Kouluttaudu hakijoiden haastattelijaksi 29.10.

Etsitkö vapaaehtoistoimintaa? Olisitko kiinnostunut osallistumaan Maailmanvaihdon kautta vapaaehtoistyöhön ulkomaille hakevien valintatyöhön? Kouluttaudu hakijoiden haastattelijaksi!

Valintahaastattelukoulutus pidetään lauantaina 29.10.2022 klo 10–15 Maailmanvaihdon toimistolla Helsingissä, osoitteessa Oikokatu 3. Tarvittaessa voit myös osallistua etänä Zoomin kautta.

Valintahaastattelut ovat tärkeä osa valintaprosessia vapaaehtoistyöhön ulkomaille. Hakijoita haastatellaan lähinnä ICYE-ohjelman valintapäivissä marras- ja helmikuussa. Valintapäivissä hakijat saavat tietoa niin kohdemaista kuin vapaaehtoistyöntekijän roolista.

Haastattelijat pääsevät vapaaehtoispestissään tapaamaan vapaaehtoistyöhön ulkomaille lähtemisestä innostuneita ja oppivat hakuprosessista, erilaisista vapaaehtoistyökohteista ja kohdemaista sekä haastattelukäytännöistä. Varoituksen sana tosin: innostus lähteä maailmalle tarttuu!

Koulutuksessa perehdytetään henkilöarviointiin ja Maailmavaihdon valintakäytäntöihin. Kouluttajina toimivat psykologi Aino Plattonen ja Maailmanvaihdon pääsihteeri Anni Koskela. Koulutus on tarkoitettu Maailmanvaihdon valintatyöstä kiinnostuneille. Mukaan ovat tervetulleita niin uudet kasvot kuin valintatyöhön jo osallistuneet. Osallistujilta edellytetään omaa kokemusta ulkomailla asumisesta. Valintakoulutus pidetään suomeksi.

Matkakulut koulutukseen korvaan edullisimman julkisen kulkuneuvon mukaan niille, jotka koulutuksen jälkeen tekevät haastatteluja Maailmanvaihdon valintapäivissä.

Turvallisempi tila ja esteettömyys

Haluamme rakentaa kaikessa Maailmanvaihdon toiminnassa ilmapiiriä, jossa jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi omana itsenään. Tämän tukemiseksi tilaisuudessa noudatetaan Maailmanvaihdon turvallisemman tilan periaatteita.

Maailmanvaihdon toimiston sisällä pääsee liikkumaan pyörätuolilla, mutta tila ei ole kokonaan esteetön: ulko-ovella on noin 7 cm korkuinen kynnys, eivätkä wc-tilat ole riittävän tilavat pyörätuolille. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita. Zoomin saavutettavuustiedot löytyvät osoitteesta https://zoom.us/accessibility.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu valintakoulutukseen viimeistään 25.10. sähköpostitse Annille osoitteeseen maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi. Samasta osoitteesta voit kysyä lisätietoja. Kerro ilmoittautumisessasi, tuletko koulutukseen Maailmanvaihdon toimistolle vai osallistutko etänä.

Lämpimästi tervetuloa!

Minulle haastattelutyössä antoisinta on kohdata ihmisiä ja keskustella syistä suunnata vapaaehtoiseksi, kertoo haastattelija Sasu Katajamäki. Lue lisää

”Kannattaa tulla kokeilemaan! Haastattelut ovat helppo tapa liittyä mukaan Maailmanvaihdon toimintaan, vaikka alkuun vaaditaankin koulutus. Ensikertalaista ei jätetä haastattelutilanteeseen yksin, vaan hän tekee haastattelunsa yhdessä toisen kanssa. Haastattelut tehdään yleensäkin pareittain, ja vastuu vapaaehtoisten valinnasta on pääsihteerillä.” – Aino Itkonen Lue lisää

Lue myös

Ensi syksynä ICYE-vapaaehtoistyöhön Costa Ricaan, Meksikoon tai Peruun – vielä ehdit hakea!

Onko haaveissasi lähteä tänä vuonna vapaaehtoistyöhön ulkomaille? Hyviä uutisia, vielä...

Toukokuussa vapaaehtoistyöhön kirjastoon puolaan – hae viim. 23.3.2024!

Gdynian kaupunginkirjasto Puolassa etsii vapaaehtoista! Tässä tilaisuus päästä kansainvälisiin vapaahtoispuuhiin...

Syyskuussa vapaaehtoistyöhön Islantiin – hae viim. 22.3.2024!

Etsitkö mahdollisuuksia osallistua Euroopan solidaarisuusjoukkoihin tänä vuonna? Islannissa kehitysvammaisten henkilöiden...