Hedelmällistä vuorovaikutusta hallitustyössä

Viime syksystä lähtien Taru Itälinna on ollut mukana Maailmanvaihdon hallituksessa. Lue, mitä hän kertoo mietteistään hallitustyöskentelystä kuluneen vuoden ajalta!

Miten päädyit mukaan Maailmanvaihdon toimintaan ja hallitustyöhön?

Päädyin mukaan Maailmanvaihdon toimintaan puolivahingossa ja sattumalta. Bongasin somessa ilmoituksen Maailmanvaihdon järjestämistä kiinnostavilta kuulostaneista koulutuksista ja ilmoittauduin mukaan. Melko pian pääsin mukaan hallitustyöhönkin, ja nyt olen vuoden alusta ollut mukana tiedotustiimissä, päävastuualueenani sosiaalinen media.

Minkälaisten tehtävien parissa olet hallituslaisena työskennellyt?

Suunnittelemme yhdessä some-tiimin kanssa muutaman kerran vuodessa tulevia sisältöjä ja erilaisia tapoja tuoda näitä sisältöjä esiin. Tänä vuonna olemme pyrkineet lisäämään videoiden osuutta viestintäkanavissamme, ja saamaan jäsenistöämme ja vapaaehtoisia mukaan sisällöntuotantotyöhön.

Mikä hallitustyössä on antoisaa ja mielenkiintoista?

Hallitustyössä antoisaa ja mielenkiintoista on yhteistyö erilaisten ihmisten kanssa kiinnostavien asioiden parissa. Joskus ”oikean työn” ja muun kiireisen arjen ohessa on vaikea järjestää aikaa tapaamisille, mutta jälkeenpäin olo on aina inspiroitunut hedelmällisen vuorovaikutuksen lopputuloksena. Välillä vapaaehtoistyö joutuu jäämään päivätyön varjoon, mutta Maailmanvaihdon toimiston huipputiimin kanssa on aina ongelmatonta sopia asioista ja järjestää hommat niin, että mukana pysyy, vaikka joutuisikin olemaan vähän aikaa paitsiossa. Hallituslaisten välinen solidaarisuus on tässä ehkä hienointa. Yllätyn aina siitä, miten mutkattomasti asiat lopulta järjestyvät, vaikka etukäteen jännittäisi, että saadaanko kaikki hoidettua. Maailmanvaihdon toiminnassa ja hallitusaktiiveina on mukana todellisia kultakimpaleita, ja heidän kanssaan toimiminen on tässä parasta!

Haastattelu: Fabienne Zogg
Kuva: Minna Räisänen

Lue myös

Harjoittele kieliä Maailmanvaihdon kielikahvilassa ti 25.4.

Haluaisitko harjoitella puhumista espanjaksi, suomeksi tai englanniksi rennossa ilmapiirissä? Oletko...

Eurooppalaiseen vapaaehtoispalveluun Sveitsiin – hae viim. 30.4.2023

Etsitkö mahdollisuuksia kansainväliseen vapaaehtoistyöhön tänä vuonna? Oletko 18–30-vuotias? Hae Sveisiin...

Syyskuussa vapaaehtoistyöhön Islannin Punaisen Ristiin – hae viim. 7.4.

Etsitkö mahdollisuuksia lähteä Euroopan solidaarisuusjoukkoihin vapaaehtoistyöhön tänä vuonna? Tässä tilaisuutesi:...

Vastaa kyselyyn yhdenvertaisuudesta

Miten edistää yhdenvertaisuutta Maailmanvaihdossa? Vastaa kyselyyn ja vaikuta Maailmanvaihdon yhdenvertaisuussuunnitteluun!...