Tukihenkilönä kielitaitoa väkisinkin

Hei Tuuli-Titania Valtanen! Mikä sai sinut ryhtymään tukihenkilöksi ulkomaalaiselle vapaaehtoiselle?

Tutustuin viime vuonna TETharjoittelupaikassani Maailmanvaihdon ulkomaalaisiin vapaaehtoisiin, ja yksi heistä kysyi, haluaisinko mukaan tukihenkilötoimintaan. Olin jo pitkään haaveillut sosiaalisemmasta ja kansainvälisemmästä elämästä eli tietysti halusin!

Mitä opit tukihenkilönä?

Opin näkemään Suomen ja sen kulttuurin uudesta perspektiivistä. Sain lisäksi tuoretta tietoa lukuisista muista kulttuureista. Oli myös upeaa treenata kaikkia osaamiani kieliä uusien tuttavien kanssa.

Mukavin muistosi tukihenkilönä?

Rakastin yhtäältä yhteisiä juhlia vapaaehtoisporukan kanssa ja toisaalta oman saksalaisen vapaaehtoiseni tapaamista. Oli hienoa nähdä hänen suomen kielen taitonsa kehittyminen ja muu menestys. Myös käynti ulkomaalaisten vapaaehtoisten tulovalmennusleirillä jäi vahvasti mieleen.

”Suosittelen tukihenkilötoimintaa kaikille, joita kiinnostaa tutustua upeisiin nuoriin ihmisiin ympäri maailmaa. Kielitaito kehittyy väkisinkin, ja joka viikonlopulle on tekemistä!”

Missä fiiliksissä tukihenkilövuotesi päättyi?

Tukihenkilökauteni loppui virallisesti elokuussa, jonka jälkeen vapaaehtoiseni jäi Suomeen. Meistä tuli vuoden aikana hyviä ystäviä ja tapaamme edelleen säännöllisesti. Nyt olen tukihenkilö turkkilaiselle Esralle, eli taas uusia kokemuksia luvassa. Jännittävää!

Kenelle suosittelisit tukihenkilötoimintaa?

Kaikille, joita kiinnostaa tutustua upeisiin nuoriin ihmisiin ympäri maailmaa. Kielitaito kehittyy väkisinkin, ja joka viikonlopulle on tekemistä! Tämä on ollut toiseksi paras vaihtoehto nähdä maailmaa matkustamisen jälkeen. Viime vuosi oli varmasti parasta koko lukioajassani!

 

Haastattelu on ilmestynyt MaailmanVaihtoa 2/2016 -lehdessä.

Maailmanvaihdon tukihenkilöt ja -perheet auttavat vapaaehtoistyöhön Suomeen saapuvia ulkomaalaisia nuoria tutustumaan ja sopeutumaan Suomessa elämiseen. Olisitko kiinnostunut ryhtymään tukihenkilöksi tai -perheeksi? Lue lisää.

Lue myös

MaailmanVaihtoa 2/2023: kansainvälisen vapaaehtoistyön dekolonisaatio

Lue lehden pdf-versio Tässä lehdessä 4 Pääkirjoitus / Editorial 6...

MaailmanVaihtoa 1/2023: kieli ja kommunikaatio

 Tässä lehdessä Lue lehden pdf-versio. 4 Pääkirjoitus / Editorial...

MaailmanVaihtoa 2/2022: Kestävä vapaaehtoistyö

 Tässä lehdessä Lue lehden pdf-versio. 4 Pääkirjoitus 6 Kutsu...