Ryhdy isäntäperheeksi

Kutsu maailma kotiisi! Ryhdy isäntäperheeksi nuorelle vapaaehtoistyöntekijälle ulkomailta.

>> Katso ajankohtaiset isäntäperhehaut

Haluaisitko

Ryhdy isäntäperheeksi! Suomeen saapuu Maailmanvaihdon kautta vapaaehtoistyöhön vuosittain kolmisenkymmentä nuorta ulkomailta. Vapaaehtoiset työskentelevät yleishyödyllisissä organisaatioissa ja oppivat paikallista kulttuuria ja elämänmenoa. Isäntäperheenä pääset tutustumaan yhteen heistä.

Aika isäntäperheenä tarjoaa mahdollisuuden vahvistaa kielitaitoa ja kommunikoida muualta Suomeen tulleen ihmisen kanssa. Samalla avautuu tilaisuus nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta. Vapaaehtoisille aika isäntäperheessä tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua paikalliseen arkielämään Suomessa vapaaehtoistyöpaikkansa ulkopuolella.

Suurin osa vapaaehtoisista työskentelee kasvatus- tai sosiaalialalla, esimerkiksi koulussa tai kehitysvammaisten aikuisten työpajassa. Vapaaehtoistyöntekijät ovat täysi-ikäisiä ja useimmiten 18–30-vuotiaita. Heitä saapuu Suomeen Amerikoista, Euroopasta, Afrikasta ja Aasiasta.

”Jos isäntäperheeksi ryhtyminen kiinnostaa, kokeilemaan vain! Aluksi voi tehdä sopimuksen vaikkapa puolesta vuodesta ja katsoa sitten matkan varrella, millaisia fiiliksiä itse kullakin on.” – Mari Harju

Tavoitteena ymmärrys

Isäntäperheenä toimimisen myötä Markus Kivistön (kuvassa oik.) suhde englannin puhumiseen...

Kuka voi ryhtyä isäntäperheeksi?

Etsimme isäntäperheiksi perheitä ja henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan kotinsa ja arkensa uuden perheenjäsenen kanssa.

Vuosittain noin kolmannes vapaaehtoisista tarvitsee isäntäperheen, loput heistä asuu vapaaehtoistyöpaikkansa yhteydessä. Maailmanvaihto perehdyttää isäntäperheet ja on tukena isäntäperhejakson aikana. Vapaaehtoistyöntekijät saavat valmennusta vapaaehtoistyöhön ja isäntäperhe-elämään lähettävältä järjestöltä kotimaassaan ja Suomessa Maailmanvaihdolta.

Kolme aikuista ja kaksi lasta istuu vierekkäin sohvalla, kaikki hymyilevät ja katsovat kameraan.

Vapaaehtoinen osa perhettä

Isäntäperhe ottaa vapaaehtoisen perheenjäseneksi oikeuksineen ja velvollisuuksineen. Vapaaehtoinen ei ole hotellivieras muttei myöskään kotiapulainen tai alivuokralainen. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan. Oma huone ei ole vaatimus, mutta nuorelle tulee olla kodissa jokin oma paikka.

”Vaparimme oli kerrassaan upea uusi ystävä, josta tuli nopeasti tärkeä koko perheelle. Oli etuoikeus saada olla osa tämän nuoren elämää ja tukea häntä aikuistuminen kynnyksellä, antaa rohkeutta uusiin seikkailuihin!” – Salla Finlow-Bates

On tärkeää luoda yhteistä kotoista tunnelmaa ja ottaa vapaaehtoinen mukaan perheen arkeen ja juhlaan sekä harrastuksiin. Lisäksi on hyvä keskustella hänen kanssaan avoimesti odotuksista, aikatauluista sekä arkielämän tavoista, kuten kotitöihin osallistumisesta.

Isäntäperheeksi – milloin ja miten haetaan?

>> Katso ajankohtaiset isäntäperhehaut

Suurin osa vapaaehtoisista saapuu Suomeen vuosittain elokuussa. Näille vapaaehtoisille etsimme perheitä keväällä.

Hae isäntäperheeksi täyttämällä isäntäperhelomake.

 

Hae isäntäperheeksi.

 

Lisätietoja isäntäperheeksi ryhtymisestä

Tutustu isäntäperheiden kokemuksiin ja katso usein kysytyt kysymykset.

Kysyttävää? Ota yhteyttä! Kerromme mielellämme lisää. Lisätietoja antaa Järjestösihteeri Mari Takalo: hosting@maailmanvaihto.fi, +358 44 318 0888

”Suosittelen kovasti isäntäperheeksi ryhtymistä. Siihen ei tarvita erikoistaitoja tai komeaa asuntoa. Tavallinen arki oli antoisinta, juhlahetken sai vaikka suklaapipareista.” – Tiina Arasola