Ke 6.10. etäinfo: Opi kansainvälisessä vapaaehtoistyössä ympäristönsuojelusta

  • Keskiviikkona 6.10.2021 klo 18–19.30
  • Zoomissa (linkki lähetetään ilmoittautuneille)

Kiinnostaako 6–12 kuukautta vapaaehtoistyötä ulkomailla? Haluaisitko työskennellä vapaaehtoisena luonnon- tai ympäristönsuojelun parissa? Tule nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihdon etäinfoon tutustumaan alan vapaaehtoistyömahdollisuuksiin Euroopan solidaarisuusjoukoissa ja International Cultural Youth Exchange (ICYE) -ohjelmassa!

Vapaaehtoistyötä tehdään, kun koronavirustilanne sallii, Euroopan solidaarisuusjoukoissa Euroopassa ja ICYE-ohjelmassa Euroopan ulkopuolella. Euroopan solidaarisuusjoukot on tarkoitettu 18–30-vuotiaille, ja myös ICYE-ohjelma on suunnattu nuorille aikuisille.

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi voi suunnata esimerkiksi ympäristökasvatusjärjestöön Tanskaan. ICYE-vapaaehtoistyöhön puolestaan voi lähteä mm. merikilpikonnien suojelutyöhön Costa Ricaan. Maailmanvaihto valmentaa kaikki lähtijät ja tukee heitä läpi vapaaehtoiskokemuksen. Euroopan solidaarisuusjoukot on EU-tuettu vaihtoehto lähteä vapaaehtoistyöhön ulkomaille, ICYE-ohjelmaan puolestaan on ohjelmamaksu.

Vapaaehtoisjaksoillaan osallistujat pääsevät oppimaan roppakaupalla – niin vapaaehtoistyöpaikan toiminnasta, paikallisesta kulttuurista ja ympäröivästä yhteiskunnasta kuin itsestään. Etäinfossa vapaaehtoistyöntekijät jakavat oppimiskokemuksiaan. Lisäksi etäinfossa tutustutaan Euroopan solidaarisuusjoukkojen ja ICYE-ohjelmakäytäntöihin, kuten hakuun, sekä Maailmanvaihdon tukeen vapaaehtoistyössä oppimiselle.

Etäinfo on kaikille avoin ja se pidetään ainakin pääosin suomeksi. Zoomin saavutettavuustiedot löytyvät osoitteesta https://zoom.us/accessibility. Haluamme rakentaa kaikessa Maailmanvaihdon toiminnassa ilmapiiriä, jossa jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi omana itsenään. Tämän tukemiseksi tilaisuudessa noudatetaan Maailmanvaihdon turvallisemman tilan periaatteita.

Ilmoittaudu etäinfoon lähettämällä viesti osoitteeseen tiedottaja@maailmanvaihto.fi, josta voit myös kysyä lisätietoja. Vastaanotettuamme ilmoittautumisesi lähetämme sinulle linkin Zoom-tapaamiseen.
Lämpimästi tervetuloa!

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, joka lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön ulkomaille 6–12 kuukaudeksi ja vastaanottaa vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Lue myös

Harjoittele kieliä Maailmanvaihdon kielikahvilassa ti 31.1.

Haluaisitko harjoitella puhumista espanjaksi, suomeksi tai englanniksi rennossa ilmapiirissä? Oletko...

Ensi syksynä ICYE-vapaaehtoistyöhön – hae viim. 31.1.2023!

Kiinnostaako kansainvälinen vapaaehtoistyö? Haluaisitko lähteä vapaaehtoistyöhön puoleksi vuodeksi tai vuodeksi?...

19.1. etäinfo: Vapaaehtoistyöhön ulkomaille

Torstaina 19.1.2023 klo 18–19.30 Zoomissa, linkin saat ilmoittautumalla Etsitkö mahdollisuuksia viettää...

Vuodeksi Slovakiaan – hae viim. 31.1.2023!

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Euroopan solidaarisuusjoukoissa? Pidätkö lasten parissa toimimisesta? Hae vuodeksi...