haluat saada esteettömyystietoja, ota yhteyttä Maailmanvaihdon järjestösihteeri Mari Takaloon: hosting@maailmanvaihto.fi, 044 318 0888.

Mitean hakea?

Jos olet kiinnostunut leirinvetäjän paikasta, lähetä meille vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot osaamisestasi, kokemuksestasi ja siitä, miksi olet kiinnostunut työskentelemään leirillä. Lähetä hakemuksesi järjestösihteeri Mari Takalolle osoitteeseen hosting@maailmanvaihto.fi.

Täytämme paikan sopivan hakijan löydyttyä, ja viimeinen päivä vastaanottaa hakemuksia on 14.5.2023. Jos haluat lisätietoja, ota yhtettä Mari Takaloon: hosting@maailmanvaihto.fi, 044 318 0888.

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu nuorisovaihtojärjestö. Meillä on reittejä vapaaehtoistyöhön 6–12 kuukaudeksi Suomesta maailmalle ja ulkomailta Suomeen. Kulttuurien välisen oppimisen kautta yhdenvertaisempi maailma, kuuluu visiomme. Järjestömme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Lue myös

Ensi syksynä ICYE-vapaaehtoistyöhön Costa Ricaan, Meksikoon tai Peruun – vielä ehdit hakea!

Onko haaveissasi lähteä tänä vuonna vapaaehtoistyöhön ulkomaille? Hyviä uutisia, vielä...

Toukokuussa vapaaehtoistyöhön kirjastoon puolaan – hae viim. 23.3.2024!

Gdynian kaupunginkirjasto Puolassa etsii vapaaehtoista! Tässä tilaisuus päästä kansainvälisiin vapaahtoispuuhiin...

Syyskuussa vapaaehtoistyöhön Islantiin – hae viim. 22.3.2024!

Etsitkö mahdollisuuksia osallistua Euroopan solidaarisuusjoukkoihin tänä vuonna? Islannissa kehitysvammaisten henkilöiden...