Oletko 18–30-vuotias ja kiinnostunut vapaaehtoistyöstä Euroopassa? Lähde vapaaehtoistyöhön Euroopan solidaarisuusjoukkoihin 6–12 kuukaudeksi!
Ajankohtaista: Tutustu Euroopan solidaarisuusjoukkoihin etäinfossa ti 15.4. klo 18–19.30 >> Lue lisää etäinfosta ja ilmoittaudu mukaan!
Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyö
Minne ja milloin?
Kuka voi lähteä?
Mitä EU-tuki vapaaehtoisjaksolle kattaa?
Milloin ja miten hakea?
Lisätietoja
Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan unionin ohjelma, jonka kautta nuoret voivat tehdä EU-tuetusti vapaaehtoistyötä ulkomailla, lähinnä Euroopassa.
Ohjelmassa vapaaehtoiset pääsevät mukaan projekteihin, joissa rakennetaan osallistavampaa yhteiskuntaa ja tuetaan heikommassa asemassa olevia. Vapaaehtoistyöpaikkoja on monilla aloilla, kuten
Vapaaehtoisiamme on työskennellyt mm. turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten vastaanottokeskuksessa Belgiassa, nuorisovaihtojärjestössä Itävallassa ja nuorisokeskuksessa Virossa.
Saat mahdollisuuden oppia uutta, kehittää taitojasi ja tutustua paikalliseen kulttuuriin. Kaikille osallistujille järjestetään majoitus, vapaaehtoistyöpaikasta riippuen esim. asuntolassa tai paikallisessa kodissa.
Voit lähteä kauttamme vapaaehtoistyöhön Euroopan solidaarisuusjoukkoihin 6–12 kuukaudeksi. Lähettävänä tukijärjestönäsi valmennamme sinua ennen lähtöä ja olemme tukenasi viestin tai soiton päässä läpi kokemuksen.
Voit lähteä vapaaehtoistyöhön useisiin Euroopan maihin joustavasti ympäri vuoden! Aloitusajankohdat vaihtelevat vapaaehtoistyöpaikoittain.
Lähetämme vapaaehtoisia ohjelmamaihin, joita ovat Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Islanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Pohjois-Makedonia, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, (Suomi), Tanska, Tšekki, Turkki, Unkari ja Viro.
Lähetämme nuoria EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön vuosikymmenten kokemuksella. Omassa ICYE-federaatiossamme jäsenjärjestöt vastaanottavat vapaaehtoisia koordinoimiinsa hankkeisiin tai omaa organisaatioonsa Espanjassa, Islannissa, Italiassa, Itävallassa, Puolassa, Saksassa, Tanskassa ja Turkissa.
Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyö on avoin kaikille nuorille! Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta vapaaehtoistyöstä, koulutus- tai työtaustaa tai kohdemaan kielen osaamista. Vapaaehtoisjaksollasi pääset tutustumaan vapaaehtoistyöpaikkasi alaan sekä oppimaan paikallista kieltä!
Ohjelmaan voivat osallistua 18–30-vuotiaat nuoret, ja etusijalla ovat ne, joilla on muita nuoria vähemmän mahdollisuuksia kansainväliseen kokemukseen.
Myös erityistä tukea tarvitsevat nuoret ovat lämpimästi tervetulleita ohjelmaan – ota rohkeasti yhteyttä, niin etsitään sinulle sopiva vaihtoehto! Esimerkiksi liikunta- ja aistivammaisille sekä pitkäaikaissairaille vapaaehtoisille voidaan tarjota yksilöllistä tukea.
Euroopan solidaarisuusjoukkoihin ei ole osallistumismaksua vaan rahoituksesta vastaa Euroopan unioni.
Vapaaehtoistyöjaksoon sisältyy:
Voit hakea vapaaehtoistyöhön ympäri vuoden. Suosittelemme hakemaan vähintään kuusi kuukautta ennen suunniteltua lähtöä. Haastattelemme hakijat, ja vapaaehtoisjakso toteutuu, kun EU on tehnyt myönteisen rahoituspäätöksen.
Hae mukaan:
Lue tarkemmat hakuohjeet
Katso tarkemmat hakuohjeet videolta (YouTube)
Kiinnostuitko? Haluaisitko kuulla osallistujien kokemuksista? Tutustu vapaaehtoisten kirjoituksiin ja haastatteluihin!
Lue myös:
Tuliko mieleesi kysymys, johon et löytänyt vastausta? Ota yhteyttä! Kerromme mielellämme lisää.
“Vapaaehtoistyöntekijänä nuorisovaihtojärjestö ICJAssa Saksassa paransin huimasti kielitaitoani, kartutin kokemusta kansainvälisen järjestötyön arjesta ja olin mukana toteuttamassa globaalikasvatuksellisia valmennuksia. Opin paljon uutta kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä, myös globaalien valtarakenteiden näkökulmasta.” – Anna
”Parasta antia vapaaehtoisjaksossani Slovakiassa oli avustaa englanninopettajia kahdessa koulussa ja vetää yhdessä toisen vapaaehtoisen kanssa englannin tunteja nuorisovaihtojärjestö KERICin toimistolla. Kun valmistelin kouluun ja kielikursseille pelejä, leikkejä, tietovisoja ja kilpailuja, pääsin käyttämään luovuuttani ja oma kielitaitoni kehittyi huimasti.” – Salla
”Vajaaseen vuoteen vapaaehtoistyössä Saksassa mahtui lukemattomia mahtavia ja jännittäviä muistoja, joita muistelen yhä jatkuvasti.” – Vilma-Riikka
”Kun ympärillä kaikki oli uutta ja monin tavoin erilaista, oppi tuntemaan itseäänkin paremmin. Uusiin ihmisiin ja uuteen kulttuuriympäristöön tutustuminen oli antoisa kokemus, joka jää varmasti vaikuttamaan loppuelämäksi. Matkalta mukaan tarttui ystäviä sekä paikka, joka tuntuu toiselta kodilta.” – Venla
Euroopan komissio ei vastaa sivuston sisällöstä.