Hedelmällistä vuorovaikutusta hallitustyössä

 

Viime syksystä lähtien Taru Itälinna on ollut mukana Maailmanvaihdon hallituksessa. Lue, mitä hän kertoo mietteistään hallitustyöskentelystä kuluneen vuoden ajalta!

Miten päädyit mukaan Maailmanvaihdon toimintaan ja hallitustyöhön?

Päädyin mukaan Maailmanvaihdon toimintaan puolivahingossa ja sattumalta. Bongasin somessa ilmoituksen Maailmanvaihdon järjestämistä kiinnostavilta kuulostaneista koulutuksista ja ilmoittauduin mukaan. Melko pian pääsin mukaan hallitustyöhönkin, ja nyt olen vuoden alusta ollut mukana tiedotustiimissä, päävastuualueenani sosiaalinen media.

Minkälaisten tehtävien parissa olet hallituslaisena työskennellyt?

Suunnittelemme yhdessä some-tiimin kanssa muutaman kerran vuodessa tulevia sisältöjä ja erilaisia tapoja tuoda näitä sisältöjä esiin. Tänä vuonna olemme pyrkineet lisäämään videoiden osuutta viestintäkanavissamme, ja saamaan jäsenistöämme ja vapaaehtoisia mukaan sisällöntuotantotyöhön.

Mikä hallitustyössä on antoisaa ja mielenkiintoista?

Hallitustyössä antoisaa ja mielenkiintoista on yhteistyö erilaisten ihmisten kanssa kiinnostavien asioiden parissa. Joskus ”oikean työn” ja muun kiireisen arjen ohessa on vaikea järjestää aikaa tapaamisille, mutta jälkeenpäin olo on aina inspiroitunut hedelmällisen vuorovaikutuksen lopputuloksena. Välillä vapaaehtoistyö joutuu jäämään päivätyön varjoon, mutta Maailmanvaihdon toimiston huipputiimin kanssa on aina ongelmatonta sopia asioista ja järjestää hommat niin, että mukana pysyy, vaikka joutuisikin olemaan vähän aikaa paitsiossa. Hallituslaisten välinen solidaarisuus on tässä ehkä hienointa. Yllätyn aina siitä, miten mutkattomasti asiat lopulta järjestyvät, vaikka etukäteen jännittäisi, että saadaanko kaikki hoidettua. Maailmanvaihdon toiminnassa ja hallitusaktiiveina on mukana todellisia kultakimpaleita, ja heidän kanssaan toimiminen on tässä parasta!

Haastattelu: Fabienne Zogg
Kuva: Minna Räisänen

Lue myös

Harjoittele kieliä Maailmanvaihdon kielikahvilassa

  Haluaisitko harjoitella puhumista espanjaksi tai suomeksi rennossa ilmapiirissä? Oletko...

Syksyllä Euroopan solidaarisuusjoukkoihin Itävaltaan! Hae viim. 16.6.2024

Itävaltaan! Vapaaehtoisia etsii yhdeksän organisaatiota. Jaksot kestävät jaksot alkavat syys–lokakuussa...

Tule mukaan tulovalmennusleirin tiimiin 22.–28.8.2024

Etsitkö vapaaehtoistoimintaa kesään? Oletko innostunut leirielämästä sekä ryhmätoiminnan ohjaamisesta tai...

Elokuussa Euroopan solidaaarisuusjoukkoihin Islantiin – hae viimeistään 20.5.!

Tänä vuonna vapaaehtoistyöhön Islantiin? Vapaaehtoista hakee Samtökin ‘78, joka työskentelee...