Grenzenlos without Barriers – paikka vapaaehtoistyöhön Itävaltaan vammaiselle nuorelle

 

Kiinnostavatko kansainväliset kokemukset? Entä vapaaehtoistyö? Etsitkö uusia tuulia ensi vuoteen? Itävaltalainen nuorisovaihtojärjestö Grenzenlos etsii 18–30-vuotiasta vammaista nuorta vapaaehtoistyöhön Euroopan solidaarisuusjoukkoihin. Tartu tilaisuuteen!

 • Vapaaehtoistyöpaikka: nuorisovaihtojärjestö Grenzenlos
 • Sijainti: Wien, Itävalta
 • Vapaaehtoisjakso: 1.5.2024 – 31.10.2024 (6 kk)
 • Hae viimeistään: 30.11.2023

Nuorisovaihtojärjestö Grenzenlos, jonka tavoitteena on edistää rauhaa ja ymmärrystä kansaivälisten nonformaalin oppimisen ohjelmien kautta, hakee vapaaehtoista toimistotiimiinsä. Grenzenlosissa pääset tutustumaan näköalapaikalta kansainvälistä nuorisovaihtojärjestön toimintaan. Osallistuaksesi et tarvitse aiempaa kokemusta kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä tai järjestömaailmasta – motivaatio tutustua molempiin riittää.

Vapaaehtoistyössä Grenzenlosissa avustat toimistotiimiä sen päivittäisissä tehtävissä. Pääset oppimaan järjestötyöstä, kansainvälisestä nuorisovaihdosta ja vapaaehtoistyötä. Voit myös mm. kerätä tietoa ja työstää materiaalia inkluusion edistämisestä. Grenzenlos haluaa kehittyä jatkuvasti inklusiivisemmaksi organisaatioksi ja hyödyntää nuorten vammaisten kokemusasiantuntijuutta tässä työssä.

Jokainen vapaaehtoisjakso Grenzenlosissa omanlaisensa – vapaaehtoistehtävät räätälöidään osallistujan taitojen ja mielenkiinnon kohteiden pohjalta.

Grenzenlosin toimiston esteettömyystietoja

Toimiston sisäänkäynnissä on kadulle päin kolme porrasta ja toimiston sisällä kaksi muutaman portaan portaikkoa. Grenzenlosilla on liuskoja, joiden avulla aiemmat pyörätuolia ja sähköpyörätuolia käyttävät vapaaehtoiset ovat liikkuneet toimistossa. Toimiston wc ei ole pyörätuolia käyttäville henkilöille esteetön. Aiemmin pyörätuolia käyttävät vapaaehtoiset ovat joko käyneet toimiston vessassa henkilökohtaisen avustajan avustuksella tai käyttäneet lähistön esteettömiä vessoja.

Euroopan solidaarisuusjoukot?

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelu tarkoitettu 18–30-vuotiaille ja sen rahoituksesta vastaa Euroopan unioni. Vapaaehtoistyöntekijälle kustannetaan:

 • matkat kohdemaahan (osallistujan maksettavaksi voi jäädä pieni osa matkakustannuksista)
 • lähtömaan tukijärjestön (lähettävä järjestö) tuki ja yhteydenpito
 • kohdemassa tulovalmennuskoulutus ja puolivuotisleiri
 • ylläpito kohdemaassa
 • taskuraha
 • päivittäiset työmatkat vapaaehtoistyöpaikalle
 • sairaus- ja tapaturmavakuutus sekä vastuuvakuutus
 • tukea paikallisen kielen opiskeluun

Lisäksi vammaisille osallistujille voidaan EU-tuella järjestää monipuolisesti tukipalveluja, kuten saattaja, avustaja ja esteetön majoitus. Grenzenlos kertoo hakijalle kattavasti mahdollisista tukipalveluista ennen kuin tämä sitoutuu osallistumiseen. Tavoitat Grenzenlosin osoitteesta application@melange.wien.

Lue lisää vapaaehtoistyöstä Euroopan solidaarisuusjoukoissa yleisesti.

Haku

Hae viimeistään 30.11.2023! Lataa ja täytä hakulomake (docx). Hakemuksesi tulee sisältää hakulomake sekä motivaatiokirje.

Voit mainita hakulomakkeessasi Maailmanvaihdon lähettävänä tukijärjestönäsi, tietomme ovat alla.

 • Name: Maailmanvaihto – ICYE Finland
 • OID: E10126971
 • Address: Oikokatu 3, 00170 Helsinki, Finland
 • Phone: +358 50 452 5660
 • E-mail: maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi
 • Contact person: Secretary General Anni Koskela

Lähetä hakemuksesi meille Maailmanvaihtoon osoitteeseen maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi, niin täydennämme hakulomakkeesi viimeisen sivun, joka on suunnattu lähettävälle organisaatiolle, ja välitämme sitten hakemuksesi Grenzenlosiin.

Jos tulet valituksi haastatteluun, Grenzenlosin väki keskustelee kanssasi toiveistasi ja tuen tarpeistasi sekä kertoo, millaista tukea sinulle voitaisiin ohjelman puitteissa järjestää. Saat siis tuossa vaiheessa kattavasti lisätietoa. 🙂

Vapaaehtoisia valitessaan Grenzenlos asettaa etusijalle hakijat, joilla on toisia nuoria vähäisemmin mahdollisuuksia saada kansainvälistä kokemusta.

Lisätiedot

Jos haluat ennen hakemista kysyä lisää avoimesta paikasta, meilaa Grenzenlosille (application@melange.wien) tai Maailmanvaihdolle (maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi). Puhelimitse tavoitat meidät Maailmanvaihdosssa numerosta 050 346 0965.

Tutustu kokemuksiin vapaaehtoisyhteistyöstä Grenzenlosissa:

Katso myös:

PS. Vinkkaa paikasta muille, jos et itse ole kohderyhmää! 🙂

”Go for it! Jos yhtään tuntuu, että maailmalle lähteminen voisi olla se oma juttu, ei muuta kuin matkaan! Kannustan ihan jokaista lähtemään. Etenkin haluaisin kannustaa vammaisia ja erityistä tukea tarvitsevia nuoria osallistumaan – kaikki on mahdollista ja Maailmanvaihdossa asenne on kohdallaan ja kaikkien osallisuutta halutaan aidosti tukea. Vapaaehtoistyöjakso ulkomailla antaa todella paljon.” – Grenzenlosin vapaaehtoistyöntekijä Susanna Halme

Lue myös

Harjoittele kieliä Maailmanvaihdon kielikahvilassa

  Haluaisitko harjoitella puhumista espanjaksi tai suomeksi rennossa ilmapiirissä? Oletko...

Syksyllä Euroopan solidaarisuusjoukkoihin Itävaltaan! Hae viim. 16.6.2024

Itävaltaan! Vapaaehtoisia etsii yhdeksän organisaatiota. Jaksot kestävät jaksot alkavat syys–lokakuussa...

Tule mukaan tulovalmennusleirin tiimiin 22.–28.8.2024

Etsitkö vapaaehtoistoimintaa kesään? Oletko innostunut leirielämästä sekä ryhmätoiminnan ohjaamisesta tai...

Elokuussa Euroopan solidaaarisuusjoukkoihin Islantiin – hae viimeistään 20.5.!

Tänä vuonna vapaaehtoistyöhön Islantiin? Vapaaehtoista hakee Samtökin ‘78, joka työskentelee...