Ensi vuoden alussa ICYE-vapaaehtoistyöhön ulkomaille

Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Olisiko tammi–helmikuu 2020 sopiva aika lähteä matkaan? Hae 6 tai 12 kuukaudeksi International Cultural Youth Exchange -ohjelmaan (ICYE)!

Paikkoja on Argentiinaan, Boliviaan, Brasiliaan, Ghanaan, Indonesiaan (vain 6 kk), Intiaan, Japaniin (vain 6 kk), Keniaan, Meksikoon, Nigeriaan, Ugandaan, Vietnamiin ja Uuteen-Seelantiin. Paikat täytetään sopivien hakijoiden löydyttyä, ja haku päättyy 1.9.2019.

Vapaaehtoisia vastaanotetaan etenkin kasvatus- ja sosiaalialalle – esimerkiksi kouluihin Intiaan ja katulasten tukikeskukseen Brasiliaan. Myös vammaistyö-, terveydenhoito-, ympäristö- ja kulttuurialan tehtäviä sekä ihmisoikeustyötä on tarjolla.

Valmistautuminen lähtöön alkaa lähtövalmennuksella, jossa käsitellään mm. uuteen kulttuuriympäristöön sopeutumista, vapaaehtoisen roolia sekä terveys- ja turvallisuusasioita. Suomessa lähtijöitä valmentaa Maailmanvaihto ja kussakin kohdemaassa heitä kouluttaa ja tukee paikallinen yhteistyöjärjestömme ICYE-verkostosta.

Osallistujien on tärkeää olla motivoituneita kansainväliseen vapaaehtoistyöhön ja kiinnostununeita tutustumaan erilaisiin elämäntapoihin sekä osata englantia. Lisäksi vapaaehtoistyössä maailmalla tarvitaan sopeutumiskykyä, joustavuutta ja avoimuutta. Alaikäraja ICYE-ohjelmaan on 18 vuotta. Ohjelmaan on osallistumismaksu, jolla lähtijä saa valmennuksen ohella mm. majoituksen, päivittäiset ateriat ja vakuutuksen.

”Vapaaehtoistyöjakso indonesialaisessa koulussa oli unohtumaton kokemus. Näin kahden vuoden jälkeenkin koen sen edelleen olevan minua eniten kasvattanut ajanjakso elämässäni.” – Kiira Eerola

Lisätietoja ICYE-ohjelmasta
Hakuohjeet ja -lomake
Osallistujien kokemuksia

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää nuoria aikuisia Suomesta vapaaehtoistyö-hön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen.