Maailman toisella puolen – Blogi Uudesta-Seelannista

”Heipä hei! Tämä itäsuomalainen 26-vuotias likka nimeltä Riina päätti ottaa irtioton arjestaan. Yksi ammattikorkea takataskussa, ja nyt lähes valmis luokanopettaja pitää nyt tauon opiskeluista ja välivuoden, mikä jäi tekemättä lukiosta päästyä. Katsotaan, mitä maailmalla on tarjota ennen oikeaa aikuistumista ja työelämää.

Blogini alkaa Saksan kolmen kuukauden vaihdosta, mutta pääpaino on blogin nimen mukaisesti täällä maailman toisella puolen. Vuoteni tulee kulumaan Aotearoassa, pitkän valkoisen pilven maassa eli Uudessa-Seelannissa. Olen täällä Maailmanvaihdon ja ACVE:n vapaaehtoisena. Ensimmäinen puoli vuotta kuluu pohjoissaarella McLaren Falls Parkissa lähellä Taurangaa. Toinen puolikas on vielä mysteeri, mutta toivon sen liittyvän tulevaan alaani kansankynttilänä.

Vapaaehtoisena toivottavasti saan ainutlaatuisemman kokemuksen kulttuurista ja arjesta kuin perusturistina. Nyt nähdään, onko Uusi Seelanti haaveideni ja toiveideni täyttymys vai tuleeko kiiltokuvaan kupruja matkalla. Tervetuloa mukaani matkalle ihmettelemään ja kummastelemaan tätä kiivien, maorien ja hobittien maata!”

Lue Riinan blogia >>

  • Blogi on kaudelta 2014–15. Tutustu toisten vapaaehtoisten blogeihin täällä.
  • Riina osallistui International Cultural Youth Exchange -ohjelmaan (ICYE), jossa työskennellään vapaaehtoisena 6 tai 12 kuukautta Aasiassa, Afrikassa, Latinalaisessa Amerikassa tai Oseaniassa. Osallistujana näet maailmaa ja pääset rakentamaan kulttuurien välistä ymmärrystä ruohonjuuritasolla. Tutustu ja hae mukaan!
  • Kansainvälisen ICYE-verkoston hakukoneesta löydät ICYE-vapaaehtoistyöpaikat Uudessa-Seelannissa.

Lue myös

Terveisiä maailmalta: Suomesta Filippiineille ja Georgiasta Suomeen

Mitä kuuluu Maailmanvaihdon vapaaehtoistyöntekijöille? Kaksi heistä jakaa terveisiään. Mariam Darbaidze...

Ympäristön tarkkailu kasvattaa, opettaa ja muuttaa ajattelutapoja

Luonto on lähellä suomalaista mielenmaisemaa. Siitä kielii muun muassa Sitran...

Mi casa su casa

Kolmekymmentä vuotta sitten lukioikäisellä Mona Taipaleella siinsi mielessä välivuosi ulkomailla....