Kohtaamisia maailmalla -valokuvanäyttely

Tilaa valokuvanäyttely Kohtaamisia maailmalla toisen asteen oppilaitokseen!

”Vuoden aikana kävi jokaiselle lopullisesti selväksi, että ei ole ’meitä’ ja ’heitä’, vaan olemme kaikki samaa perhettä, jonka koti on maapallo.” – Anna Halme, vaihto-oppilaana Sveitsissä 1987

Maailmanvaihto ry:n toteuttama näyttely Kohtaamisia maailmalla esittelee nuorten kansainvälisiä kohtaamisia 1960-luvulta tähän päivään. Näyttelyn tavoitteena on kannustaa katsojia pohtimaan kulttuurien välisen vuorovaikutuksen merkitystä sekä herättää kiinnostusta kohdata.

Eri kulttuurit ovat globalisoituneessa maailmassa niin tiiviissä kosketuksessa toisiinsa, ettei niitä kohdatakseen tarvitse edes poistua kotisohvalta. Usein jokapäiväinen kulttuurien välinen vuorovaikutus jää silti pintapuoliseksi ja merkityksettömäksi. Syvällinen kohtaaminen vaatii kuuntelemista ja halua ymmärtää.

Onnistuneeseen kohtaamiseen sisältyy oppimiskokemus: se opettaa jotain toisesta ihmisestä, kulttuurista, itsestä. Se haastaa pohtimaan omia arvoja ja näkökulmia. Voiko oman maailman avartuminen edistää meidän kaikkien rauhanomaista yhteiseloa? Miten kohtaamisesta voidaan muodostaa antoisa ja avartava kullekin osapuolelle?

Näyttely koostuu kuvapareista ja niitä täydentävistä teksteistä. Parit muodostuvat nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihdon vaihto-oppilaiden tai vapaaehtoistyöntekijöiden arkisto-otoksista ja heistä tänä vuonna otetuista valokuvista. Teksteissä osallistujat pohtivat, miten kohtaamiset ulkomailla ovat avartaneet heidän maailmankuvaansa ja millaisia muita vaikutuksia kohtaamisilla on ollut. Kuvat ja tekstit konkretisoivat kohtaamisten merkitystä niin yksilön näkökulmasta kuin laajemmallakin tasolla.

Valokuvanäyttely järjestetään osana Maailmanvaihdon 60-vuotisjuhlavuotta.

Tilaa valokuvanäyttely oppilaitokseesi

Lukuvuonna 2018–19 valokuvanäyttely on tilattavissa toisen asteen oppilaitoksiin eri puolille Suomea. Tiedustele saatavuudesta osoitteesta tiedottaja@maailmanvaihto.fi.

  • Näyttely on maksuton, ja Maailmanvaihto voi tarvittaessa kustantaa näyttelyn postituskulut.
  • Näyttely sisältää kahdeksan kevyelle levylle tulostettua kuvaparia kooltaan 37 x 55 cm ja 21 x 30 cm. Kuhunkin kuvapariin liittyy A4-kokoinen kuvateksti suomeksi ja englanniksi.
  • Lähtökohtaisesti oppilaitokset ripustavat näyttelyn  itse. Voit kuitenkin tiedustella Maailmanvaihdolta mahdollisuudesta tulla tekemään ripustus.
  • Lähtökohtaisesti näyttely on tilattavissa kahdeksi viikoksi, mutta myös pidemmät jaksot saattavat olla mahdollisia.

Lue myös

Ari Vainikka: 25 vuoden retki

Ari Vainikka on perheineen majoittanut useita Maailmanvaihdon vapaaehtoistyöntekijöitä. Alla Arin...

Tim Dieltiens: EVS as a lifeline

The speech of EVS volunteer Tim Dielties at the 60th...

Tupuna Mäntysaari: Kiitos 1990-luvun aktiivisille vapaaehtoisille!

Tupuna Mäntysaaren juhlapuhe Maailmanvaihdon 60-vuotisjuhlassa 25.8.2018 Mustasaaressa Helsingissä: Arvoisa juhlaväki,...