Hae Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyöhön Vanhamäelle!

Oletko 18–30-vuotias? Haluaisitko kehittää osaamistasi ja kielitaitoasi sekä oppia luonnonmukaisesta viljelystä kansainvälisessä porukassa?

Hae Vanhamäelle Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyöhön! Vanhamäki on hyvinvointikeskus ja luomutila, joka sijaitsee Suonenjoella Pohjois-Savossa. Keskus luomuviljelee marjoja ja vihanneksia ja tarjoaa toimintaa ja hyvinvointipalveluja vierailijoilleen. Lisäksi se ylläpitää lastenkotia ja järjestää toimintaa henkilöille, jotka ovat työmarkkinoiden ulkopuolella.

Vanhamäki etsii nuorta vapaaehtoistyöhön ensisijaisesti ajalle 1.5.–31.10.2022, jolloin Vanhamäellä työskentelee myös kolme muuta Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyöntekijää eri puolilta Eurooppaa. Vapaaehtoisjakson aloitusajankohdasta ja kestosta (4–6 kk) voidaan sopia joustavasti osallistujan kanssa.

Hae mukaan, jos olet kiinnostunut luomuviljelystä ja kansainvälisestä yhteistyöstä! Pääset työskentelemään ja asumaan muiden nuorten Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisten eri maista kanssa. Saat tilaisuuden oppia uusia taitoja, harjoittaa kielitaitoasi sekä edistää kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta.

Vapaaehtoisjaksollasi pääset erilaisiin ulko- ja sisätöihin. Keväästä syksyyn tehtävät keskittyvät ulkotöihin luomuviljelyn parissa kylvöstä sadonkorjuuseen. Lisäksi pääset valmistamaan luomutuotteita, somettamaan sekä kunnossapitämään Vanhamäen puistoaluetta. Voit myös taitojesi mukaan avustaa tapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa, toimistotyössä sekä keittiötyössä. Voit myös päästä auttamaan toiminnan järjestämisessä työttömille.

Kahden kuvan kollaasi, vasemmalla penkeillä ulkona vihanneksia ja juureksia, oikealla käsiä kurkottamassa pitsaa pelliltä.

Mikä Euroopan solidaarisuusjoukot?

Euroopan solidaarisuusjoukot on EU-ohjelma, joka tukee nuorten kansainvälistä vapaaehtoistyötä. Euroopan solidaarisuusjoukoissa nuoret osallistuvat solidaarisuutta ja yhteenkuuluvuutta vahvistaviin projekteihin. Mukaan ovat tervetulleita kaikki 18–30-vuotiaat nuoret sekä organisaatiot, jotka haluavat toimia solidaarisemman yhteiskunnan hyväksi.

Kenelle?

Paikka on tarkoitettu Suomessa asuvalle nuorelle turvapaikanhakijalle tai pakolais- tai maahanmuuttajataustaiselle nuorelle. Vapaaehtoistyöjakson kautta haluamme edistää osallistujan kotoutumista Suomeen ja tarjota tälle kansainvälistä kokemusta.

Paikka voi sopii sinulle, jos olet 18–30-vuotias nuori ja tunnistat itsesi näistä:

  • Luonnonmukainen viljely ja luonto kiinnostavat.
  • Pidän käytännön työtehtävistä ja tiimityöskentelystä.
  • Olen valmis työskentelemään ulkona eri vuodenaikoina.
  • Osaan viestiä englanniksi käytännön tilanteissa.

Aiempaa koulutus- tai työtaustaa et tarvitse ja halutessasi saat vapaaehtoisjaksollasi tukea suomen kielen oppimiseen.

Rakennus lumisessa maisemassa.

Majoitus ja muut käytännön järjestelyt

Majoitut omassa huoneessa Vanhamäen rakennuksessa. Käytössäsi on jaettu keittiö ja kylpyhuone. Päivittäiset ateriat (aamiainen, lounas ja päivällinen) tarjotaan osittain Vanhamäen ravintolassa, osittain kokkaat itse ateriasi Vanhamäen tarjoamista aineksista.

Sinulle tarjotaan matkat Vanhamäelle, majoitus ja päivittäiset ateriat. Lisäksi saat taskurahaa 5 euroa päivässä (150–155€/kk) sekä vakuutuksen vapaaehtoisjaksosi ajalle. Suonenjoen keskusta sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Vanhamäeltä. Voit halutessasi lainata Vanhamäeltä polkupyörää matkoihisi keskustaan.

Esteettömyys

Tehtävät luomuviljelyn parissa ovat lähinnä fyysisiä eivätkä Vanhamäen rakennukset ole täysin esteettömiä. Jos sinulla on jokin vamma tai pitkäaikaissairaus, ota Maailmanvaihtoon etukäteen yhteyttä etukäteen, niin pohditaan yhdessä, voisivatko työtehtävät ja Vanhamäen ympäristö soveltua sinulle sekä olisiko tarvitsemaasi tukea järjestettävissä.

Vanhamäen nettisivut ja some

Kotisivut: vanhamaki.fi
Vanhamäen vapaaehtoiset Instagramissa
Vanhamäki Instagramissa
Vanhamäen vapaaehtoiset Facebookissa
Vanhamäki Facebookissa

Tutustu myös Vanhmäen vapaaehtoistyöntekijöiden kokemuksiin Maailmanvaihdon kotisivuilta (englanniksi).

Haku

Lataa ja täytä Maailmanvaihdon hakulomake Euroopan solidaarisuusjoukkoihin (docx). Lähetä lomakkeesi Maailmanvaihtoon osoitteeseen hosting@maailmanvaihto.fi. Hae mahdollisimma pian, sillä paikka täytetään sopivan hakijan löydyttyä.

Huomiona: Lomakkeen alkupuolella kysytään, mikä on lähettävän tukijärjestösi nimi, laatumerkkinumero ja OID-numero. Voit jättää tämän kohdan tyhjäksi, sillä lähettävää tukijärjestöä ei tässä tapauksessa tarvita. Samoin voit jättää tyhjäksi kohdan, jossa kysytään, kuka on yhteyshenkilösi lähettävässä tukijärjestössä.

Lisätietoja

Haluaisitko kysyä jotakin avoimesta paikasta Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyöhön? Ota meihin yhteyttä, kerromme mielellämme lisää! Tavoitat meidät osoitteesta hosting@maailmanvaihto ja puhelinnumerosta 044 318 0888.

 

Rakennus lumisena päivänä kuvattuna, ulko-oven yllä lukee "tilamyymälä".

Lue myös

Harjoittele kieliä Maailmanvaihdon kielikahvilassa

  Haluaisitko harjoitella puhumista espanjaksi tai suomeksi rennossa ilmapiirissä? Oletko...

Syksyllä Euroopan solidaarisuusjoukkoihin Itävaltaan! Hae viim. 16.6.2024

Itävaltaan! Vapaaehtoisia etsii yhdeksän organisaatiota. Jaksot kestävät jaksot alkavat syys–lokakuussa...

Tule mukaan tulovalmennusleirin tiimiin 22.–28.8.2024

Etsitkö vapaaehtoistoimintaa kesään? Oletko innostunut leirielämästä sekä ryhmätoiminnan ohjaamisesta tai...

Elokuussa Euroopan solidaaarisuusjoukkoihin Islantiin – hae viimeistään 20.5.!

Tänä vuonna vapaaehtoistyöhön Islantiin? Vapaaehtoista hakee Samtökin ‘78, joka työskentelee...