Hallitustyössä oppii monenlaista

Venla Ristolainen päätyi Maailmanvaihdon hallitukseen sattuman kautta. Hallitustaivalta on nyt takana puoli vuotta.

Mielessäni ei ollut koskaan käynyt hakeutua Maailmanvaihdon hallituksen jäseneksi. Sitten järjestön tiedottaja Minna Räisänen kyseli, että olisiko minulla kiinnostusta hallitustyöhön, ja eipä minun tarvinnut kauaa miettiä, kun ajattelin, että totta kai asetun ehdolle. Siitä asti, kun itse palasin Suomeen omalta vapaaehtoisjaksoltani, olen ollut tavalla tai toisella mukana Maailmanvaihdon toiminnassa ja aina lähtenyt mielellään tekemään. Maailmanvaihdon työ on todella tärkeää, ja nyt olen päässyt myös hallitustyön kautta edesauttamaan kulttuurien välistä vuorovaikutusta, josta olen aina ollut kiinnostunut. Maailmanvaihdon toiminnalla on paikka sydämessäni, ja siksi on ihanaa olla siinä mukana.

Järjestötoiminnassa oppii monipuolisia taitoja

Vasta aloittaneena hallituslaisena usein tuntuu, että minulla on vielä paljon opittavaa, mutta tekemällä tietenkin oppii. Olenkin oppinut todella paljon uutta järjestötoiminnasta yleisesti sekä syvemmin oman tiimini vastuualueesta. Toimin Suomeen saapuvien vapaaehtoisten tukihenkilövastaavana, Tukihenkilötoiminnan palautteiden sekä oman vapaaehtoiskokemukseni kautta olen päässyt pohtimaan, millä tavalla toimintaa voisi parantaa.

Yhteisen ideoinnin ja tekemisen kautta pääsee aina käyttämään ja kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Vapaaehtoisille järjestämillämme valmennus- ja koulutusleireillä saan harjoitella erilaisten aktiviteettien vetämistä
ja johtamista. Tukihenkilötoiminnan kehittämisessä puolestaan opin hyödyntämään osallistujien palautetta yhä paremmin. Haasteellisimmalta on tähän mennessä tuntunut ideoida uutta tukihenkilötoiminnan kehittämiseksi, ja siinä haluaisinkin petrata osaamistani. Antoisaa on ylipäätään olla mukana oppimassa ja edesauttamassa Maailmanvaihdon tavoitetta kulttuurien välisen ymmärryksen kehittämisessä.

Terveiset hallitustyöstä kiinnostuneille

Jos hallitustyö kiinnostaa, Maailmanvaihdolla on ihana porukka, joka työskentelee tärkeän asian parissa. Hallitustyön kautta pääsee oppimaan paljon uutta järjestö- ja kansainvälisestä toiminnasta. Uskon, että sekä Maailmanvaihto että hallitustyöstä kiinnostunut saavat toisiltaan paljon yhteistyön myötä. Rohkeasti mukaan!

Haastattelu: Emma Niemi, kuva: Alma Rimpiläinen

Haastattelu on ilmestynyt MaailmanVaihtoa 2/2021 -lehdessä.

Lue myös

Harjoittele kieliä Maailmanvaihdon kielikahvilassa to 25.5.

Haluaisitko harjoitella puhumista espanjaksi, suomeksi tai englanniksi rennossa ilmapiirissä? Oletko...

Kouluttaudu hakijoiden haastattelijaksi 28.10.

  Etsitkö vapaaehtoistoimintaa? Olisitko kiinnostunut osallistumaan Maailmanvaihdon kautta vapaaehtoistyöhön ulkomaille...

Asetu ehdolle! Maailmanvaihdon hallituksen uudet jäsenet valitaan 2.11.2023

  Haluaisitko mukaan luotsaamaan Maailmanvaihdon toimintaa? Asetu ehdolle Maailmanvaihdon hallitukseen!...

Maailmanvaihdon syyskokous 2.11.2023

  Maailmanvaihdon jäsenet ja toimintamme osallistujat, lämpimästi tervetuloa syyskokoukseen päättämään,...