Ensi vuoden alussa ICYE-vapaaehtoistyöhön Boliviaan tai Costa Ricaan – hae nyt!

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä ulkomailla? Haluaisitko lähteä matkaan ensi vuoden alussa? International Cultural Youth Exchange (ICYE) -vapaaehtoisohjelmassa etsitään vapaaehtoisia Boliviaan ja Costa Ricaan!

International Cultural Youth Exchange on vapaaehtoisohjelma, jossa rakennetaan kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta. Vapaaehtoistyötä tehdään yleishyödyllisessä organisaatiossa puoli vuotta tai vuosi.

Boliviassa ICYE-vapaaehtoisia vastaanottavat esimerkiksi lapsia taidetyöskentelyn kautta tukeva järjestö, vammaisten lasten ja nuorten tukikeskus sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen aseman parantamiseksi työskentelevään järjestö. Katso Bolivian vapaaehtoistyöpaikat hakukoneessa (icye.org).

Costa Ricassa vapaaehtoiset työskentelevät mm. erityiskoulussa, lastensairaalassa, vanhainkodeissa, Costa Rican ICYE-järjestössä sekä merikilpikonnien suojelun parissa. Katso Costa Rican vapaaehtoistyöpaikat hakukoneessa (icye.org)

Osallistujilta odotetaan kiinnostusta eri kulttuureja kohtaan, motivoituneisuutta vapaaehtoistyöhön sekä englannin kielen taitoa. Boliviassa vapaaehtoisjaksot ovat 18–35-vuotiaille tarkoitettuja, Costa Ricassa yläikäraja puolestaan on joustava.

Vapaaehtoisia valmentaa Suomessa Maailmanvaihto, joka edustaa maassa kansainvälistä ICYE-verkostoa. Kohdemaassa heitä tukee ja kouluttaa paikallinen ICYE-järjestö – Boliviassa ICYE Bolivia ja Costa Ricassa ACI (Asociacion Cultural de Intercambio).

Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla osallistujat saavat valmennuksen, koulutuksen ja tuen ohella mm. majoituksen, päivittäiset ateriat, vakuutuksen ja taskurahan. Lista ohjelmamaksun sisällöstä löytyy ICYE-ohjelman yleisten tietojen sivulta. Osallistumismaksu on Costa Ricaan ja Meksikoon 3 950 € / 6 kk ja 4 950 € / 12 kk. Lisäksi lähtijän maksettavaksi tulevat matkat kohdemaahan sekä viisumikulut. Jos koronavirustilanteesta aiheutuu lisäkuluja, kuten karanteenikuluja kohdemaahan saapumisen yhteydessä, nämä tulevat osallistujan maksettavaksi.

Kotisivuiltamme voit tutustua niin aiempien vapaaehtoisten kokemuksiin Boliviasta kuin aiempien vapaaehtoisten kokemuksiin Costa Ricasta.

Haku: Täytä ja toimita Maailmanvaihtoon hakulomake, jonka löydät hakuohjeiden lopusta. Haastattelemme hakijat. Viimeinen päivä hakea on 1.10.2021. Hakuohjeiden sivulta löytyvät myös peruutusehdot koronavirustilanteessa.

Kysyttävää? Otathan yhteyttä! Tavoitat meidät sähköpostitse osoitteesta maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi ja puhelimitse numerosta 050 452 5660.

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, joka lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön ulkomaille 6–12 kuukaudeksi ja vastaanottaa vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi.