Voluntary Culture Shocks – podcast kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä

Haluatko kuulla kokemuksia kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä sekä nuoren vapaaehtoisen isäntäperheenä toimimisesta? Tervetuloa kuuntelemaan Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisemme Roosin podcastia!

Podcast on nimeltään Voluntary Culture Shocks. Siinä Roos juttelee englanniksi Maailmanvaihdon toimijoiden kanssa. Voit kuunnella podcastia alta Spotifyn kautta. Lisäksi Podcast on kuunneltavissa Google Podcastissa, RadioPublicissa ja Breakerissa.

Ensimmäinen jakso: International Volunteering

Henkilö katsoo kameraan ja hymyilee vuoristoisen maiseman edustalla, graafinen kuva kuulokkeista sekä teksti "Voluntary Culture Shocks".

Roos haastattelee Veeraa, joka työskenteli vapaaehtoisena International Cultural Youth Exchange (ICYE) -ohjelmassa Ecuadorissa 2019–2020. Yhdessä he juttelevat kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä, mm. eroista koulunpenkillä ja vapaaehtoistyössä oppimisen välillä, uuden kielen oppimisesta ja, ennen kaikkea, ihmisenä kasvamisesta.

>> Kuuntele jakso Spotifyssä

Toinen jakso: Life after Volunteering

Aikuinen kyykyssä lasten parissa lukemassa jotakin, graafinen kuva kuulokkeista sekä teksti "Voluntary Culture Shocks".

Miten vapaaehtoistyö ulkomailla muovaa vapaaehtoisen näkemyksiä ja vaikuttaa tämän valintoihin elämässä? Roos haastattelee Anni Valtosta, joka  lähti 27 vuotta sitten Maailmanvaihdon kautta vapaaehtoistyöhön Meksikoon, suomen kielen ja journalismin opintojen keskeltä. Suunnitelmissa oli vapaaehtoisjakso meksikolaisella radioasemalla, mutta suunnitelmat muuttuivat.

Nykyään Anni muun muassa luotsaa päätoimittajana Maailman Kuvalehteä, joka haluaa kertoa tarinoita ympäri maailman, taustoittaa ja syventää uutisvirtaa. Juttutuokiossa Anni kertoo vapaaehtoisjaksostan ja tarkastelee, miten aika Meksikossa on vaikuttanut hänen fokukseensa journalismissa ja muuhun elämäänsä.

>> Kuuntele jakso Spotifyssä

Kolmas jakso: Isäntäperheenä vapaaehtoistyöntekijälle

Kaksi henkilöä seisoo vierekkäin ja hymyilee kameralle pyyhkeisiin kietoutuneena, graafinen kuva kuulokkeista sekä teksti "Voluntary Culture Shocks".

Kolmannessa jaksossa vieraana on Markus, joka perheineen kutsui luokseensa asumaan yhden Maailmanvaihdon vapaaehtoistyöntekijöistä. Miten hän valmistautui isäntäperhe-elämään? Entä miten aika isäntäperheenä rikastutti elämää ja maailmankuvaa?

>> Kuuntele jakso Spotifyssä

Haluatko kysyä tai antaa palautetta? Ota yhteyttä, esimerkiksi yhteydenottolomakkeemme kautta. Älä unohda jättää arvioitasi podcast-sovellukseen ja suositella podcastia myös toisille kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille.

Podcast on tehty osana Roosin Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisjaksoa Maailmanvaihdon toimistotiimissä. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

Lue myös

Vapaaehtoiset muuttavat maailmaa ecuadorilaisessa kansalaisjärjestössä

  Tässä sarjassa tutustumme ICYE-verkoston vapaaehtoistyömahdollisuuksiin eri puolilla maailmaa. Tällä...

Terveisiä maailmalta: Suomesta Filippiineille ja Georgiasta Suomeen

Mitä kuuluu Maailmanvaihdon vapaaehtoistyöntekijöille? Kaksi heistä jakaa terveisiään. Mariam Darbaidze...

Ympäristön tarkkailu kasvattaa, opettaa ja muuttaa ajattelutapoja

Luonto on lähellä suomalaista mielenmaisemaa. Siitä kielii muun muassa Sitran...