Hae viimeistään 1.10.: Ensi vuoden alussa ICYE-vapaaehtoistyöhön Boliviaan tai Costa Ricaan

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä ulkomailla? Haluaisitko lähteä matkaan ensi vuoden alussa? International Cultural Youth Exchange (ICYE) -vapaaehtoisohjelmassa on avoinna paikkoja Boliviaan ja Costa Ricaan!

International Cultural Youth Exchange on vapaaehtoisohjelma, jossa rakennetaan kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta. Vapaaehtoistyötä tehdään yleishyödyllisessä organisaatiossa puoli vuotta tai vuosi. Niin Boliviasta kuin Costa Ricasta löytyy monia mielenkiintoisia vapaaehtoismahdollisuuksia:

Boliviassa ICYE-vapaaehtoisia vastaanottavat esimerkiksi ihmisoikeusjärjestöt, lapsia taidetyöskentelyn kautta tukeva järjestö sekä vammaisten lasten ja nuorten tukikeskus. Katso Bolivian vapaaehtoistyöpaikat hakukoneessa (icye.org). Esimerkkeinä:

  • Fundación Igualdad LGBT työskentelee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisikeuksien edistämiseksi. >> Lue lisää (icye.org)
  • IDA on muun toimintansa ohella julkinen oppilaitos nuorille, joilla on aisti- tai kuulovamma. >> Lue lisää (icye.org)

Costa Ricassa vapaaehtoiset työskentelevät mm. erityiskoulussa, lastensairaalassa, vanhainkodeissa, Costa Rican ICYE-järjestössä sekä merikilpikonnien suojelun parissa. Katso Costa Rican vapaaehtoistyöpaikat hakukoneessa (icye.org) Esimerkkeinä:

  • ASCATE  tarjoaa palveluja Cartagon ikäihmisille tavoitteenaan parantaa ja ylläpitää heidän elämänlaatuaan.  >> Lue lisää (icye.org)
  • Refugio de la Vida Silvestre La Marta. La Marta National Wildlife Refuge on koti useiden uhanalaisten lajien edustajille, kuten tapiireille, muurahaiskarhuille ja jaguaareille. >> Lue lisää (icye.org)

Vapaaehtoisia valmentaa Suomessa Maailmanvaihto, joka edustaa maassa kansainvälistä ICYE-verkostoa. Kohdemaassa heitä tukee ja kouluttaa paikallinen ICYE-järjestö: Boliviassa ICYE Bolivia ja Costa Ricassa ACI (Asociacion Cultural de Intercambio). Valmennuksissa käsitellään mm. vapaaehtoisen roolia, oikeuksia ja velvollisuuksia; uuteen kulttuuriympäristöön sopeutumista sekä terveys- ja turvallisuusasioita.

Tutustu myös muihin ohjelmatietoihin sekä vapaaehtoisten kokemuksiin Boliviasta ja Costa Ricasta.

Osallistujilta odotetaan kiinnostusta eri kulttuureja kohtaan, motivoituneisuutta vapaaehtoistyöhön sekä englannin kielen taitoa. Boliviassa vapaaehtoisjaksot ovat 18–35-vuotiaille tarkoitettuja, Costa Ricassa yläikäraja puolestaan on joustava.

Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla osallistujat saavat valmennuksen, koulutuksen ja tuen ohella mm. majoituksen, päivittäiset ateriat, vakuutuksen ja taskurahan. Lista ohjelmamaksun sisällöstä löytyy ICYE-ohjelman yleisten tietojen sivulta. Osallistumismaksu on Boliviaan ja Costa Ricaan 3 950 € / 6 kk ja 4 950 € / 12 kk. Lisäksi lähtijän maksettavaksi tulevat matkat kohdemaahan sekä viisumikulut. Jos koronavirustilanteesta aiheutuu lisäkuluja, kuten karanteenikuluja kohdemaahan saapumisen yhteydessä, nämä tulevat osallistujan maksettavaksi. Maailmanvaihto myöntää enintään 500 euron suuruisia stipendejä vapaaehtoisohjelmaan osallistuville taloudellisin perustein.

Haku

Lataa, täytä ja toimita Maailmanvaihtoon hakulomake, jonka löydät hakuohjeiden lopusta. Haastattelemme hakijat. Viimeinen päivä hakea on 1.10.2021. Hakuohjeiden sivulta löytyvät myös peruutusehdot koronavirustilanteessa.

Kysyttävää? Otathan yhteyttä! Tavoitat meidät sähköpostitse osoitteesta maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi ja puhelimitse numerosta 050 452 5660.

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, joka lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön ulkomaille 6–12 kuukaudeksi ja vastaanottaa vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi.

 

Lue myös muut Maailmanvaihdon uutiset

Lue myös

Harjoittele kieliä Maailmanvaihdon kielikahvilassa

  Haluaisitko harjoitella puhumista espanjaksi tai suomeksi rennossa ilmapiirissä? Oletko...

Syyskuussa Tanskaan Euroopan solidaarisuusjoukkoihin erityisopppilaitokseen – hae viim. 2.7.!

18–30-vuotias, kiinnostaako vapaaehtoistyö Euroopan solidaarisuusjoukoissa? Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä...

Maailmanvaihdon toimisto suljettu juhannusaattona 21.6.

Maailmanvaihdon toimisto on suljettu perjantaina 21.6.2024. Toivotamme kaikille aurinkoista juhannusviikonloppua!

Elokuussa Kotkan Englanninkieliseen leikkikouluun vapaaehtoinen Japanista – haussa isäntäperhe

Haluaisitko avartaa maailmankuvaasi ja harjoittaa kielitaitoasi tukea vapaaehtoisyhteistyötä kulttuurien välisen...