Ke 6.10. etäinfo: Opi kansainvälisessä vapaaehtoistyössä ympäristönsuojelusta

  • Keskiviikkona 6.10.2021 klo 18–19.30
  • Zoomissa (linkki lähetetään ilmoittautuneille)

Kiinnostaako 6–12 kuukautta vapaaehtoistyötä ulkomailla? Haluaisitko työskennellä vapaaehtoisena luonnon- tai ympäristönsuojelun parissa? Tule nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihdon etäinfoon tutustumaan alan vapaaehtoistyömahdollisuuksiin Euroopan solidaarisuusjoukoissa ja International Cultural Youth Exchange (ICYE) -ohjelmassa!

Vapaaehtoistyötä tehdään, kun koronavirustilanne sallii, Euroopan solidaarisuusjoukoissa Euroopassa ja ICYE-ohjelmassa Euroopan ulkopuolella. Euroopan solidaarisuusjoukot on tarkoitettu 18–30-vuotiaille, ja myös ICYE-ohjelma on suunnattu nuorille aikuisille.

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi voi suunnata esimerkiksi ympäristökasvatusjärjestöön Tanskaan. ICYE-vapaaehtoistyöhön puolestaan voi lähteä mm. merikilpikonnien suojelutyöhön Costa Ricaan. Maailmanvaihto valmentaa kaikki lähtijät ja tukee heitä läpi vapaaehtoiskokemuksen. Euroopan solidaarisuusjoukot on EU-tuettu vaihtoehto lähteä vapaaehtoistyöhön ulkomaille, ICYE-ohjelmaan puolestaan on ohjelmamaksu.

Vapaaehtoisjaksoillaan osallistujat pääsevät oppimaan roppakaupalla – niin vapaaehtoistyöpaikan toiminnasta, paikallisesta kulttuurista ja ympäröivästä yhteiskunnasta kuin itsestään. Etäinfossa vapaaehtoistyöntekijät jakavat oppimiskokemuksiaan. Lisäksi etäinfossa tutustutaan Euroopan solidaarisuusjoukkojen ja ICYE-ohjelmakäytäntöihin, kuten hakuun, sekä Maailmanvaihdon tukeen vapaaehtoistyössä oppimiselle.

Etäinfo on kaikille avoin ja se pidetään ainakin pääosin suomeksi. Zoomin saavutettavuustiedot löytyvät osoitteesta https://zoom.us/accessibility. Haluamme rakentaa kaikessa Maailmanvaihdon toiminnassa ilmapiiriä, jossa jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi omana itsenään. Tämän tukemiseksi tilaisuudessa noudatetaan Maailmanvaihdon turvallisemman tilan periaatteita.

Ilmoittaudu etäinfoon lähettämällä viesti osoitteeseen tiedottaja@maailmanvaihto.fi, josta voit myös kysyä lisätietoja. Vastaanotettuamme ilmoittautumisesi lähetämme sinulle linkin Zoom-tapaamiseen.
Lämpimästi tervetuloa!

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, joka lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön ulkomaille 6–12 kuukaudeksi ja vastaanottaa vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Lue myös

Harjoittele kieliä Maailmanvaihdon kielikahvilassa to 25.5.

Haluaisitko harjoitella puhumista espanjaksi, suomeksi tai englanniksi rennossa ilmapiirissä? Oletko...

Maailmanvaihdon syyskokous 2.11.2023

  Maailmanvaihdon jäsenet ja toimintamme osallistujat, lämpimästi tervetuloa syyskokoukseen päättämään,...

17.10. Etäinfoilta: Vapaaehtoistyöhön ulkomaille

  Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Haluaisitko saada lisätietoa Maailmanvaihdon vapaaehtoisohjelmista? Tule...

Etäkouluttaudu Maailmanvaihdon kouluvierailijaksi to 21.9.

  Hei Maailmanvaihdon vapaaehtoistyöntekijä, tule mukaan Maailmanvaihdon kouluvierailutoimintaan! Ensiaskel on...