Uutta Maailmanvaihdossa: nuoria Euroopan solidaarisuusjoukkojen harjoitteluun

Maailmanvaihto on aloittanut uudenlaisen yhteistyön Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelman puitteissa: tänä ja kahtena seuraavana vuonna yhteensä kolme nuorta saapuu Suomeen ESC-harjoitteluun Maailmanvaihdon koordinoimana ja kaksi lähtee ESC-harjoitteluun ulkomaille järjestömme lähettämänä.

Ensimmäisenä harjoittelunsa aloitti espanjalainen nuori, Marta Melendez, joka kuvassa (kesk.) Kisälli-Harjulanmäen Mauri Pajusen (vas.) ja Maailmanvaihdon Mari Takalon kanssa.

Jakso alkoi syyskuussa ja sijoittuu Kisälli-Harjulanmäkeen. Kisälli on kädentaitojen työpajassa, jossa työskentelee kehitysvammaisia ja osatyökykyisiä. Osa näistä käsityöläisistä asuu Harjulanmäessä. Martalle kisälliläiset ovat entuudestaan tuttuja ESC-vapaaehtoistyön kautta: ”Tunnen itseni onnekkaaksi, kun pääsen jatkamaan yhteistyötä porukan kanssa ja hyödyntämään taitojani lisää sekä oppimaan uutta. On ilo aloittaa harjoittelu paikassa, jossa yhteistyö on sujunut tosi hyvin!” Marta kommentoi.

Euroopan solidaarisuusjoukkojen harjoittelussa tärkeää on, että toimenkuva liittyy johonkin yhteiskunnalliseen tarpeeseen ja että nuori oppii harjoittelupaikassaan uusia ja tarpeelllisia taitoja.

Kerromme mielellämme lisäää ESC-harjoittelusta niin siihen osallistumisesta kiinnostuneille nuorille kuin vapaaehtoisen vastaanottamisesta innostuneille työyhteisöille. Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja: hosting@maailmanvaihto.fi. Lisätietoja myös Opetushallituksen kotisivuilta.