Ulkoilma-aktiviteetteja Uudessa-Seelannissa

Tässä sarjassa tutustumme ICYE-verkoston vapaaehtoistyömahdollisuuksiin eri puolilla maailmaa, tällä kertaa uusiselantilaiseen seikkailupuistoon nimeltä Living Springs. ICYE-toimintaa Uudessa-Seelannissa koordinoi The Aotearoa Cultural & Volunteer Exchange (ACVE) -järjestö.

Millaista toimintaa Living Springs’llä järjestetään?

Olemme seikkailupuisto Christchurchissa, joka järjestää ulkoilma-aktiviteetteja esimerkiksi koulujen ja kirkon ryhmille sekä yritysten virkistystoiminnaksi.

Millaisia tehtäviä vapaaehtoisilla on?

Meillä on kerrallaan 5-6 vapaaehtoista. He ovat mukana monenlaisissa tehtävissä, kuten keittiö- ja ylläpitotöissä sekä aktiviteettien ohjaamisessa, ryhmänjohtamisessa ja ulkotöissä.

Mitä yhteistyö on työyhteisöllenne?

Ympäri maailmaa tulevat vapaaehtoiset ovat olleet iso osa Living Springs’iä yli kymmenen vuoden ajan. Koemme, että he ovat ikään kuin osa perhettä. Lisäksi vuorovaikutus eri kulttuurien kanssa tarjoaa vierailijoillemme paljon syvemmän ja antoisamman kokemuksen.

Mitä kansainvälisten vapaaehtoisten vastaanottaminen vaatii
työyhteisöltänne?

Pyrimme aina olemaan avoimia ja kärsivällisiä uusien kulttuurien kanssa. Meillä on paljon kokemusta erilaisten ihmisten mukaan ottamisesta työyhteisöömme. Tavoitteenamme on, että kaikki tuntisivat olevansa kuin osa yhteistä perhettä.

Mitä vapaaehtoiset voivat oppia vapaaehtoistyössä Living Springs’ssä?

Paljon kaikenlaista! Erityisesti työelämätaidot ja eläminen erilaisten ihmisten kanssa tulevat tutuksi. Lisäksi vapaaehtoiset oppivat muun muassa uusiseelantilaisesta kulttuurista sekä työskentelemään ahkerasti ja tietysti pitämään hauskaa.

Terveisiä kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille.

Rakastamme eri kulttuurien kanssa työskentelyä ja toivotamme sinut tervetulleiksi liittymään osaksi joukkoamme! Aina kannattaa pyrkiä oppimaan toisista ja jakamaan kulttuurien välisiä kokemuksia.

Teksti: Kaisa Rahko
Kuva: ACVE

Tiesitkö tämän Uudesta-Seelannista?

  • Englannin ja maorin kielen lisäksi myös viittomakieli on maan virallinen kieli.
  • Uuden-Seelannin ilmasto vaihtelee kylmästä ja märästä subtrooppiseen, ja maata pituussuunnassa halkova Etelä-Alppien vuorijono tuo oman erityispiirteensä maan ilmastoon.
  • Hyvinvointivaltiojärjestelmää alettiin kehittää maassa 1900-luvun alussa – Uusi-Seelanti oli yksi ensimmäisistä hyvinvointivaltioista maailmassa.

Lähde: Suomen YK-liitto

Lukuvinkki: Opinnäytetyössä paikallisten kokemuksia vapaaehtoistyöstä

Kansainvälisen vapaaehtoistyön tutkimus on keskittynyt usein vapaaehtoistyöntekijään, harvemmin paikallisten kokemuksiin vapaaehtoistyöstä. Näin kertoo pro gradu -tutkielmassaan (2017) Karoliina Saarinen. Omassa Latinalaisen Amerikan tutkimuksen (Helsingin yliopisto) opinnäytetyössään Karoliina tarkastelee paikallisten kokemuksia kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä Boliviassa. Tutustu tutkielmaan Helda-palvelussa (Helsingin yliopisto).

 

Juttu on ilmestynyt MaailmanVaihtoa 2/2019 -lehdessä.

Lue myös

Volunteering around the world: Unique experiences and connections in Costa Rica

What kind of organisations welcome volunteers on different sides of...

Volunteering around the world: Interview with Vietnam Friendship Village

  What kind of organisations welcome ICYE volunteers on different...

MaailmanVaihtoa 2/2023: kansainvälisen vapaaehtoistyön dekolonisaatio

Lue lehden pdf-versio Tässä lehdessä 4 Pääkirjoitus / Editorial 6...