Helsinki: elokuussa isäntäperheeksi Helsingin kielilukion vapaaehtoiselle Japanista

Päivitys: Hirokille on löytynyt isäntäperhe!

Tammikuun lopulla Helsinkiin saapui vuodeksi Japanista vapaaehtoistyöntekijä nimeltä Hiroki, jolle Maailmanvaihto etsii isäntäperhettä vapaaehtoisvuoden loppuosaan. Haluaisitko kulttuurivaihtoa kotiisi?

Hiroki työskentelee vapaaehtoisena Helsingin kielilukiossa Itä-Helsingissä. Vapaaehtoisjakson tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä arjen yhteistyön kautta. Hiroki on 32-vuotias ja työskennellyt Japanissa opettajana. Hiroki osallistuu vapaaehtoisohjelmaan nimeltä International Cultural Youth Exchange.

Aika vapaaehtoisen isäntäperheenä on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotosalla, harjoittaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uusista näkökulmista. Etsimme Hirokille isäntäperhettä ajalle 1.10.2023–15.1.2024 (3,5 kk).

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan. Perheen on mahdollista hakea tukea kuluihin 100 € / kk, jos perheessä on vain yksi aikuinen vastaamassa talouden kuluista tai jos aikuisista toinen tai molemmat on eläkeläinen, työtön tai opiskelija.

Aira (vas.) kutsui alkuvuonna Hirokin luokseen asumaan vapaaehtoisvuoden ensimmäisiksi kuukausiksi. “Olen viettänyt Airan seurassa unohtumatonta aikaa. Arvostan häntä. Olen varma, että myös aika uudessa kodissa tulee olemaan kallisarvoinen ja tärkeä osa elämääni.”

 

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu nuorisovaihtojärjestö. Meillä on reittejä vapaaehtoistyöhön 6–12 kuukaudeksi Suomesta maailmalle ja ulkomailta Suomeen. Kulttuurien välisen oppimisen kautta yhdenvertaisempi maailma, kuuluu visiomme. Järjestömme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Lisätietoja antaa järjestösihteeri Mari Takalo: hosting@maailmanvaihto.fi, +358 44 318 0888 (myös WhatsApp)

Kiinnostuitko?

Hae isäntäperheeksi täyttämällä isäntäperhelomake. Lomakkeen lähettäminen on ensiaskel isäntäperheeksi ryhtymisessä, mutta se ei vielä sido mihinkään. Kun olemme vastaanottaneet lomakkeen, otamme yhteyttä – jutellaan sitten lisää.

Hae isäntäperheeksi.

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – Jaana Silvast

”Vaparimme oli kerrassaan upea uusi ystävä, josta tuli nopeasti tärkeä koko perheelle. Oli etuoikeus saada olla osa tämän nuoren elämää ja tukea häntä aikuistuminen kynnyksellä, antaa rohkeutta uusiin seikkailuihin!” – Salla Finlow-Bates

Lue myös

Elokuussa Euroopan solidaaarisuusjoukkoihin Islantiin – hae viimeistään 20.5.!

Tänä vuonna vapaaehtoistyöhön Islantiin? Vapaaehtoista hakee Samtökin ‘78, joka työskentelee...

Syyskuussa vapaaehtoistyöhön Euroopan solidaaarisuusjoukkoihin Islantiin – hae viimeistään 20.5.!

  Tänä vuonna vapaaehtoistyöhön Islantiin? Avoinna paikka Vigdísiin, monikielisyyden ja...

Elokuussa vapaaehtoistyöhön Puolaan – hae mahdollisimman pian!

Puolaan! Nuoria etsii Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyöhön Gdynia Social School –...