Maailmanvaihto 60 vuotta

Maailmanvaihto täyttää kuusikymmentä vuotta vuonna 2018. Tälle sivulle kokoamme juhlavuoden ohjelmaa ja sisältöjä. Tervetuloa juhlimaan kanssamme!

Kuuteenkymmeneen vuoteen mahtuu paljon. Maailmanvaihto aloitti toimintansa vuonna 1958 vaihto-oppilasjärjestönä. Vuosikymmenien vieriessä toimintamme on kehittynyt nykyiseen muotoonsa, vapaaehtoistyövaihtoon.

Läpi vuosien olemme työskennelleet kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi. Myös juhlavuonna toimintamme keskiössä ovat kohtaamiset ja yhteistyö, joka luo ymmärrystä ihmisten välille.

Juhlavuoden kulkua voit seurata kotisivujemme ohella somekanavissamme: Facebook, Instagram ja Twitter.

60-vuotisjuhla

Maailmanvaihdon juhlavuosi kulminoituu elokuun 25. päivä Helsingin Mustasaaressa järjestettävään juhlaan, johon ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat vuosien varrella tavalla tai toisella osallistuneet järjestömme toimintaan.

Juhlassa saamme nauttia maittavasta päivällisestä sekä puheista ja muusta ohjelmasta, minkä lisäksi juhlapaikalla on esillä juhlavuoden kunniaksi koottu valokuvanäyttely.

Paikkoja on rajoitetusti, joten varmistathan pääsysi kesän parhaaseen juhlaan pian! Viimeinen ilmoittautumispäivä on heinäkuun 31. päivä.

Kutsu ja ilmoittautumisohjeet

Tehdään yhdessä 60-vuotinen taival näkyväksi!

Minun juhlavuoteni

Maailmanvaihdon 60-vuotisjuhlavuoteen mahtuu paljon monenlaista toimintaa – ja toimijoita! Kerran kuussa yksi maailmanvaihtolainen kertoo kuulumisensa.

Puheenjohtaja Roosa Kontiokarin tammikuuhun kuului etenkin puheenjohtajan pesiin perehtymistä ja vuoden ensimmäinen hallituksen kokous. Lue Roosan tammikuusta

Salla Jarkkola ja Tuukka Kosola lapsineen ryhtyivät viime elokuussa vuodeksi Marijan, latvialaisen vapaaehtoistyöntekijän, isäntäperheeksi. Helmikuu vierähti tavanomaisen yhteiselon merkeissä. Lue Sallan ja Jarkon helmikuusta

Jussi Poikkeus lähti viime elokuussa vuodeksi vapaaehtoistyöhön Etelä-Koreaan. Vapaaehtoisjaksonsa puolivälin tienoilla hän koki oppineensa paljon niin maailmasta kuin itsestään. Lue Jussin maaliskuusta

Max Schodry odotti huhtikuussa innolla viimeistä kuukauttaan vapaaehtoistyössä suomalaisessa peruskoulussa sekä Suomen kesää, jonka hän aikoi viettää isäntäperheensä ja ystäviensä kanssa. Lue Maxin huhtikuusta

60 vuotta vaikuttavuutta

MaailmanVaihtoa 1/2018 -lehdessä teemana on 60 vuotta vaikuttavuutta. Lehdstä voit lukea Maailmanvaihdon vaiheista (s. 10) sekä Maailmanvaihdon ja Outi Pesolan useita vuosikymmeniä kestäneestä yhteisestä taipaleesta (s. 12.). Lisäksi järjestön toimintaan viime vuosikymmeninä osallistuneet kertovat, mitä jäi käteen (s. 16). Kansainvälistä vapaaehtoisyhteistyötä tarkastelee vapaaehtoistyöpaikan näkökulmasta Mauri Pajunen, käsityöpaja Kisällin toiminnanjohtaja (s. 30). Maailmanvaihdon kautta Suomeen tulleita vapaaehtoisia on työskennellyt Kisällissä jo yli kymmenen vuoden ajan.

Juhlavuoden hashtagit

Oletko osallistunut Maailmanvaihdon toimintaan? Millaisia muistoja siitä on jäänyt? Mitä olet toiminnassamme oivaltanut ja oppinut? Entä mitä sinulle kuuluu nykyään ja millaisia ovat terveisesi kuusikymppiselle järjestölle? Julkaise kuulumisiasi ja terveisiäsi somekanavissasi! Juhlavuoden hashtagit ovat #maailmanvaihto60 ja #60vuottakohtaamisia.