Cinemaissí ja Maailmanvaihto yhteistyöhön – isäntäperheeksi nuorelle hondurasilaiselle vapaaehtoiselle

Suomeen saapui viime elokuussa vapaaehtoistyöhön nuori Hondurasista, Edgard, jolle nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihto etsii nyt isäntäperhettä jakson loppuosaan – ehkä sinua?

Edgard työskenteli vapaaehtoisena kouluissa Tuusulassa, kunnes koronatilanne sulki koulujen ovet. Kesäksi Edgard siirtyyi vapaaehtoistyöhön Latinalaisen Amerikan elokuvien festivaalin Cinemaissín tiimiin, minkä myötä josta etsimme nyt Edgardille isäntäperhettä pääkaupunkiseudulta ajalle 15.6–16.8.2020 (2 kk).

Vapaaehtoistyöntekijän majoittaminen on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotona, vahvistaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uudesta näkökulmasta. Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan.

Vuonna 1958 perustettu Maailmanvaihto ry – ICYE Finland toimii kulttuurien välisen ymmärryksen, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Maailmanvaihto lähettää ja vastaanottaa nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kuukautta) vapaaehtoistyöhön.

Edgard

  • 18-vuotias nuori Hondurasista
  • työskentelee vapaaehtoisena Cinemaissí-elokuvafestivaalin tiimissä
  • tarvitsee isäntäperheen ajalle 15.6.–16.8.2020 (2 kk)
  • puhuu sujuvasti espanjaa ja englantia ja osaa myös hieman suomea
  • harrastaa uintia, videopelejä ja ystävien tapaamista
  • toivoo oppivansa vapaaehtoisjaksollaan lisää suomea sekä itsenäistyvänsä lisää

Kiinnostuitko?

Täytä isäntäperhelomake tai lue lisää isäntäperhetoiminnasta. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin ja isäntäperheiden kokemuksiin.

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – isäntäperheen jäsen Jaana Silvast

Lisätiedot:
Järjestösihteeri Mari Takalo
hosting@maailmanvaihto.fi
044 318 0888