Infoilta vapaaehtoistyöstä ulkomailla ke 20.10.2021

Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Entä toiminta ruohonjuuritasolla kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi? Haluaisitko viettää vapaaehtoistyössä vähintään puoli vuotta? Tule Maailmanvaihdon etäinfoiltaan!

  • Keskiviikkona 20.10.2021 klo 18–19.30
  • Zoomissa (linkki lähetetään ilmoittautuneille)

Saat tietoa mahdollisuuksista lähteä Maailmanvaihdon kautta vapaaehtoiseksi Eurooppaan tai etäämmälle ja kuulet osallistujien kokemuksista. Vapaaehtoisjaksoilla rakennetaan kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta. Vapaaehtoisena työskennellään yleishyödyllisessä organisaatiossa 6–12 kuukautta.

Vapaaehtoistyötä tehdään etenkin lasten ja nuorten parissa kasvatus- ja sosiaalialalla, mutta myös mm. kulttuuri-, ympäristönsuojelu- ja ihmisoikeusjärjestöissä. Vapaaehtoiseksi voi suunnata vaikkapa nuorisovaihtojärjestöön Saksaan tai päiväkotiin Meksikoon.

Vapaaehtoiset osallistuvat Euroopan solidaarisuusjoukkoihin tai International Cultural Youth Exchange (ICYE) -ohjelmaan. Infoillassa kuulet mm. hakukäytännöistä ja valmennuksista. Euroopan solidaarisuusjoukot on EU-tuettu tapa kansainväliseen vapaaehtoistyöhön, ICYE-ohjelmaan puolestaan on osallistumismaksu, jolla osallistuja saa mm. valmennuksen, majoituksen, päivittäiset ateriat sekä vakuutuksen.

Vapaaehtoistyössä ulkomailla pääsee oppimaan paljon – niin itsestään kuin ympäröivästä kulttuurista ja yhteiskunnasta. Etäinfossa vapaaehtoistyöntekijät kertovat, mitä kaikkea he oppivat ja millaisia taitoja he pääsivät hyödyntämään ja kehittämään.

  • Jenni Fabritius työskenteli vapaaehtoisena lukiossa Tainanissa Taiwanissa.
  • Henna Sarkkinen vietti vapaaehtoistyöjakson ihmisoikeusjärjestössä Santa Cruz de la Sierrassa Boliviassa.

Etäinfo on kaikille avoin ja se pidetään suomeksi. Zoomin saavutettavuustiedot löytyvät osoitteesta https://zoom.us/accessibility. Haluamme rakentaa kaikessa Maailmanvaihdon toiminnassa ilmapiiriä, jossa jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi omana itsenään. Tämän tukemiseksi tilaisuudessa noudatetaan Maailmanvaihdon turvallisemman tilan periaatteita.

Ilmoittaudu etäinfoon lähettämällä viesti osoitteeseen tiedottaja@maailmanvaihto.fi, josta voit myös kysyä lisätietoja. Vastaanotettuamme ilmoittautumisesi lähetämme sinulle linkin Zoom-tapaamiseen.

Lämpimästi tervetuloa!

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, joka lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön ulkomaille 6–12 kuukaudeksi ja vastaanottaa vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Lue myös

Harjoittele kieliä Maailmanvaihdon kielikahvilassa to 25.5.

Haluaisitko harjoitella puhumista espanjaksi, suomeksi tai englanniksi rennossa ilmapiirissä? Oletko...

Pääkaupunkiseutu: Isäntäperheeksi Niceheartsin vapaaehtoiselle Turkista

Elokuussa Nicheartsiin Vantaalle saapuu vapaaehtoistyöhön Turkista nuori nimeltä Ecem, jolle...

Lokakuussa vapaaehtoistyöhön Puolaan – hae niin pian kuin mahdollista!

Puolassa The Polish Robert Schuman Foundation etsii 17 vapaaehtoista yhdeksään...

Syys-lokakuussa vapaaehtoistyöhön Itävaltaan – hae viim. 12.6.2023!

Itävaltaan! Pitkäaikainen yhteistyöjärjestömme Grenzelos etsii nuoria koordinoimiinsa Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoishankkeisiin....