Hallitustyö: omia vahvuuksia ja uusia haasteita

 

Moi Hannele! Toisin kuin monet muut Maailmanvaihdon hallituslaiset, et ole ollut itse vapaaehtoisena aiemmin ulkomailla. Mikä sai sinut innostumaan hakemaan mukaan hallitukseen?

En ole ollut vapaaehtoisena ulkomailla, mutta yliopistovaihtoni myötä kiinnostuin kansainvälistymisestä. Toivoisin, että kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus lähteä ulkomaille hakemaan kokemuksia ja kasvamaan henkisesti. Tämän vuoksi halusin lähteä mukaan Maailmanvaihdon toimintaan.

Mahtavaa, että lähdit mukaan! Olet ollut hallituksessa nyt vuoden päivät. Mitä uutta hallitusvuosi on opettanut sinulle kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä tai kansainvälisestä yhdistystoiminnasta?

Olen oppinut paljon yhdistystoiminnasta ihan vain kokouksissa mukana olemalla. Kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä olen oppinut, että kenttä on varsin laaja!

Hallituslaisten vapaaehtoinen panos on hyvin tärkeä yhdistyksille. Miten olet päässyt hyödyntämään aiempia vahvuuksiasi hallituksen jäsenenä?

Koitan omalta osaltani olla mahdollisimman avulias. Lisäksi olen ollut mukana kääntämässä Maailmanvaihdon eri dokumentteja ja esimerkiksi uutta strategiaa englannin kielelle.

Mitä odotat tulevalta hallitusvuodelta?

Odotan yhä mukavampia kokoontumisia, sillä vihdoin jo Zoomissa tutuksi tullut sama hallitusporukka on päässyt kokoontumaan myös kasvotusten.

Maailmanvaihdon hallitus on noin kymmenhenkinen porukka, joka vastaa yhdistyksen toiminnasta ja yhteistyöstä muiden järjestöjen kanssa. Hallitus koostuu vapaaehtoisista aktiiveista ja mukaan mahtuu niin entisiä vapaaehtoistyöntekijöitä, harjoittelijoita kuin muitakin kulkijoita. Ehdolle voi asettua kuka vain toiminnasta kiinnostunut. Uusi hallitus valitaan kerran vuodessa yhdistyksen syyskokouksessa, johon ovat tervetulleita kaikki Maailmanvaihdon jäsenet. Tämän vuoden kokous järjestetään 8.11.2022.

Haastattelu: Roosa Kontiokari
Kuva: Hannelen kotialbumi

Juttu on ilmestynyt MaailmanVaihtoa 2/2022 -lehdessä.

Lue myös

Harjoittele kieliä Maailmanvaihdon kielikahvilassa

  Haluaisitko harjoitella puhumista espanjaksi tai suomeksi rennossa ilmapiirissä? Oletko...

Kumppanuus kukoistaa Kotkassa: palvelutalo Koskenrinteen ICYE-yhteistyölle tunnustusta

Kotka. Täällä palvelutaloyhdistys Koskenrinne ry (https://koskenrinne.fi) ryhtyi kuusi vuotta sitten...

Kamu-toiminta: Ystävyyttä, apua ja läsnäoloa

Oman vapaaehtoistyöjaksonsa jälkeen Marco Koivumäki on toiminut Maailmanvaihdon Kamuna. Kamuna...

Syyskuussa Sunnahofiin Itävaltaan – hae viim. 28.4.!

Kiinnostaako puutarhanhoito, maanviljely tai puutyö? Haluaisitko työskennellä näissä tehtävissä yhdessä...