Grenzenlos without Barriers – paikka vapaaehtoistyöhön Itävaltaan vammaiselle nuorelle

 

Kiinnostavatko kansainväliset kokemukset? Entä vapaaehtoistyö? Etsitkö uusia tuulia ensi vuoteen? Haluaisitko antaa panoksesi toimintaan, joka tähtää rauhan ja ymmärryksen edistämiseen? Itävaltalainen nuorisovaihtojärjestö Grenzenlos etsii 18–30-vuotiasta vammaista nuorta Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalveluun!

Huom! Haku Grenzenlos without Barriers -hankeeseen on päättynyt! Päivitämme tälle sivulle uutta tietoa, kun uusia paikkoja hankkeeseen on tarjolla.

Maailmanvaihdon yhteistyöjärjestö Grenzenlos hakee vapaaehtoista toimistiimiinsä Wieniin. Grenzenlosissa pääset tutustumaan näköalapaikalta kansainvälistä nuorisovaihtojärjestön toimintaan.

 • Vapaaehtoistyöpaikka: nuorisovaihtojärjestö Grenzenlos
 • Sijainti: Wien, Itävalta
 • Vapaaehtoisjakso: 6 kuukautta 1.5.2023 alkaen
 • Hae viimeistään: 13.11.2022

Grenzenlosissa pääset tutustumaan näköalapaikalta kansainvälistä nuorisovaihtojärjestön toimintaan. Et tarvitse aiempaa kokemusta kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä tai järjestömaailmasta – motivaatio tutustua molempiin riittää. Englannin kielen taitoasi pääset treenaamaan jaksollasi päivittäin.

Lue lisää avoimesta paikasta englanniksi (docx)

Nuorisovaihtojärjestö Grenzenlos

Grenzenlosin, joka kuuluu jäsenenä International Cultural Youth Exchange (ICYE) -federaatioon, tavoitteena on edistää rauhaa ja ymmärrystä kansaivälisten nonformaalin oppimisen ohjelmien kautta. Grenzenlosin toimistossa työskentelee yhdeksän palkkatyöntekijää, ja toimistossa vierailee vapaaehtoistyöntekijöitä ja järjestön aktiiveja ulkomailta ja Itävallasta sekä kansainvälisistä vaihdoista kiinnostuneita nuoria. Tämä tekee toimistosta eläväisen paikan.

Vapaaehtoisten tehtävistä

Koska jokainen vapaaehtoinen on ainutlaatuinen kykyjensä, liikkuvuutensa, kiinnostustensa ja tuen tarpeensa suhteen, jokainen vapaaehtoisjakso Grenzenlosissa on omanlaisensa. Vapaaehtoistehtävät räätälöidään osallistujan taitojen ja mielenkiinnon kohteiden pohjalta.

Grenzenlosin toimistotiimissä opit järjestötyöstä, kansainvälisestä nuorisovaihdosta ja vapaaehtoistyötä. Osaamistasi voidaan hyödyntää hankkeiden, ohjelmien ja aktiviteettien kehittämisessä. Työhösi lukeutuu tiedonkeruuta, selvitystötä, vierailuja organisaatioihin, kommunikaatiota toisten vapaaehtoisten kanssa sekä selvitystesi tulosten koontia tukimateriaaliksi tuleville vapaaehtoisille.

Lisäksi pääset mukaan Grenzenlosin tapahtumiin ja aktiviteetteihin. Kesällä voit esimerkiksi osallistua lyhyiden kansainvälisten hankkeiden, jotka keskittyvät vammaisten henkilöiden integraatioon, järjestämiseen sekä itse osallistua hankkeiden aktiviteetteihin.

Voit myös vierailla toisissa Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyöpaikoissa Wienissä ja osallistua niiden työhön päivänä tai parina viikossa sekä kehittää niissä jonkin pienen oman projektin. Voit myös päästä joihinkin tehtäviin sellaisiin orgasaatioihin, jotka harkitsevat vastaanottavansa luokseen vammaisia henkilöitä vapaaehtoistyöhön tulevaisuudessa pidemmäksi aikaa – voitte yhdessä tunnustella, miltä yhteistyö heidän luonaan tuntuu.

Koska Grenzenlos haluaa toivottaa vammaisia henkilöitä tervetulleiksi mukaan toimintaansa ja vaalia heidän panostaan, järjestö tarvitsee jatkuvasti tietoa ja asiantuntijuutta, jota vammaiset vapaaehtoiset voivat antaa.

Grenzenlosin toimiston esteettömyystietoja

Toimiston sisäänkäynnissä on kadulle päin kolme porrasta ja toimiston sisällä kaksi muutaman portaan portaikkoa. Grenzenlosilla on liuskoja, joiden avulla aiemmat pyörätuolia ja sähköpyörätuolia käyttävät vapaaehtoiset ovat liikkuneet toimistossa. Toimiston wc ei ole pyörätuolia käyttäville henkilöille esteetön. Aiemmin pyörätuolia käyttävät vapaaehtoiset ovat joko käyneet toimiston vessassa henkilökohtaisen avustajan avustuksella tai käyttäneet lähistön esteettömiä vessoja.

Euroopan solidaarisuusjoukot?

