Maaliskuussa Tanskaan! Vapaaehtoiseksi asuinyhteisö Herthan arkeen ja juhlaan

Vapaaehtoistyöhön Tanskaan! Asuinyhteisö Hertha hakee kahta nuorta Euroopan solidaarisuusjoukkoihin.

Aarhusin lähistöllä Tanskassa sijaitsee asuinyhteisö Hertha, jossa vammaiset ja vammattomat asukkaat rikastuttavat toinen toistensa elämää. ”In Hertha Living Community, adults with disabilities and ’ordinary’ families, retired and singles live in a close and rewarding neighbourhood. We call it reverse integration”, asuinyhteisö esittäytyy kotisivuillaan. Yhteisön jäsenet tapaavat toisiaan vapaa-ajallaan sekä työskentelevät yhdessä naapuruston työpajoissa, joissa valmistuu mm. leivonnaisia ja kudontatuotteita.

Nyt Hertha hakee kahta nuorta Maailmanvaihdon tanskalaisen yhteistyöjärjestön, Dansk ICYEn, kautta kahta nuorta vapaaehtoistyöhön Euroopan solidaarisuusjoukkoihin. Molemmat aloittavat vapaaehtoisjaksonsa ensi maaliskuussa. Toinen vapaaehtoisista viipyy Herthassa 1.3.2021–31.2.2022 (12 kuukautta) ja toinen 20.3.2021 alkaen 10–11 kuukautta.

Euroopan solidaarisuusjoukoissa nuoret vapaaehtoiset pääsevät tutustumaan uuteen ympäristöön, harjoittamaan kielitaitoaan ja oppimaan uusia taitoja. Herthassa vapaaehtoiset osallistuvat yhteisön arkeen ja juhlaan, pääasiallisena tehtävänään tukea yhteisön vammaisia asukkaita työpajatoiminnassa. Tutustu ESC-vapaaehtoistyöntekijöiden rooliin ja tehtäviin Herthassa Dansk ICYEn kotisivuilta. Vapaaehtoiset asuvat omassa huoneessa, joko rakennuksessa vammattomien asukkaiden parissa tai rakennuksessa vammaisten asukkaiden parissa.

Linkkejä lisätietoihin:

Maailmanvaihdolla on jo ollut Hertan kanssa innostavaa vapaaehtoisyhteistyötä, minkä myötä odotamme innolla seuraavien vapaaehtoisten lähettämistä!

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelu

Euroopan solidaarisuusjoukkojen (ESC) vapaaehtoispalvelu tarkoitettu 18–30-vuotiaille ja sen rahoituksesta vastaa Euroopan unioni. Vapaaehtoistyöntekijälle kustannetaan:

  • matkat kohdemaahan (osallistujan maksettavaksi voi jäädä pieni osa matkakustannuksista)
  • lähtömaan tukijärjestön (lähettävä järjestö) tuki ja yhteydenpito
  • kohdemassa tulovalmennuskoulutus ja puolivuotisleiri
  • ylläpito kohdemaassa
  • taskuraha
  • päivittäiset työmatkat vapaaehtoistyöpaikalle
  • sairaus- ja tapaturmavakuutus sekä vastuuvakuutus
  • tukea paikallisen kielen opiskeluun

Lue lisää ESC-vapaaehtoistyöstä yleisesti

Esteettömyydestä

Hertha ei valitettavasti pysty vastaanottamaan vammaisia vapaaehtoistyöntekijöitä.

Haku

Hae viimeistään 22.1.2021 (hakuaikaa jatkettu)! Lataa ja täytä hakulomake (pdf) ja lähetä se Tanskan ICYE-järjestölle osoitteeseen esc.incoming@icye.dk sekä kopiona Maailmanvaihtoon osoitteeseen maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi. Voit nimetä hakulomakkeessasi lähettäväksi järjestöksesi Maailmanvaihdon (Oikokatu 3, 00250 Helsinki, Finland; +358 50 452 5660; maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi). PIC-numeromme on 946737364 ja yhteyshenkilömme pääsihteeri Anni Koskela.

Harkitsetko hakemista, mutta epäröit koronatilanteen vuoksi?

  • Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoispalvelu voidaan aloittaa virtuaalisesti, jos fyysisen ulkomaanjakson aloittaminen kohdemaassa ei poikkeusolojen vuoksi ole vielä mahdollista. Jaksoa jatketaan kohdemaassa, kun tilanne sen sallii. Vapaaehtoispalvelujakso on myös mahdollista koronatilanteen niin vaatiessa siirtää myöhempään ajankohtaan tai perua. (Ks. Opetushallituksen uutinen.)
  • Kannattaa selvittää lentoyhtiöstä, millaisin kustannuksin lennot olisi tarvittaessa mahdollista siirtää tai peruuttaa.

Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää, ethän epäröi ottaa meihin yhteyttä! Tavoitat meidät sähköpostitse osoitteesta maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi ja puhelimitse numerosta 050 452 5660.