Maailmanvaihdolle uusi hallitus ja strategia

Maailmanvaihdon syyskokouksessa 26.10.2021 pidettiin hallituksen vaali ja hyväksyttiin uusi strategia. “Kulttuurien välisen oppimisen kautta yhdenvertaisempi maailma”, kuuluu Maailmanvaihdon uusi visio, joka hyväksyttiin osana strategiaa.

Hallitus 2022

Maailmanvaihdon hallitus vuonna 2022:

  • Varsinaiset jäsenet: Alma Smolander toimii hallituksen puheenjohtajana. Muut varsinaiset jäsenet ovat Lea Absetz, Sasu Katajamäki, Hannele Kivelä, Roosa Kontiokari, Anna Mäkinen, Siiri Sandberg ja Elina Villberg.
  • Hallituksen varajäseniä ovat Mia-Elina Aintila, Hanna Sainio ja Henna Sarkkkinen.

”Olen ollut mukana Maailmanvaihdon toiminnassa useamman vuoden ja oppinut monenlaisia asioita. Odotan innolla ensi vuotta ja sitä, että pääsen näkemään järjestön toimintaa uudesta näkökulmasta”, kommentoi Alma Smolander (kuvassa) tulevaa vapaaehtoispestiään hallituksen puheenjohtajana.

Uusia kasvoja Maailmanvaihdon hallitustoiminnassa ovat Hannele Kivelä, Hanna Sainio ja Henna Sarkkinen.

Uusi visio ja strategia

“Kulttuurien välisen oppimisen kautta yhdenvertaisempi maailma”, näin kuuuu Maailmanvaihdon uusi visio, joka hyväksyttiin syyskokouksessamme osana Maailmanvaihdon strategiaa vuosille 2022–2027.

Toiminta-ajatuksenamme on tulevinakin vuosina järjestää kulttuurien välisiä oppimiskokemuksia nuorille aikuisille sekä edistää heidän sosiaalista kasvuaan ja henkilökohtaista kehitystään. Haluamme edistää kulttuurien välistä ymmärrystä, yhdenvertaisuutta ja rauhaa maailmassa.

Uudella strategiakaudella (2022–2027) Maailmanvaihto aikoo etenkin edistää toimintansa inklusiivisuutta ja pohtia keinoja tehdä nykyistä helpommaksi tulla mukaan Maailmanvaihdon toimintaan ja vapaaehtoisohjelmiin monenlaisista taustoista ja elämäntilanteista. Lisäksi Maailmanvaihdossa jatketaan edellisten vuosien rasisminvastaisen hankkeen Standing Together Against Racism in Europe (STAR E) teemojen ja antirasistisuusosaamisen vahvistamista.

Sitoutuneet ja motivoituneet vapaaehtoiset ovat yksi järjestön tärkeimmistä voimavaroista, minkä vuoksi aktiivitoiminnan kehittämiseen tullaan panostamaan seuraavan strategiakauden ajan. Uusien aktiivien rekrytoiminen, hallituksen itseohjautuvuuden ja ryhmäyttämisen kehittäminen sekä vapaaehtoisten osaamisen esille tuominen ovat tärkeimmät keinot, joilla varmistetaan että Maailmanvaihto on jatkossakin elinvoimainen ja puoleensavetävä järjestö kaikille.

Lue lisää strategiasta (Google Docs).

Lue myös

Ensi syksynä ICYE-vapaaehtoistyöhön Costa Ricaan, Meksikoon tai Peruun – vielä ehdit hakea!

Onko haaveissasi lähteä tänä vuonna vapaaehtoistyöhön ulkomaille? Hyviä uutisia, vielä...

Toukokuussa vapaaehtoistyöhön kirjastoon puolaan – hae viim. 23.3.2024!

Gdynian kaupunginkirjasto Puolassa etsii vapaaehtoista! Tässä tilaisuus päästä kansainvälisiin vapaahtoispuuhiin...

Syyskuussa vapaaehtoistyöhön Islantiin – hae viim. 22.3.2024!

Etsitkö mahdollisuuksia osallistua Euroopan solidaarisuusjoukkoihin tänä vuonna? Islannissa kehitysvammaisten henkilöiden...