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelu tarkoitettu 18–30-vuotiaille ja sen rahoituksesta vastaa Euroopan unioni. Vapaaehtoistyöntekijälle kustannetaan:

 • matkat kohdemaahan (osallistujan maksettavaksi voi jäädä pieni osa matkakustannuksista)
 • lähtömaan tukijärjestön (lähettävä järjestö) tuki ja yhteydenpito
 • kohdemassa tulovalmennuskoulutus ja puolivuotisleiri
 • ylläpito kohdemaassa
 • taskuraha
 • päivittäiset työmatkat vapaaehtoistyöpaikalle
 • sairaus- ja tapaturmavakuutus sekä vastuuvakuutus
 • tukea paikallisen kielen opiskeluun

Lisäksi vammaisille osallistujille voidaan EU-tuella järjestää tukipalveluja, kuten saattaja, avustaja ja esteetön majoitus. Grenzenlos kertoo hakijalle kattavasti mahdollisista tukipalveluista ennen kuin tämä sitoutuu osallistumiseen.

Lue lisää vapaaehtoistyöstä Euroopan solidaarisuusjoukoissa yleisesti.

Haku

Hae viimeistään 13.11.2022! Tutustu Grenzenlosin sivustolta hakuohjeisiin ja lataa hakulomake (docx). Hakemuksesi tulee sisältää hakulomake sekä motivaatiokirje.

Voit mainita hakulomakkeessasi Maailmanvaihdon lähettävänä tukijärjestönäsi, tietomme ovat alla.

 • Name: Maailmanvaihto – ICYE Finland
 • OID: E10126971
 • Address: Oikokatu 3, 00170 Helsinki, Finland
 • Phone: +358 50 452 5660
 • E-mail: maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi
 • Contact person: Secretary General Anni Koskela

Jos ehdit hakea 10.11.2022 mennessä, lähetä hakemuksesi meille Maailmanvaihtoon osoitteeseen maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi, niin täydennämme hakulomakkeesi viimeisen sivun, joka on suunnattu lähettävälle organisaatiolle, ja välitämme sitten hakemuksesi Grenzenlosiin.

Jos ehdit lähettää hakemuksesi vasta ajalla 11.–13.11.2022, lähetä se suoraan Grenzenlosiin osoitteeseen application@melange.at ja kopiona Maailmanvaihtoon osoitteeseen maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi. Tässä tapauksessa jätä lomakkeen viimeinen sivu tyhjäksi. Täydennämme lomakkeesi viimeisen sivun niin pian kuin mahdollista ja toimitamme täydennyksen Grenzenlosiin.

Jos tulet valituksi haastatteluun, Grenzenlosin väki keskustelee kanssasi toiveistasi ja tuen tarpeistasi sekä kertoo, millaista tukea sinulle voitaisiin ohjelman puitteissa järjestää. Saat siis tuossa vaiheessa kattavasti lisätietoa. 🙂

Vapaaehtoisia valitessaan Grenzenlos asettaa etusijalle hakijat, joilla on toisia vähäisempiä mahdollisuuksia, joilla ei ole aiempaa kansainvälistä kokemusta ja joilla ei ole korkeakoulututkintoa.

Lisätiedot

Jos haluat ennen hakemista kysyä lisää avoimesta paikasta, ota yhteyttä Grenzenlosiin tai Maailmanvaihtoon, sähköpostiosoitteemme löydät yltä hakuohjeista. Puhelimitse tavoitat meidät Maailmanvaihdosssa numerosta 050 346 0965.

Tutustu kokemuksiin vapaaehtoisyhteistyöstä Grenzenlosissa:

PS. Vinkkaa paikasta muille, jos et itse ole kohderyhmää! 🙂

”Go for it! Jos yhtään tuntuu, että maailmalle lähteminen voisi olla se oma juttu, ei muuta kuin matkaan! Kannustan ihan jokaista lähtemään. Etenkin haluaisin kannustaa vammaisia ja erityistä tukea tarvitsevia nuoria osallistumaan – kaikki on mahdollista ja Maailmanvaihdossa asenne on kohdallaan ja kaikkien osallisuutta halutaan aidosti tukea. Vapaaehtoistyöjakso ulkomailla antaa todella paljon.” – Grenzenlosin vapaaehtoistyöntekijä Susanna Halme

Lue myös

Harjoittele kieliä Maailmanvaihdon kielikahvilassa to 25.5.

Haluaisitko harjoitella puhumista espanjaksi, suomeksi tai englanniksi rennossa ilmapiirissä? Oletko...

10.10. Infoilta: Vapaaehtoistyöhön ulkomaille

Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Haluaisitko saada lisätietoa Maailmanvaihdon vapaaehtoisohjelmista? Tule infoiltaamme!...

Kouluttaudu hakijoiden haastattelijaksi 28.10.

  Etsitkö vapaaehtoistoimintaa? Olisitko kiinnostunut osallistumaan Maailmanvaihdon kautta vapaaehtoistyöhön ulkomaille...

Asetu ehdolle! Maailmanvaihdon hallituksen uudet jäsenet valitaan 2.11.2023

  Haluaisitko mukaan luotsaamaan Maailmanvaihdon toimintaa? Asetu ehdolle Maailmanvaihdon hallitukseen!...