Koronavirusepidemia ja vapaaehtoistyö ulkomailla

Harkitsetko vapaaehtoistyöjaksoa maailmalla? Pohdituttaako koronavirusepidemia? Tässä tietoa Euroopan solidaarisuusjoukkojen (ESC) vapaaehtoispalvelun järjestelyistä koronaepidemian aikaan sekä Maailmanvaihdon peruutusehdot Eurooppaa etäämmälle suuntautuvaan ICYE-vapaaehtoisohjelmaan korona-aikana.

ESC-vapaaehtoistyö

  • Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelu voidaan aloittaa virtuaalisesti, jos fyysisen ulkomaanjakson aloittaminen kohdemaassa ei poikkeusolojen vuoksi ole vielä mahdollista. Jaksoa jatketaan kohdemaassa, kun tilanne sen sallii. Vapaaehtoispalvelujakso on myös mahdollista koronatilanteen niin vaatiessa siirtää myöhempään ajankohtaan tai perua. (Ks. Opetushallituksen uutinen.)
  • Kannattaa selvittää lentoyhtiöstä, millaisin kustannuksin lennot olisi tarvittaessa mahdollista siirtää tai peruuttaa.

ICYE-vapaaehtoisohjelma

Jos koronavirusepidemian vuoksi Maailmanvaihto ei voi järjestää sinulle suunniteltua vapaaehtoistyöohjelmaa (esim. jos kohdemaa rajoittaa maahan pääsyä tai ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista maahan):

  • Voit lykätä lähtöäsi tai pyytää kohdemaan vaihtoa.
  • Voit peruuttaa osallistumisesi. Jos peruutat osallistumisesi ennen lähtövalmennusta, palautamme maksusi kokonaisuudessaan. Jos peruutat osallistumisesi lähtövalmennuksen jälkeen, perimme 500 € valmennus- ja hallinnointikuluihin. Vähennämme maksamasi 500 € osallistumismaksustasi, jos päätät myöhemmin osallistua ICYE-vapaaehtoistyöhön.

Jos tilanne kohdemaassasi on huolestuttava, mutta pääsyä maahan ei rajoiteta eikä ulkoministeriö kehota välttämään matkustamista maahan, voit

  • lykätä lähtöäsi myöhempään ajankohtaan tai
  • pyytää kohdemaan vaihtoa (ei voida etukäteen luvata) tai
  • hakea osallistumismaksun osittaista palautusta Maailmanvaihdon hallitukselta.

Jos kaipaat lisätietoa, otathan yhteyttä:
Anni Koskela +358 (0)50 4525 660, maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi

Lue myös

Elokuussa isäntäperheeksi – avarra maailmankuvaasi kotosalla

Kutsu nuori vapaaehtoistyöntekijä luoksesi asumaan – jakamaan arkea ja juhlaa....

Vastaa kyselyyn yhdenvertaisuudesta (DL 31.5.)

Miten edistää yhdenvertaisuutta Maailmanvaihdossa? Vastaa kyselyyn ja vaikuta Maailmanvaihdon yhdenvertaisuussuunnitteluun!...

Harjoittele kieliä Maailmanvaihdon kielikahvilassa to 25.5.

Haluaisitko harjoitella puhumista espanjaksi, suomeksi tai englanniksi rennossa ilmapiirissä? Oletko...