Kansanopistoon nuoria vapaaehtoistyöhön – tervetuloa etäinfoon 28.3.!

Hei kansanopistot ympäri Suomen, haluaisitteko toimintaanne apukäsiä ja nuorten näkökulmia maailmalta? Voisivatko nuoret vapaaehtoiset ulkomailta kehittää luonanne osaamistaan? Ryhtykää vapaaehtoistyöpaikaksi Euroopan solidaarisuusjoukkojen nuorille ulkomailta – Maailmanvaihto etsii uusia yhteistyötahoja!

Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan unionin rahoittama ohjelma 18–30-vuotiaille nuorille ja organisaatioille, jotka haluavat rakentaa solidaarisempaa maailmaa. Nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihdon kautta nuoret voivat työskennellä vapaaehtoisena Euroopan solidaarisuusjoukoissa 6–12 kuukautta.

Euroopan solidaarisuusjoukoissa nuoret saavat tilaisuuden syventyä elämään ulkomailla, antaa panoksensa paikallisen yhteisön hyväksi ja kehittää osaamistaan. Vapaaehtoisjaksolla maailmankuva avartuu ja uusista kasvoista tulee ystäviä.

EU:n hanketuki kattaa vapaaehtoisen matkakulut Suomeen ja takaisin kotimaahan, työmatkakulut, kielenopetuksen ja kuukausittaisen taskurahan. Maailmanvaihto etsii yhteistyötahoiksi erityisesti sellaisia organisaatioita, jotka voivat tarjota vapaaehtoiselle asumisen ja ateriat. Muussa tapauksessa suunnittelemme yhdessä majoituksen esim. isäntäperheessä.

Kansanopistoissa vapaaehtoiset voivat tukea opiskelijoita kursseilla ja järjestää heille vapaa-ajantoimintaa sekä auttaa opistoa arkiaskareissa, kuten puutarha-, keittiö- ja huoltotöissä, ja yhteistyössä lähiyhteisön kanssa. Maailmanvaihto koordinoi vapaaehtoisjaksoja perehdyttäen ja tukien niin vapaaehtoisia kuin vapaaehtoistyöpaikkoja.

Maailmanvaihdolla on aiempaa antoisaa yhteistyötä kansanopistojen kanssa – esimerkiksi, Lehtimäen kansanopisto on vastaanottanut Maailmanvaihdon kautta vapaaehtoisia lukuisia vuosia. Tämän myötä rakentaisimme mielellämme uusia yhteyksiä kansanopistojen ja nuorten vapaaehtoisten välille.

Haluaisitko saada lisätietoa?

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu nuorisovaihtojärjestö. Meillä on reittejä vapaaehtoistyöhön 6–12 kuukaudeksi Suomesta maailmalle ja ulkomailta Suomeen. Kulttuurien välisen oppimisen kautta yhdenvertaisempi maailma, kuuluu visiomme. Järjestömme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Lue myös

Harjoittele kieliä Maailmanvaihdon kielikahvilassa

  Haluaisitko harjoitella puhumista espanjaksi tai suomeksi rennossa ilmapiirissä? Oletko...

Syyskuussa Tanskaan Euroopan solidaarisuusjoukkoihin erityisoppilaitokseen – hae viim. 2.7.!

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Euroopan solidaarisuusjoukoissa? Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä Tanskaan!...

Maailmanvaihdon toimisto suljettu juhannusaattona 21.6.

Maailmanvaihdon toimisto on suljettu perjantaina 21.6.2024. Toivotamme kaikille aurinkoista juhannusviikonloppua!

Elokuussa Kotkan Englanninkieliseen leikkikouluun vapaaehtoinen Japanista – haussa isäntäperhe

Haluaisitko avartaa maailmankuvaasi ja harjoittaa kielitaitoasi tukea vapaaehtoisyhteistyötä kulttuurien välisen...