Mäntsälä: isäntäperheeksi Kaunismäen päiväkodin japanilaiselle vapaaehtoiselle

Kaunismäen päiväkotiin Mäntsälään saapui tammikuussa vuodeksi vapaaehtoistyöhön nuori Japanista, Keiko, jolle Maailmanvaihto etsii nyt isäntäperhettä vapaaehtoisjakson loppuosaan. Voisitko tarjota hänelle kodin?

Isäntäperheenä tuet kansainvälistä vapaaehtoisyhteistyötä, joka tähtää kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseen. Vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja kulttuuriin ja jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan. Etsimme perhettä majoittamaan Keikoa kesästä (viim. elokuun alusta) alkaen ensi tammikuun puoliväliin saakka (8/2018–1/2019, 6 kk).

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, joka lähettää nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kk) vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Keiko osallistuu International Cultural Youth Exchange -vapaaehtoisohjelmaan.

Keiko

  • 21-vuotias nuori nainen Japanista
  • työskentelee vapaaehtoisena Kaunismäen päiväkodissa Mäntsälässä 1/2018–1/2019 (12 kk)
  • tarvitsee isäntäperheen ajalle 8/2018–1/2019 (6 kk)
  • puhuu äidinkielenään japania ja osaa englannin perusteet
  • opiskellut japanilaista kirjallisuutta ja kulttuuria
  • harrastaa mm. lentopalloa ja lasten kerhotoiminnan ohjaamista
  • haluaa oppia puhumaan suomea ja ymmärtämään paikallista elämää

Kiinnostuitko? Täytä isäntäperhelomake tai lue lisää isäntäperhetoiminnasta. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – Jaana Silvast

Lisätiedot:
Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
044 318 0888