Terveisiä Meksikosta

Terveisiä lämpimästä Tuxtla Gutierrezista, joka sijaitsee Chiapaksessa, Meksikossa. Työskentelen täällä puoli vuotta vapaaehtoisena vammaisten lasten parissa.

Työpaikkani Aldeas Infantiles S.O.S. sijaitsee samalla alueella, jolla lapset asuvat. Lapsia on noin kuusikymmentä ja he asuvat yhdekssässä talossa. Jokaisessa talossa on noin 6–7 lasta sekä kaksi sijaisäitiä, joiden työ on huolehtia lapsista vuorokauden ympäri. Suurin osa lapsista tulee väkivaltaisesta perheestä tai perheestä, joka jostain syystä ei ole pystynyt huolehtimaan lapsestaan. Lapsilla siis usein synkkä tausta, jonka takia heidät on jo vauvana tai hyvin nuorena siirretty tänne.

”Meksiko on upea maa, ja on ollut mielenkiintoinen kokemus elää täällä puoli vuotta!”

Avustan fysioterapiassa, lähinnä niitä lapsia jotka ovat pyörätuolissa. Alueella työskentelee myös lääkäri, fysioterapeutti ja useampi sairaanhoitaja. Lapsilla on eri vammaisuusasteita, mutta tarkoituksena on tarjota kaikille mahdollisimman normaali kasvatus. Jotkut lapset elävät melko tavallista lasten elämää ja käyvät koulussa. He pystynevät itsenäistymään täysi-ikäiseksi tultuaan, kun taas jotkut lapsista eivät koskaan tule pärjäämään ilman ympärivuorokautista avustusta.

Tuxtla Gutierrez sijaitsee laaksossa, joten kuumuus oli alussa melko uuvuttavaa. Näin ”talvella” kuitenkin lämpötila tuntuu oikein mukavalta ja muistuttaa normaalia Suomen kesää. Täältä löytyy taivaallisen hyviä tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, joita en tiennyt olevan olemassakaan. Olen myös nähnyt vaikka mitä eläimiä ja lintuja, sademetsää, pyramiideja ja upeita rantoja!

Pikkuhiljaa kuitenkin vapaaehtoistyöjaksoni on päättymässä. Meksiko on upea maa, ja on ollut mielenkiintoinen kokemus elää täällä puoli vuotta!

 

Sophia von Wright
Kirjoitus on vapaaehtoiskaudelta 2015–16

International Cultural Youth Exchange -ohjelmassa (ICYE) työskennellään vapaaehtoisena 6 tai 12 kuukautta Aasiassa, Afrikassa, Latinalaisessa Amerikassa tai Oseaniassa. ICYE-vapaaehtoisena näet maailmaa ja pääset rakentamaan kulttuurien välistä ymmärrystä ruohojuuritasolla. Tutustu ja hae mukaan!

Lue myös

Terveisiä maailmalta: Suomesta Filippiineille ja Georgiasta Suomeen

Mitä kuuluu Maailmanvaihdon vapaaehtoistyöntekijöille? Kaksi heistä jakaa terveisiään. Mariam Darbaidze...

Ympäristön tarkkailu kasvattaa, opettaa ja muuttaa ajattelutapoja

Luonto on lähellä suomalaista mielenmaisemaa. Siitä kielii muun muassa Sitran...

Mi casa su casa

Kolmekymmentä vuotta sitten lukioikäisellä Mona Taipaleella siinsi mielessä välivuosi ulkomailla....