Osallistu Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan Maailmanvaihdon kanssa 29.6.2024!

Hei Maailmanvaihtolaiset ja toiminnastamme kiinnostuneet ystävämme, Pride on täällä taas! Tule kanssamme juhlistamaan Pride-kuukauden ja Helsinki Pride -viikon huipentumaa iloiseen ja värikkääseen Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan lauantaina 29.6.2024! Osoitetaan yhdessä tukemme sateenkaariyhteisölle marssimalla ylpeästi yhdenvertaisuuden, moninaisuuden ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta.

Vuoden teemoina ovat rauha ja toivo – kaksi asiaa, joita haluamme edistää myös Maailmanvaihdon toiminnassa. Maailmanvaihdon kautta nuoret eri puolilta maailmaa kohtaavat uusia kulttuureja ja ihmisiä kansainvälisen vapaaehtoistyön parissa. Tahdomme edistää kulttuurien välisen oppimisen kautta globaalia vastuuta, rauhaa ja yhdenvertaisen maailman rakentamista.

Meille välittäminen ja inklusiivisuus ovat tärkeitä arvoja, joiden avulla luodaan turvallisempia tiloja kaikille. Haluamme toiminnassamme huomioida yhä paremmin sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta. Tule juuri sellaisena kuin olet ja ota halutessasi mukaan ystäväsikin!

Mitä? Helsinki Pride on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Kesäkuu on virallinen Pride-kuukausi, joka huipentuu Helsinki Pride -viikkoon 24.–30.6.2024. Lauantaina 29.6. järjestetään perinteinen kulkue ja Kaivopuiston puistojuhla. Lue lisää Helsinki Pride -yhteisön nettisivuilta osoitteesta: https://pride.fi/helsinki-pride-2024/.

Missä ja milloin? Helsinki Pride -kulkue alkaa Senaatintorilta. Tapaamme Senaatintorin laidalla Kansalliskirjaston pääovien luona (Unioninkatu 36) klo 12. Liitymme mukaan kulkueeseen loppupäähän. Kulkue on pitkä, joten saatamme joutua odottamaan varsinaista lähtöä hetken aikaa. Varaudu siis sään mukaan!

Kulkueen reitti on seuraava; Senaatintori > Aleksanterinkatu > Mannerheimintie > Pohjoisesplanadi > Fabianinkatu > Eteläinen Makasiinikatu > Kasarmikatu > Neitsytpolku > Kaivopuisto. Koko matkan pituus noin 2,8 km. Kulkueen esteettömyystiedot löytyvät täältä.

Piknik järjestetään jälleen kulkueen päätöspisteessä Kaivopuistossa, jonne asettaudumme kävelyn jälkeen rentoutumaan ja nautiskelemaan pientä purtavaa yhdessä. Halutessasi tuo sinäkin mukanasi pientä kasvisruokavalioon sopivaa ruokaa tai juomaa jaettavaksi. Tuomme mukanamme pienen viltin, mutta myös oman viltin tai istuinalustan mukaan ottaminen on suositeltavaa.

Liity joukkoomme! Tervetuloa mukaan Maailmanvaihdon väki ja kaikki järjestömme ystävät! Jos haluat liittyä seuraamme, toivomme, että ilmoitat meille osallistumisestasi etukäteen osoitteeseen harjoittelija@maailmanvaihto.fi, jotta tiedämme, keitä odottaa paikalle.

Jos et löydä meitä, voit soittaa tai laittaa viestiä toimistomme harjoittelijalle Ilonalle numeroon +358 50 346 0965. Huomioi kuitenkin, että paraatiin odotetaan suurta määrää ihmisiä, joten puhelinyhteydet saattavat olla heikkoja.

Lue myös

Harjoittele kieliä Maailmanvaihdon kielikahvilassa

  Haluaisitko harjoitella puhumista espanjaksi tai suomeksi rennossa ilmapiirissä? Oletko...

Syyskuussa Tanskaan Euroopan solidaarisuusjoukkoihin erityisoppilaitokseen – hae viim. 2.7.!

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Euroopan solidaarisuusjoukoissa? Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä Tanskaan!...

Maailmanvaihdon toimisto suljettu juhannusaattona 21.6.

Maailmanvaihdon toimisto on suljettu perjantaina 21.6.2024. Toivotamme kaikille aurinkoista juhannusviikonloppua!

Elokuussa Kotkan Englanninkieliseen leikkikouluun vapaaehtoinen Japanista – haussa isäntäperhe

Haluaisitko avartaa maailmankuvaasi ja harjoittaa kielitaitoasi tukea vapaaehtoisyhteistyötä kulttuurien välisen...