Vierailut kieltenopetukseen

Picture(s of) Peace -kouluvierailut

Maailmanvaihdon Picture(s of) Peace -vierailut tuovat nuoren maailmalta vierailulle luokkahuoneeseen!

Mitä tarkoittaa inklusiivisuus? Entä yhdenvertaisuus? Millaisista asioista rakentuu kestävyys?

Toisen asteen oppilaitoksille suunnatuilla Picture(s of) Peace -vierailuilla pohditaan nuoren vapaaehtoistyöntekijän johdolla englanniksi tai muulla vieraalla kielellä käsitteitä ja ilmiöitä, jotka liittyvät ihmisten rauhanomaisen rinnakkaiselon rakentamiseen Suomessa ja globaalisti. Vierailuja tekevät nuoret, jotka ovat saapuneet eri puolilta maailmaa vapaaehtoistyöhön Suomeen 6–12 kuukaudeksi.

Vierailija fasiltoi oppilaille harjoituksen, joissa oppilaat keskustelevat ja piirtävät pienryhmittäin. Tarkoituksena on rohkaista oppilaita vaihtamaan ajatuksia rauhaan liittyvistä teemoista kielitaidon tasosta riippumatta. Vierailu soveltuu erityisen hyvin osaksi englannin tai muun vieraan kielen opetusta, mutta ovat sovellettavissa myös muuhun toisen asteen opetukseen.

Voit tutustua vierailun harjoitukseen tästä englanninkielisestä ohjeistuksesta (pdf). Ohjeistuksen avulla voit halutessasi ohjata harjoituksen oppilaille myös itse. Harjoitus on muokattu edelleen Bálint Jósan luomasta harjoituksesta, johon Maailmanvaihdon väki tutustui Erasmus+-rahoitteista hankkeessa Staring Together Against Racism in Europe (2017–2020), ks. https://star-e.icja.de.

Nuorelle vierailijalle vierailu tarjoaa tilaisuuden kuulla Suomessa asuvien nuorten ajatuksia sekä tutustua hieman paikalliseen koulumaailmaan. Vierailijat ovat osallistuneet Maailmanvaihdon kouluvierailukoulutukseen. Vierailut ovat oppilaitoksille maksuttomia. Ellei oppilaitoksen ole mahdollista kattaa mahdollisia matkakuluja tai osallistua niihin, Maailmanvaihto voi kattaa kulut.

Vierailijat ovat osallistuneet Maailmanvaihdon kouluvierailukoulutukseen ja vierailut ovat valinnainen osa heidän vapaaehtoiskokemustaan Suomessa. Vierailut ovat oppilaitoksille maksuttomia. Opettajan roolina on tukea tarvittaessa nuorten välistä ajantuksenvaihtoa ja yhteistyötä. Ellei oppilaitoksen ole mahdollista kattaa mahdollisia matkakuluja tai osallistua niihin, Maailmanvaihto voi kattaa kulut.

Kesto

75 minuuttia

Paikkakunnat

Vapaaehtoistyöntekijät vierailevat toisen asteen oppilaitoksissa vapaaehtoistyöpaikkansa lähistöllä. Kevätlukukaudella 2024 vierailun voi tilata näille paikkakunnille.

Tarvittava materiaali

Ennen vierailua ja vierailun jälkeen

Jaa oppilaille Maailmanvaihdon turvallisemman tilan periaatteet, joita Maailmanvaihto toivoo noudatettavan vierailun aikana. Jos mahdollista, pohtikaa yhdessä, miten voitte saada vierailijan tuntemaan itsensä tervetulleeksi.

Muutamia ajatuksia siihen, miten voitte jatkaa vierailun aiheiden parissa:

Anna vieralun jälkeen Maailmanvaihdolle palautetta käynnistä palautelomakkeen kautta. Lähetämme linkin lomakkeeseen samalla, kun varmistamme vierailun. Palaute on meille tärkeää kouluvierailutoimintamme kehittämiseksi.

Tilaa vierailu

Kutsu vapaaehtoistyöntekijä vierailulle meilaamalla osoitteeseen tiedottaja@maailmanvaihto.fi. Ehdota viestissäsi muutamia vaihtoehtoisia ajankohtia vierailulle. Olemme yhteydessä paikkakuntasi vapaaehtoiseen ja varmistamme vierailun, jos jokin ehdottamistasi ajankohdista sopii hänelle.

Lisätietoja

Haluatko antaa palautetta tai kysyä lisää vierailusta? Ota yhtyettä tiedottaja Minna Räisäseen: tiedottaja@maailmanvaihto.fi, 050 346 0965