Infoilta vapaaehtoistyöstä ulkomailla ke 20.10.2021

Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Entä toiminta ruohonjuuritasolla kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi? Haluaisitko viettää vapaaehtoistyössä vähintään puoli vuotta? Tule Maailmanvaihdon etäinfoiltaan!

  • Keskiviikkona 20.10.2021 klo 18–19.30
  • Zoomissa (linkki lähetetään ilmoittautuneille)

Saat tietoa mahdollisuuksista lähteä Maailmanvaihdon kautta vapaaehtoiseksi Eurooppaan tai etäämmälle ja kuulet osallistujien kokemuksista. Vapaaehtoisjaksoilla rakennetaan kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta. Vapaaehtoisena työskennellään yleishyödyllisessä organisaatiossa 6–12 kuukautta.

Vapaaehtoistyötä tehdään etenkin lasten ja nuorten parissa kasvatus- ja sosiaalialalla, mutta myös mm. kulttuuri-, ympäristönsuojelu- ja ihmisoikeusjärjestöissä. Vapaaehtoiseksi voi suunnata vaikkapa nuorisovaihtojärjestöön Saksaan tai päiväkotiin Meksikoon.

Vapaaehtoiset osallistuvat Euroopan solidaarisuusjoukkoihin tai International Cultural Youth Exchange (ICYE) -ohjelmaan. Infoillassa kuulet mm. hakukäytännöistä ja valmennuksista. Euroopan solidaarisuusjoukot on EU-tuettu tapa kansainväliseen vapaaehtoistyöhön, ICYE-ohjelmaan puolestaan on osallistumismaksu, jolla osallistuja saa mm. valmennuksen, majoituksen, päivittäiset ateriat sekä vakuutuksen.

Vapaaehtoistyössä ulkomailla pääsee oppimaan paljon – niin itsestään kuin ympäröivästä kulttuurista ja yhteiskunnasta. Etäinfossa vapaaehtoistyöntekijät kertovat, mitä kaikkea he oppivat ja millaisia taitoja he pääsivät hyödyntämään ja kehittämään.

  • Jenni Fabritius työskenteli vapaaehtoisena lukiossa Tainanissa Taiwanissa.
  • Henna Sarkkinen vietti vapaaehtoistyöjakson ihmisoikeusjärjestössä Santa Cruz de la Sierrassa Boliviassa.

Etäinfo on kaikille avoin ja se pidetään suomeksi. Zoomin saavutettavuustiedot löytyvät osoitteesta https://zoom.us/accessibility. Haluamme rakentaa kaikessa Maailmanvaihdon toiminnassa ilmapiiriä, jossa jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi omana itsenään. Tämän tukemiseksi tilaisuudessa noudatetaan Maailmanvaihdon turvallisemman tilan periaatteita.

Ilmoittaudu etäinfoon lähettämällä viesti osoitteeseen tiedottaja@maailmanvaihto.fi, josta voit myös kysyä lisätietoja. Vastaanotettuamme ilmoittautumisesi lähetämme sinulle linkin Zoom-tapaamiseen.

Lämpimästi tervetuloa!

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, joka lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön ulkomaille 6–12 kuukaudeksi ja vastaanottaa vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Lue myös

Harjoittele kieliä Maailmanvaihdon kielikahvilassa

  Haluaisitko harjoitella puhumista espanjaksi tai suomeksi rennossa ilmapiirissä? Oletko...

Tulevana syksynä Saksaan vapaaehtoiseksi? Hae mahdollisimman pian!

Miltä kuulostaisi uudenlainen arki Saksassa merkityksellisessä vapaaehtoistyössä? Hyppää oppimiskokemukseen Euroopan...

Harjoittele kieliä Maailmanvaihdon kielikahvilassa syksyllä

Haluaisitko harjoitella puhumista espanjaksi tai suomeksi rennossa ilmapiirissä? Oletko kiinnostunut...

Syyskuussa Tanskaan Euroopan solidaarisuusjoukkoihin eri tehtäviin – hae heinäkuun aikana!

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Euroopan solidaarisuusjoukoissa? Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä Tanskaan!...