Miten kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä puhutaan ja miten siitä tulisi puhua?
Haluaisimme kuulla näkemyksiäsi kansainväliseen vapaaehtoistyöhön liittyvistä narratiiveista ja löytää yhdessä ratkaisuja yhdenvertaisempiin ja inklusiivisempiin käsittelytapoihin. Tule mukaan keskustelemaan tiistaina 14.11. klo 17–18.30 Maailmanvaihdon toimistolle osoitteeseen Oikokatu 3!
Fokursyhmäkeskustelu on suunnattu niille, jotka osallistuvat kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä viestimiseen sekä kentän viestinnän tarkastelemisesta kiinnostuneille. Etsimme 8–10 osallistujaa. Keskustelu pidetään englanniksi.
Tämä fokusryhmäkeskustelu on osa kansainvälistä Decolonise Volunteering! -hanketta (ks. https://ccivs.org/decolonise), jonka tarkoituksena on tunnistaa, miten koloniaalinen perintö ja neokolonialistiset käytännöt ja rakenteet vaikuttavat kansainvälisen vapaaehtoistyön mieltämiseen ja järjestämiseen sekä kehittää kansainvälistä vapaaehtoistyötä yhdenvertaisemmaksi.
Keskustelun anti jaetaan hankkeen kanssa. Hankkeessa tehdään osallistavaa toimintatutkimusta, kehitetään itsearviointityökalu kansainvälisen vapaaehtoistyön organisaatioille ja avoin verkkokurssi tueksi vapaaehtoisten lähtövalmennukseen sekä tehdään vaikuttamistyötä.
Hanketta osarahoittaa Euroopan Unionin Erasmus+ -ohjelma. Sitä tukevat myös Euroopan neuvoston The European Youth Foundation ja UNESCOn Participation Programme. Nämä tahot eivät vastaa fokusryhmäkeskustelutilaisuuden sisällöistä.
Maailmanvaihto korvaa fokusryhmäkeskustelun osallistujille matkakuluja yli kymmenen euroa ylittävältä osuudelta enintään 20 €.
Turvallisempi tila ja esteettömyys
Haluamme rakentaa kaikessa Maailmanvaihdon toiminnassa ilmapiiriä, jossa jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi omana itsenään. Tämän tukemiseksi keskustelussa noudatetaan Maailmanvaihdon turvallisemman tilan periaatteita.
Maailmanvaihdon toimiston sisällä pääsee liikkumaan pyörätuolilla, mutta tila ei ole kokonaan esteetön: ulko-ovella on noin 7 cm korkuinen kynnys, eivätkä wc-tilat ole riittävän tilavat pyörätuolille. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita. Annamme mielellämme lisätietoja.
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu mukaan keskusteluun osoitteeseen tiedottaja@maailmanvaihto.fi. Samasta osoitteesta voit tarvittaessa kysyä lisätietoja.