Festarilta vapaaehtoiseksi! Tutustu toimintaamme Maailma kylässä -viikonloppuna 29.–30.5.2021

Maailma kylässä -festivaali järjestetään virtuaalisesti 29.–30.5.2021. Olemme mukana näytteilleasettajana. Tutustu festariohjelman lomassa toimintamahdollisuuksiin Maailmanvaihdossa, löydät niitä alta ja festariviikonloppuna myös somekanavistamme: Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn. Tervetuloa mukaan!

Vieraile Maailma kylässä -festivaalilla
5 x tule mukaan Maailmanvaihdon toimintaan
Tulevat tapahtumat

Me Maailmanvaihdossa toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Olemme vuonna 1958 perustettu uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton nuorisovaihtojärjestö.

Kauttamme lähtee ulkomaille ja saapuu ulkomailta Suomeen nuoria vapaaehtoistyöhön 6–12 kuukaudeksi. Yhteistyö tarjoaa kulttuurien välisen oppimismatkan vapaaehtoistyöpaikan väelle ja vapaaehtoiselle.

Koronapandemian takia vapaaehtoisvaihtoa on parhaillaan paljon tavallista vähemmän. Koronatilanteen vaikutuksista vapaaehtoisohjelmiin voit lukea niiden sivuilta. Seuraamme tilannetta ja päivitämme tietoja.

5 x tule mukaan Maailmanvaihdon toimintaan

1) Vapaaehtoistyöhön Suomesta ulkomaille

Vapaaehtoistyössä ulkomailla toimit paikallisen yhteisön hyväksi ja opit arjen yhteistyön kautta. Saat ymmärrystä elämästä muualla päin maailmaa ja opit itsestäsi. Vapaaehtoistehtäviä on mm. kasvatusalalla sekä ihmisoikeustyön ja ympäristösuojelun parissa.

Euroopan solidaarisuusjoukot (ESC): Jos olet 18–30-vuotias, hae EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön Euroopan solidariisusjoukkoihin! Yhteistyöjärjestömme etsivät parhaillaan ESC-vapaahtoisia vammaisten lasten ja nuorten oppilaitokseen Iso-Britanniaan (21.8.2021–27.7.2022) ja steinerpedagogiseen päiväkotiin Venäjälle (1.9.2021–31.8.2022). Euroopan solidaarisuusjoukot yleisesti

International Cultural Youth Exchange (ICYE) -ohjelma: ICYE-vapaaehtoistyötä tehdään Euroopan ulkopuolella. Seuraavan kerran matkaan voi lähteä tammi–helmikuussa 2022. Tutustu ohjelmaan

2) Vapaaehtoistyöhön ulkomailta Suomeen

Vastaanotamme nuoria vapaaehtoistyöhön Suomeen eri puolilta maailmaa. Suomessakin nuoret osallistuvat joko Euroopan solidaarisuusjoukkohin tai ICYE-ohjelmaan. Useimmiten he työskentelevät kasvatusalalla tai vammaistyön parissa.

Lisätiedot ohjelmista ovat kotisivuillamme englanniksi. Lisätietoja suomeksi voit kysyä osoitteesta tiedottaja@maailmanvaihto.fi.

3) Isäntäperheeksi

Isäntäperheenä olet tärkeässä osassa mahdollistamassa ulkomaalaisen nuoren ja paikallisen yleishyödyllisen organisaaation yhteistyötä tarjoamalla vapaaehtoiselle kodin. Tässä vapaaehtoistehtävässä jaat kotiarkesi vapaaehtoisen kanssa. Mukaan ovat terveulleita niin perheet, pariskunnat kuin yksineläjät.

Toivomme, että esi elokuussa uusien ICYE- ja ESC-vapaaehtoisten on koronatilanteen valossa mahdollista aloittaa vapaaehtoisjaksonsa Suomessa. Sovimme parhaillan yhteistyöstä kiinnostuneiden organisaatioiden kanssa. Pian varmistuu, minne päin Suomea kukin vapaaehtoinen sijoittuu.

Varsin todennäköisesti ensi elokuussa vapaaehtoisille tarvitaan isäntäperheitä ainakin pääkaupunkiseudulta sekä Ähtäristä. Erityisesti näiltä paikkakunnilta toivommekin yhteydenottoja isäntäperheeksi ryhtymisestä kiinnostuneilta. Isäntäperheeksi ryhtymisestä kiinnostuneet perheet, pariskunnat ja henkilöt voivat kuitenkin ottaa yhteyttä mistä päin Suomea tahansa. Ilmoitamme heille keväällä tai viimeistään alkuksesästä, saapuuko paikkakunnalle vapaaehtoisia ensi elokuussa. Katso lisätiedot toiminnasta ja hae isäntäperheeksi!

4) Tukihenkilöksi

Myös tukihenkilönä olet tärkeä ulkomaalaisen nuoren vapaaehtoisjaksoa Suomessa. Olet paikallinen kaveri, joka välittää vapaaehtoisen kuulumisista ja tukee tätä elämään uudella paikkakunnalla tutustumisessa. Seuraavan kerran tukihenkilöksi voi ryhtyä, jos koronatilanne sallii, ensi elokuussa, jolloin Suomeen on tarkoitus saapua suuri osa tulevan kauden vapaaehtoisista. Pian varmistuu, minne päin Suomea ensi elokuussa saapuvat vapaaehtoistyöntekijät sijoittuvat.

Jos olisit innostunut ryhtymään tukihenkilöksi, katso lisätiedot toiminnasta ja hae tukihenkilöksi! Voit ottaa yhteyttä mistäpäin Suomea tahansa – ilmoitamm sinulle heti, kun selviää, minnepäin Suomea uudet vapaaehtoiset sijoittuvat.

5) Vapaaehtoisten koulutusleirin tiimiin

Maailmanvaihdon koulutusleirien tiimeissä pääset treenaamaan taitojasi ja tutustut vapaaehtoistyöntekijöihin eri maista. Parhaillaan kokoamme tiimiä vapaaehtoisten tulovalmennusleirille, jonka pidämme elokuussa Tuusulassa, jos koronatilanne sallii, tai etänä. Tutustu ja hae elokuun leiritiimiin! Tutustu myös vapaaehtoistehtäviin leireillä yleisesti.

Kiinnostuitko? Nousiko mieleesi kysyttävää? Ota yhteyttä, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Voit myös soittaa tai meilata meille: 050 452 5660, maaimanvaihto@maailmanvaihto.fi.

Haluatko pysyä ajan tasalla osallistumismahdollisuuksista? Tilaa kuukausittainen sähköpostiuutiskirjeemme (MailChimp).

Tulevat tapahtumat

18.8. Zoom
Zooma kansainväliseen vapaaehtoistyöhön: ICYE-vapaaehtoiseksi Aasiaan!

Tutustumme yhteistyöhön Aasian kohdemaissa, kuten Japanissa ja Taiwanissa. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet tulossa pian.

22.9. Zoom
Zoomaa kansainväliseen vapaaehtoistyöhön: Vapaaehtoistyöstä taitoja elämään

Osallistujat kertovat oppimiskokemuksistaan. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet tulossa pian.

6.10. Zoom
Zoomaa kansainväliseen vapaaehtoistyöhön: Opi vapaaehtoistyössä luonnon- ja ympäristönsuojelusta

ESC- ja ICYE-vapaaehtoistyömahdollisuudet luonto- ja ympäristöalalla eri puolilla maailmaa. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet tulossa pian.

Lue myös

Harjoittele kieliä Maailmanvaihdon kielikahvilassa

  Haluaisitko harjoitella puhumista espanjaksi, suomeksi tai englanniksi rennossa ilmapiirissä?...

Tammikuussa Islantiin vapaaehtoistyöhön Euroopan solidaarisuusjoukkoihin – hae viim. 11.12.!

Ensi vuonna vapaaehtoistyöhön Islantiin! Nuorta hakee ABC Children's Aid, avuksi...

Alavus: Isäntäperheeksi Kirkkomännikön koulun nuorelle vapaaehtoiselle Japanista

Tammikuussa Kirkkomännikön kouluun Alavudelle saapuu vapaaehtoistyöhön Japanista nuori nimeltä Chikahisa,...

Ensi vuonna Euroopan solidaarisuusjoukkoihin Puolaan – hae viim. 2.12.

Ensi vuonna vapaaehtoistyöhön Puolaan! Yhteistyöjärjestömme etsii vapaaehtoisia kolmeen organisaatioon: 1)...