4.4. etätapaaminen: Yhdessä kohti yhdenvertaisempaa vapaaehtoistyötä

  • Ma 4.4.2022 klo 14.30–16.00 EET (13.30–15.00 CET)
  • Zoomissa (lähetämme linkin ilmoittautuneille)

Euroopan solidaarisuusjoukot tarjoaa inspiroivia mahdollisuuksia nuorille, mutta miten voisimme edistää niiden saavutettavuutta ja esteettömyyttä kaikenlaisille nuorille – mukaan lukien ne, jotka tarvitsevat enemmän tukea? Millaista tietämystä, käytäntöjä ja yhteistyötä tarvitsisimme tullaksemme inklusiivisemmiksi?

Lämpimästi tervetuloa tarkastelemaan kysymyksiä yhdessä Maailmanvaihdon etätapaamiseen. Pääset keskustelemaan haasteista ja hyvistä käytännöistä sekä ideoimaan yhteistyömahdollisuuksia.

Tapahtuma on suunnattu organisaatioille, jotka lähettävät tai vastaanottavat Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisia tai koordinoivat vapaaehtoishankkeita, mutta se on avoin kaikille jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään inkluusion edistämiseksi.

Maailmanvaihdon Euroopan solidaarisuusjoukkojen harjoittelija Roos Freije tarkasteli taannoin inklusiivisuutta Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyössä. Tapaamisessa hän jakaa tarkastelunsa tulokset ja hyviä käytäntöjä.

Lisäksi, Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyöntekijä Susanna Halme jakaa kokemusasiantuntijuuttaan inkluusion edistämisestä kansainvälisessä vapaaehtoistyössä. Susanna osallistui Maailmanvaihdon kautta Itävallassa nuorisovaihtojärjestö Grenzenlosin Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankkeeseen nimeltä “Grenzenlos without Barriers”.

Maailmanvaihto ry – ICYE toimii lähettävänä ja vastaanottavana tukijärjestönä Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisille, minkä ohella koordinoimme Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyöhankkeita Suomessa.
Tapahtuma pidetään englanniksi.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu lähettämällä viesti osoitteeseen tiedottaja@maailmanvaihto.fi. Lähetämme sinulle linkin tapaamiseen.

Saavutettavuus ja turvallisemman tilan rakentaminen

Zoomin saavutettavuustiedot löytyvät osoitteesta https://zoom.us/accessibility. Voimme lähettää tapaamisen esitysdiat osallistujille etukäteen. Jos sinulla on kysyttävää tai toiveita tapaamisen saavutettavuuteen liittyen, otathan meihin yhteyttä tiedottaja@maailmanvaihto.fi.

Haluamme rakentaa Maailmanvaihdon kaikessa toiminnassa ilmapiiriä, jossa kukin osallistuja voi tuntea itsensä tervetulleeksi omana itsenään. Tämän tukemiseksi noudatamme tapaamisessa Maailmanvaihdon turvallisemman tilan periaatteita.

Lue myös

Harjoittele kieliä Maailmanvaihdon kielikahvilassa

  Haluaisitko harjoitella puhumista espanjaksi tai suomeksi rennossa ilmapiirissä? Oletko...

Kumppanuus kukoistaa Kotkassa: palvelutalo Koskenrinteen ICYE-yhteistyölle tunnustusta

Kotka. Täällä palvelutaloyhdistys Koskenrinne ry (https://koskenrinne.fi) ryhtyi kuusi vuotta sitten...

Kamu-toiminta: Ystävyyttä, apua ja läsnäoloa

Oman vapaaehtoistyöjaksonsa jälkeen Marco Koivumäki on toiminut Maailmanvaihdon Kamuna. Kamuna...

Syyskuussa Sunnahofiin Itävaltaan – hae viim. 28.4.!

Kiinnostaako puutarhanhoito, maanviljely tai puutyö? Haluaisitko työskennellä näissä tehtävissä yhdessä...