Koronavirusepidemia ja vapaaehtoistyö ulkomailla

Harkitsetko vapaaehtoistyöjaksoa maailmalla? Pohdituttaako koronavirusepidemia? Tässä tietoa Euroopan solidaarisuusjoukkojen (ESC) vapaaehtoispalvelun järjestelyistä koronaepidemian aikaan sekä Maailmanvaihdon peruutusehdot Eurooppaa etäämmälle suuntautuvaan ICYE-vapaaehtoisohjelmaan korona-aikana.

ESC-vapaaehtoistyö

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelujakso on myös mahdollista koronaepidemiatilanteen niin vaatiessa siirtää myöhempään ajankohtaan tai perua. ESC-vapaaehtoisjaksoja voidaan lisäksi loppuvuonna 2020 aloittaa virtuaalisesti verkko-oppimisen kautta, jos niiden aloittaminen paikan päällä kohdemaassa ei poikkeusolojen vuoksi ole mahdollista. Jaksoja jatketaan kohdemaassa, kun tilanne sen sallii. (Ks. Opetushallituksen uutinen.)

ICYE-vapaaehtoisohjelma

Jos koronavirusepidemian vuoksi Maailmanvaihto ei voi järjestää sinulle suunniteltua vapaaehtoistyöohjelmaa (esim. jos kohdemaa rajoittaa maahan pääsyä tai ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista maahan):

  • Voit lykätä lähtöäsi tai pyytää kohdemaan vaihtoa.
  • Voit peruuttaa osallistumisesi. Jos peruutat osallistumisesi ennen lähtövalmennusta, palautamme maksusi kokonaisuudessaan. Jos peruutat osallistumisesi lähtövalmennuksen jälkeen, perimme 500 € valmennus- ja hallinnointikuluihin. Vähennämme maksamasi 500 € osallistumismaksustasi, jos päätät myöhemmin osallistua ICYE-vapaaehtoistyöhön.

Jos tilanne kohdemaassasi on huolestuttava, mutta pääsyä maahan ei rajoiteta eikä ulkoministeriö kehota välttämään matkustamista maahan, voit

  • lykätä lähtöäsi myöhempään ajankohtaan tai
  • pyytää kohdemaan vaihtoa (ei voida etukäteen luvata) tai
  • hakea osallistumismaksun osittaista palautusta Maailmanvaihdon hallitukselta.

Jos kaipaat lisätietoa, otathan yhteyttä:
Anni Koskela +358 (0)50 4525 660, maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi