13.3. etäinfo: Vapaaehtoistyöpaikaksi nuorille ulkomailta

Haluaisitteko saada työyhteisöönne vahvistusta ja nuorten näkökulmia maailmalta? Olisiko teillä kansainvälisille vapaaehtoisille mielekästä tekemistä, joka tarjoaisi oppimismahdollisuuksia?

Tule Maailmanvaihdon etäinfoon tutustumaan mahdollisuuksiin ryhtyä vapaaehtoistyöpaikaksi nuorille ulkomailta!

  • Keskiviikkona 13.3.2024 klo 14–15.30
  • Zoomissa, linkin saat ilmoittautumalla Zoomin lomakkeen kautta

Yleishyödylliset organisaatiot ympäri Suomea voivat vastaanottaa Maailmanvaihdon kautta vapaaehtoisia 6–12 kuukaudeksi. Vapaaehtoistyössä nuoret saavat tilaisuuden antaa panoksensa paikallisen yhteisön hyväksi, syventyä arkielämään Suomessa ja kehittää osaamistaan. Tavoitteena on positiivinen yhteinen oppimiskokemus, jossa maailmankuvat avartuvat puolin ja toisin ja uusista kasvoista tulee ystäviä.

Esimerkiksi kansanopistoissa vapaaehtoiset voivat tukea opiskelijoita kursseilla ja järjestää heille vapaa-ajan toimintaa, auttaa opistoa arkiaskareissa, kuten puutarha-, keittiö- ja huoltotöissä, sekä tehdä yhteistyötä lähiyhteisön kanssa. Maailmanvaihto koordinoi vapaaehtoisjaksoja perehdyttäen ja tukien niin vapaaehtoisia kuin vapaaehtoistyöpaikkoja.

Etsimme yhteistyötahoiksi erityisesti sellaisia organisaatioita, jotka voivat tarjota vapaaehtoiselle asumisen ja ateriat. Muussa tapauksessa suunnittelemme yhdessä majoituksen esim. isäntäperheessä.

Vapaaehtoiset saapuvat Suomeen pääasiassa kahden ohjelman kautta:

  • International Cultural Youth Exchange -ohjelmassa vapaaehtoiset saapuvat Euroopan ulkopuolisista maista. He maksavat ohjelmamaksun, jolla heille katetaan vakuutus, valmennus vapaaehtoistyöhön Suomessa, suomen kielen opetus sekä muita kuluja. Vapaaehtoistyöpaikka maksaa nuorelle taskurahan.
  • Euroopan solidaarisuusjoukot on EU:n rahoittama ohjelma, jossa nuoret voivat saapua vapaaehtoistyöhön Suomeen EU-maista ja EU:n naapurimaista. EU:n hanketuki kattaa mm. vapaaehtoisen matkakulut Suomeen ja takaisin, vakuutuksen, työmatkakulut, etäalustan kielenoppimiseen ja kuukausittaisen taskurahan.

Etäinfossa saat tietoa käytännön järjestelyistä ja Maailmanvaihdon tuesta vapaaehtoisille ja organisaatioille. Kuulet myös vapaaehtoistyöpaikkojen ja nuorten vapaaehtoisten kokemuksia. Etäinfo pidetään pääosin suomeksi ja osin englanniksi.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu etäinfoon Zoomin ilmoittautumislomakkeen kautta. Saat automaattisesti linkin tapaamiseen. Lähetämme ilmoittautuneille muistutuksen tilaisuudesta sekä jälkikäteen palautelomakkeen ja etäinfon materiaalia.

Turvallisempi tila ja saavutettavuus

Haluamme rakentaa kaikessa Maailmanvaihdon toiminnassa ilmapiiriä, jossa jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi omana itsenään. Tämän tukemiseksi etäinfossa noudatamme Maailmanvaihdon turvallisemman tilan periaatteita. Zoomin saavutettavuustiedot löytyvät osoitteesta https://zoom.us/accessibility. Jos sinulla on kysyttävää tai toiveita saavutettavuuteen liittyen, otathan meihin yhteyttä: tiedottaja@maailmanvaihto.fi.

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu nuorisovaihtojärjestö. Meillä on reittejä vapaaehtoistyöhön 6–12 kuukaudeksi Suomesta maailmalle ja ulkomailta Suomeen. Kulttuurien välisen oppimisen kautta yhdenvertaisempi maailma, kuuluu visiomme. Järjestömme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Lue myös

Ensi syksynä ICYE-vapaaehtoistyöhön Costa Ricaan, Meksikoon tai Peruun – vielä ehdit hakea!

Onko haaveissasi lähteä tänä vuonna vapaaehtoistyöhön ulkomaille? Hyviä uutisia, vielä...

Toukokuussa vapaaehtoistyöhön kirjastoon puolaan – hae viim. 23.3.2024!

Gdynian kaupunginkirjasto Puolassa etsii vapaaehtoista! Tässä tilaisuus päästä kansainvälisiin vapaahtoispuuhiin...

Syyskuussa vapaaehtoistyöhön Islantiin – hae viim. 22.3.2024!

Etsitkö mahdollisuuksia osallistua Euroopan solidaarisuusjoukkoihin tänä vuonna? Islannissa kehitysvammaisten henkilöiden...