Kamuksi nuorelle vapaaehtoistyöntekijälle ulkomailta

Etsitkö merkityksellistä vapaaehtoistoimintaa? Olisiko elämässäsi sijaa uudelle ystävälle? Tule mukaan Maailmanvaihdon Kamu-toimintaan.

>> Katso ajankohtaiset Kamu-haut

Kohtaa kulmillasi – ryhdy kamuksi nuorelle vapaaehtoistyöntekijälle ulkomailta! Kamuna olet vapaaehtoisen paikallinen kaveri, joka tukee häntä vapaa-ajan vietossa ja verkostoitumisessa.

Suomeen saapuu ulkomailta Maailmanvaihdon kautta vuosittain kolmisenkymmentä nuorta aikuista vapaaehtoistyöhän yleishyödyllisiin organisaatioihin eri puolille Suomea. Suomi on harvalle tänne tulevalle vapaaehtoiselle ennestään tuttu paikka, eikä nuorella yleensä ole aluksi sosiaalisia verkostoja.

Kamuna tuet nuorta vapaaehtoistyöntekijää paikalliseen elämään tutustumisessa ja sopeutumisessa. Pääset tutustumaan vapaaehtoisen kulttuuritaustaan ja kieleen, kuten espanjaan tai swahiliin. Kamuna voit myös tutustua omaan lähiseutuusi uusin silmin.

Mitä Kamut tekevät?

Kamuna annat aikaasi vapaaehtoiselle. Olet kaveri ja henkilö, johon on helppoa ottaa yhteyttä. Kyselet vapaaehtoisen kuulumisia ja autat häntä löytämään harrastuksia. Toisinaan myös vietät vapaa-aikaa hänen kanssaan – vaikkapa käyt hänen kanssaan kävelyllä tai kahvilla.

Kamuna olet tärkeä osa sitä vapaaehtoisen tukiverkostoa, johon kuuluvat myös vapaaehtoistyöpaikka, mahdollinen isäntäperhe ja Maailmanvaihdon toimiston väki.

Kaksi henkilöä vierekkäin lähikuvassa ulkona, molemmat hymyilevät kameralle, taustalla luminen kaupunkimaisema.

Kuka voi ryhtyä Kamuksi?

Kamu-toiminta soveltuu kaikille uuteen ihmiseen tutustumisesta ja tämän tukemisesta kiinnostuneille. Etsimme Kamuiksi täysi-ikäisiä henkilöitä. Englantia on hyvä osata vähintään kohtalaisesti. Edellytämme kamuilta sitoutumista tehtävään koko vapaaehtoistyöjakson ajaksi eli 6–12 kuukaudeksi.

Maailmanvaihdon arvot ovat globaalivastuu, kulttuurien välinen oppiminen ja yhdenvertaisuus. Toiminnassamme tärkeitä periaatteita ovat välittäminen ja inklusiivisuus, luotettavuus ja vastuullisuus sekä avoimuus. Kamu-toiminta soveltuu kaikille, jotka haluavat sitoutua Maailmanvaihdon arvopohjaan ja toimintaperiaatteisiin. Lue lisää Maailmanvaihdon arvoista ja toimintaperiaatteista.

Perehdytys ja tuki

Kamuna saat tueksesi Maailmanvaihdon oppaan Kamu-toimintaan. Lisäksi järjestämme Kamuille ja vapaaehtoisille etätapaamisen vapaaehtoiskauden alussa. Vapaaehtoiskauden kuluessa olet tervetullut olemaan yhteydessä Maailmanvaihdon toimistoon kaikissa kysymyksissäsi.

 

Viisi henkilöä ryhmäkuvassa ulkosalla aurinkoisena päivänä, kaikki hymyilevät kameralle, taustalla metsää.

Milloin ja miten mukaan?

Kauden 2024–25 vapaaehtoiset, joille haemme Kamua:

  1. Eurajoki: Dongyi, nuori mies Taiwanista, 8/2024–8/2025 (12 kk)
  2. Helsinki: Nicole, nuori nainen Italiasta, 1/2025–8/2025 (6,5 kk)
  3. Helsinki: Chrissy, nuori nainen Taiwanista, 1/2025–1/2026 (12 kk)
  4. Lieksa: Dondericks, nuori mies Nigeriasta, 1/2024–1/2026 (12 kk)
  5. Orimattila (tai Lahden seutu): Anouk, nuori mies Saksasta, 8/2024–8/2025 (12 kk)
  6. Orimattila (tai Lahden seutu): Canberk, nuori mies Turkista, 8/2024–8/2025 (12 kk)
  7. Tammisaari: Basma, nuori nainen Egyptistä, 2/2025–2/2026 (12 kk)
  8. Tammisaari: Yannick, nuori nainen Ranskasta, 2/2025–2/2026 (12 kk)
  9. Tampere: Valentina, nuori nainen Ecuadorista, 1/2025–1/2026 (12 kk)

Jos olet kiinnostunut ryhtymään kamuksi, toimi näin:

  1. Täytä Kamu-toiminnan yhteydenottolomake. 
  2. Lomakkeesi vastaanotettuamme otamme yhteyttä sopiaksemme haastattelutuokiosta, jossa tarkoituksena on tutustua paremmin ja sopia mahdollisesta yhteistyöstä tarkemmin.
  3. Kun olemme sopineet yhteistyöstä, saat täytettäväksesi Kamu-toiminnan osallistumislomakkeen. Kun olemmme vastaanottanet lomakkeesi, lähetämme sinulle ja vapaahtoiselle, jonka Kamuksi ryhdyt, toistenne yhteystiedot.

Lisätiedot

Jos haluat kysyä Kamu-toiminnasta, ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää:

Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
+358 (0)44 318 0888

”Omat jo tutuksi tulleet kotikulmat avautuvat aivan uudella tavalla, kun niitä pääsee tutkimaan yhdessä vapaaehtoisen kanssa.” – Jennica Söderholm ja Petri Miettinen