Aitiopaikalla leirikeittiössä

Vapaaehtoistehtäviin Maailmanvaihdon valmennusleirille? Essi Laine kertoo kokemuksistaan leirikeittiössä.

Hei Essi! Mikä motivoi sinut mukaan vapaaehtoiseksi leirikeittiöön?

Ruoka kulttuurisena ja sosiaalisena ihmisten yhdistäjänä ja jakajana on kiehtonut minua jo pitkään. Lisäksi rakastan valmistaa ruokaa. Mikä olisikaan parempi paikka työskennellä itseä valtavasti kiinnostavan ja innostavan asian parissa kuin kansainvälisen leirin keittiötiimi!

Sain tietää mahdollisuudesta ulkomaalaisten vapaaehtoistyöntekijöiden tulovalmennusleirillä, jolle osallistuin tukihenkilön roolissa. Halusin osallistua Maailmanvaihdon toimintaan muullakin tavoin ja keittiötiimiläisyys oli täydellinen mahdollisuus tähän!

”Ruoka kulttuurisena ja sosiaalisena ihmisten yhdistäjänä ja jakajana on kiehtonut minua jo pitkään.”

Mitä kuuluu tyypilliseen päivään leirikeittiössä?

Päivä etenee tasaisesti ja rennosti. Kun tiimin yhteistyö ja keskinäinen kommunikointi sujuu saumattomasti, pysyy tunnelma rentona ja myönteisenä ja ruoka valmistuu kuin huomaamatta!

Mikä työskentelyssä on antoisinta? Entä haasteellisinta?

Antoisinta minulle on ollut päästä aitiopaikalle keskustelemaan ruokakulttuurien yhtäläisyyksistä ja eroista ympäri maailmaa tulleiden ihmisten kanssa. Aiemmin olen tarkastellut aihepiiriä mm. gradussani, joka käsitteli maahanmuuttajien ruoan kuluttamista.

On ollut myös mahtavaa oppia uusia reseptejä, ruoan valmistustekniikoita sekä luovia tapoja soveltaa ruokaohjeita, kun kaikkia tarvittavia aineita ei löydy. Vaikka näen soveltamisen ensisijaisesti antoisana kokemuksena, on se ollut myös keittiö- työskentelyssä haasteellisinta.

Terveisesi leirikeittiötiimiin tulemista harkitseville?

Luottamus itseen on avaintekijä. Kun on valmis oppimaan uutta ja rohkea heittäytymään muuttuviin tilanteisiin, selviää keittiössä erinomaisesti. Keittiötiimiläisyys on valtavan mukavaa! Sen lisäksi, että on mahdollisuus oppia uusia tapoja valmistaa ruokaa, saa uusia kavereita.

 

Haastattelu on ilmestynyt MaailmanVaihtoa 4/2015 -lehdessä.

Tule sinäkin mukaan Maailmanvaihdon leirin tiimiin! Tutustu osallistumismahdollisuuksiin ja ota yhteyttä!

Lue myös

Kulttuuria, urheilua ja musiikkia vapaaehtoistyössä lasten parissa Ranskassa

Helmi Taipale lähti Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyöhön Ranskaan välivuotta viettämään. 1....

Haku alkoi! Elo–syyskuussa 2023 ICYE-vapaaehtoistyöhön

Nyt voit hakea elo–syyskuussa 2023 alkavaan ICYE-vapaaehtoistyöhön! Lokakuun loppuun saakka...

Etäinfoilta vapaaehtoistyöstä ulkomailla to 13.10.

Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Haluaisitko saada lisätietoa Maailmanvaihdon vapaaehtoisohjelmista? Tule infoiltaamme!...